• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2024 - Niji Coffee Co. - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,

Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.

Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Niji Coffee Co. - @Niji Coffee Co.
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

@DaunterM ’den o kadar başlık istemişken açılışı da yapayım dedim.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek: Colombia La Loma Rom Barrell
Hario V60 02 / Hario Kağıt
Öğütüm Detayları:
Comandante 17 Klik
Su Detayları
: Nestle Purelife / 92C
Toplam Süre
: 2.10
Kahve Miktarı:
13 gr
Oran
: 13/200

Demleme Basamakları:
40-120-200 (Son döküş swirl)

Tadım Detayları:
Bu çekirdek yakın geçmiş bir dönemde çok popülerdi ve o ara 4-5 kavurucuda mevcuttu. Biraz önyargılı yaklaştığımdan ilk kez Ankara Kakule’de, başka bir kavurucununkini denemiştim ve beklentimi çok karşılamamıştı. Aynı gün @zebercet bey ile buluştuğumuzda bu çekirdeğin konusu geçti ve aynı çekirdeğin Niji kavrumunun çok başarılı olduğunu söyledi.

Aradan belki 4 aya yakın zaman geçti, yeni deneyebildim ama gerçekten çok beğendim. Diğer içtiğimden çok daha karakteristik ve tatlı. Yanık, isli bir hissiyat fakat şeker tatları da çok ön planda harika bir uyum. Muz tadını şimdiye kadar net olarak aldığım 2.kahve oldu. Keşke daha evvel deneseymişim dedirtti.

Kmax 60 klik = Cmd 18 klik
tam ortası @DtB 😃
İki öğütücü de var bende. Elekle yaptığım testler, demlemeler bu doğrultuda. En azından bendekiler için sonucum bu. Aynı marka ve model değirmenlerin bile kendi özelinde minimal farkları olduğu gerçeğini gözardı edersek net bilgim bu.

Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Niji
ÇekirdeMatruşka 9
Demleme Yöntem ve Detayları: V60- Abaca
Su: Nestle
Kahve Miktarı: 13 gr - 205 gr
Oran:1,15
Demleme Basamakları: Sitedeki reçeteyi uyguladım. (45 gr ön demleme, ikici döküş 90 gr, 1:20' de 70 gr su ve bir kere spin)
Bitiş 2:05 (Sitede 2.15' di, 10 saniye fark etti)
Sitede tat profili belirtilmemiş bende merak içinde demledim koku harika,çok temiz bir bardak çıktı ancak aromolarda tam olarak ne aldığımı anlayamadım bu tamamıyla benim damağımın gelişmemişligi ile ilgili, pembe şeker, sakız, damla sakızı gibiydi daha çok, yarın bir tık daha kalın ögütüm ile deneyeceğim.

La Loma Sidra müthiş fresh bir kahve, çok beğendim, dinlenme kahvesi yapıcam

La Loma serisinin hepsi çok iyi bence. Sidra, Rum Barrel ve Geisha. Hepsini gözüm kapalı içer tavsiye ederim. Zaten baya yazdık biçtik bu kahveler hakkında. Geisha için bir iki cümle yazayım, sidra aromasına yakın üzerine birde geisha çiçeksiliğini ekleyin. Sidrada da kokuda çiçeksilik var ama bardakta yansıması az. Geisha bu noktada daha iyi. Ben ikisi arasınsa Sidra yı tercih ederim ama Geisha daha fazla insanın damağına hitap eder bence.

M9 bitti fakat alanlar çok şanslı bence. Matruşka serisinin hepsini içtim. M3 M7 M9 favori üçlüm şuana kadar. Bu 3ünü lezzeti aklımda hep. Bazı kahveler o kadar iyi ki her türlü hafızalar yer ediyor. Yani daha kokudan diyorsun ki bu şudur diye. M9 dan yarım kilo kadar almış olabilirim. 🥲

M7 dolapta hala var. M7 kahve gibi kahveydi. Her şey vardı bardakta. Her türlü tatminkar. Zaten bazı çiftikler var gördün mü yapıştıracaksın arkadaş. Cafe Granja La Esperanza da Aroma Nativo da onlardan bir kaçı bence.

Son düzenleme:
Sitede tat profili belirtilmemiş bende merak içinde demledim koku harika,çok temiz bir bardak çıktı ancak aromolarda tam olarak ne aldığımı anlayamadım bu tamamıyla benim damağımın gelişmemişligi ile ilgili, pembe şeker, sakız, damla sakızı gibiydi daha çok, yarın bir tık daha kalın ögütüm ile deneyeceğim.

Matruşka 9'u ben de az önce sitedeki reçete ile demleyip içtim. Şöyle söyleyebilirim;

Kayısı ve şeftali gibi meyvelerin konsantre suları, turuncu şıpsevdi sakız(tekstür de ona benziyor), ananas, frenk üzümü, AVM köşelerinde satılan egzantirik jelibonlar... Uzun bir bitiş. Dilde baya kuruluk var.

Daraldığınız sıralarda içeceğiniz bir kahve değil. Böyle kafa rahat olacak, fazla bir şeyle ilgilenmeyeceksiniz, zira kahve kendi üstüne dikkati çok çekiyor.

Matruşka 9'u ben de az önce sitedeki reçete ile demleyip içtim. Şöyle söyleyebilirim;

Kayısı ve şeftali gibi meyvelerin konsantre suları, turuncu şıpsevdi sakız(tekstür de ona benziyor), ananas, frenk üzümü, AVM köşelerinde satılan egzantirik jelibonlar... Uzun bir bitiş. Dilde baya kuruluk var.

