Nasıl bir çıktı aldınız idido v60 da?Perla Negra, Base 1, İdido ve Cesar B. kahvelerinden yaptığım espressolar gayet iyiydi, aromatik shotlar çıktı, İdido'yu v60 ile de demledim, orda da gayet iyiydi.
Espressoda reçetelerim genelde aynıydı; 94 sıcaklık, 30 saniyede 18-40 gr çıktı, 9 barla başlayıp sonlara doğru 6 bara iniş.
İdido v60 reçetem; 93 sıcaklık, 60 gramdan 4 döküş, 2:20 saniyede bitiş.
Kırmızı meyve ağırlıklı, damağı yormayan, içimi güzel diye aklımda kalmış, yarın tekrar bir demlerim.Nasıl bir çıktı aldınız idido v60 da?
Teşekkürler bende firmanın yazdığını denedim damağı biraz yordu benim su taşkesti ondan olabilir belki yarın bende deneyim sizin reçeteyiKırmızı meyve ağırlıklı, damağı yormayan, içimi güzel diye aklımda kalmış, yarın tekrar bir demlerim.
Su olarak Buzdağı kullandım ama işin aslı filtre-v60 mevzularına çok hakim değilim, daha çok espressocuyum.Teşekkürler bende firmanın yazdığını denedim damağı biraz yordu benim su taşkesti ondan olabilir belki yarın bende deneyim sizin reçeteyi
erikli ve nestle'de performansı daha iyi olacaktır.Teşekkürler bende firmanın yazdığını denedim damağı biraz yordu benim su taşkesti ondan olabilir belki yarın bende deneyim sizin reçeteyi
Teşekkürlererikli ve nestle'de performansı daha iyi olacaktır.
selamlar
Chelbesa için ne kadar degass beklediniz? Ben Idido'da 20. gün gibi bir sürede tam sonuçlar aldım.Chelbesa ve Idido çok iyi bence.Güzel bir yıkanmış-natürel kombosu olarak Etiyopya sevdalılarına tavsiye ederim.
Switch kapalı bloom + tek döküş, elinizde melodrip tarzı bir ekipman varsa bayağı ince öğütüme gidip bloomdan sonra döküşün hepsini öyle yapmayı tavsiye ederim.
İkisinin de hoş ve belirgin bir asiditesi var.
Chelbesa 25 Şubat kavrumu, ilk demlemem 12 Mart.Chelbesa için ne kadar degass beklediniz? Ben Idido'da 20. gün gibi bir sürede tam sonuçlar aldım.
Las torres (5 mart kavrum) belirtilen notaları veren çok başarılı bir honey işleme örneği bence. İlk demlememde kuzeyden su, 90-91 derece, çoklu döküş, bitiş 2:30 civarı güzel sonuç verdi. Parametreler benzerse belki biraz daha dinlenmeye ihtiyacı olabilir.11.03 kavrumlu las torres ve perla negra V60 demlemede bitter baskın. Bu kahvelerin karakteri mi yoksa degass tamamlanmadi mi anlamadim. Deneyimleyenlerden tecrübelerini duymak isterim.
selamlar, bu yoruma çok şaşırdık,Yarım kilo idido almıştım. Uzun zamandır içtiğim en düz kahve. 12 mart kavrum tarihli edinen var mı? Ödediğim ücrete gerçekten üzüldüm.
Kuru koku kötü
Öğütülmüş koku vasat
Çekirdekler bir tık koyu kavrum bir etiyopyaya göre.
Demleme (V60, deep27, kalita, aeropress, moccamaster)
Yok dümdüz kahve maalesef, herhangi bir kompleks yapı barındırmıyor. Dolayısıyla önermiyorum.