• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Melitta Purista tavsiye? ve kullanıcı yorumları

Juxtapose

Barista
İsim
Ongun
Daha fazla  
İsim
Ongun
Değirmen
Timemore C3
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti Venus 4 cup
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Bir kaç gündür Melitta Purista tam otomatik espresso makinasını araştırıyorum. Genel olarak yorum ve inceleme bulmakta zorlandım. Buna ek olarak hem burada hem de kahveler.net forumunda da hiç bir kullanıcı yorumuna rastlayamadım. Bu sebeple hem bu başlığı oluşturayım hem de kararsızlığımı sizlere danışayım istedim.

Evde bir bosch filtre kahve makinamız var (atıl sayılır), 1 V60 ve 1 adet bialetti venus moka potumuz var. Bir de timemore C3.

Şimdi eşimle sorunumuz şu ki her seferinde efektif ve nitelikli bir kahveye ayıracak vakit bulamıyoruz. Heleki eşim, yanlızca içici :) Nitelikli kahve sever ama demleyemez. Şimdi ben çok şehir dışı kalmalı çalışan birisi olduğum için kendisi evde tekken kahve içmek istiyor. Tüm kahveler çekirdek olunca filtre yapamıyor. Moka potu arada yapıyor çünkü hem uğraşmayı sevmiyor hem beceremiyor.

Buradan haraketle bir tam otomatik espresso makinası alalım dedik. Sonra fiyatları görünce çok da durumumuz olmadığı için vazgeçtik :) Ancak amazon şu sıralar 9 taksit yapıyor ve bunu karşılayabiliriz. Biliyorum ortada Delonghi, Idose gibi güzel markalar var. Gönlüm onlardan yana ama eldeki durum bu makinaya yetiyor. Bir de zaten içtiğimiz her kahveyi sütsüz+şekersiz içen bir çiftiz. Bu tarz kompakt ve süt ısıtmaya boşa para vermediğimiz bir makina da aklımıza yatıyor.

Bu noktada siz değerli forumdaşların yorumunu rica edeceğim. Eşimle ortalama birer kahve içicisiyiz. Güzel, nitelikli bir kahveye kıymet veriyoruz ve keyif alıyoruz. Ancak tadım notalarını tahmin edebilecek gurmeler değiliz. Bu tarz bir makina işimizi görecek midir? Bu tarz bir makina bize orta/güzel bir çekirdekten keyifli bir espresso sunabilecek midir? Yoksa içtiğimiz kahve otel kahvesinden hallice mi olacaktır? Sizce buna değer mi? :)

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dipnot: Aslında melitta Caffeo Solo'yu da tercih edecektim fiyatından dolayı ama okuduğum bazı incelemelerde Purista'nın kahvesini daha başarılı bulanlar olmuş. O yüzden ona yöneldim.

https://www.coffeeness.de/en/melitta-caffeo-solo-review/ (Sayfanın alt kısmında Purista & Caffeo solo kıyaslaması mevcut)

Merhabalar, oldukça geç olacak kusura bakmayın mesajınız nasıl olduysa gözümden kaçmış. Evet aldık 2 seneye yaklaşıyor aktif kullanıyoruz.

Geri