Daraldığınız sıralarda içeceğiniz bir kahve değil. Böyle kafa rahat olacak, fazla bir şeyle ilgilenmeyeceksiniz, zira kahve kendi üstüne dikkati çok çekiyor.
Görüşlerinize katılıyorum, jelibon da çok rahat hissediliyor, aftertest uzun, bitiş sonrası ağızda kalış süresine şaşırdım hatta, kesinlikle keyifli ancak dediğiniz gibi hergün içilecek bir kahveden ziyade keyif veya ödül kahvesi gibi.

Colombia Planadas - Rahatlatıcı. Tatlı erik, bal ve hafif köri/zerdeçal esintileri. Orta dengeli bir asidite, şurubumsu bir gövde, tatlı ve uzun bir damakta kalış.

Yorgunluk sonrası içmek isteyeceğim, rahatlama ve huzur verici türden bir çekirdek. Fiyatını düşününce F/P olarak gayet iyi diyebilirim.

Niji'den 4 tane çekirdek denedim. Sürpriz yok, hepsi gayet iyi. En çok hoşuma giden şey birbirinden çok farklı kahveler olması. Hepsinin bir karakteri vardı. Teşekkürler şampiyon(y)

Çekirdek: Brezilya Fazenda IP Anaerobik
Aeropress Ters Metod / Tek Kağıt
Öğütüm Detayları: Comandante 30 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 85C
Toplam Süre: 3.00
Kahve Miktarı: 18 gr
Oran: 18/200

Demleme Basamakları:
50 gr blooming ve 2-3 tur sallama. 30.saniyede 200 e tamamlama. Tamamladıktan sonra 10 sn karıştırıp, kapağı takarak havasını alma. 2.30 da çevirip 3 e kadar bas. Çevirdikten sonra hafif sallama yapılabilir.

Tadım Detayları:
Termos kahvesi niyetine aldığım bir çekirdekti ancak Yellow bourbon varyetesi bazen çok sürpriz yapabiliyor, o yüzden dün ilk kez V60 da denedim ortalama bir sonuç aldım. Bugün AP ise çok keyifliydi.

Çok net aldığım bir tat supangle/profiterolün çikolatası gibi bir aftertaste vardı. Bunun dışında sarı meyveler baskındı. Orta asiditeli, temiz bir çıktıydı.

Az Önce Colombia La Loma Geisha 'yı açtım soft damak yormayan böyle tatlı limonlu kurabiye gibi hafif çiçeksi arka planda lavanta esintileri temiz bir kahve önceki bireysel alımımda kahvelerinden memnun kalmıştım yine memnun kalacagız görünen o şekilde :) Geisha'nın kavrumu çok başarılı buldum şampiyonlugun hakkını vermişler :)

Reçete:
Çekirdek: Colombia La Loma Geisha
Hoop - Delter Press Filter
Öğütüm Detayları: Timemore C2 18 Click
Su Detayları: Nestle Purelife - Pınar Madran karışımı 55 PPM - 92 C
Toplam Süre: 3.08
Kahve Miktarı: 16 GR
Oran: 16/260

Demleme şekli: Klasik Hoop demleme yönetimi tek döküş 20 Saniye

Son düzenleme:
8/03/2024 tarihinde kavrulan La Loma Geisha'yı daha demin açtım ve denedim. İlk demlemem için sitedeki reçeteyi kullandım ve beni oldukça memnun etti. İlerdeki günlerde reçetede değişiklikler yaparak ve aldığım sonuçları tekrardan paylaşırım. Kahveye gelecek olursak gün boyu içebileceğim damak yormayan bir kahve. Kuru kokusu ayrı ıslak kokusu ayrı güzel. Çiçeksi tatlarla oldukça keyif aldım diyebilirim. Kahveyi demledikten sonra üstte bi yağ tabakası kaldı demleme veya öğütüm hatamdan dolayı olabilir. Oldukça memnun kaldım. Temiz bir kahve arayanlar tercih edebilir.

Çekirdek: Colombia La Loma Geisha (08/03/2024 Kavrum)
Demleme Yöntem ve Detayları: V60 (Plastik) - Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: Molent Tools 17 Click
Su Detayları: Nestle Purelife
Toplam Süre: 2.20
Kahve Miktarı: 15 GR
Oran: 1-16,7

8/03/2024 tarihinde kavrulan La Loma Geisha'yı daha demin açtım ve denedim. İlk demlemem için sitedeki reçeteyi kullandım ve beni oldukça memnun etti. İlerdeki günlerde reçetede değişiklikler yaparak ve aldığım sonuçları tekrardan paylaşırım. Kahveye gelecek olursak gün boyu içebileceğim damak yormayan bir kahve. Kuru kokusu ayrı ıslak kokusu ayrı güzel. Çiçeksi tatlarla oldukça keyif aldım diyebilirim. Kahveyi demledikten sonra üstte bi yağ tabakası kaldı demleme veya öğütüm hatamdan dolayı olabilir. Oldukça memnun kaldım. Temiz bir kahve arayanlar tercih edebilir.

Çekirdek: Colombia La Loma Geisha (08/03/2024 Kavrum)
Demleme Yöntem ve Detayları: V60 (Plastik) - Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: Molent Tools 17 Click
Su Detayları: Nestle Purelife
Toplam Süre: 2.20
Kahve Miktarı: 15 GR
Oran: 1-16,7
O yağ tabakası demleme, öğütüm, kavrum, kahve işleme veya yetiştirme hatası değil. Bazı kahveler yağlı oluyor. Benim için güvendiğim bir kahveyse sevdirici, kötü olduğunu düşündüğüm bir kahveyse ürkütücü bir görüntü. Objektif etkisini bilmiyorum.

O yağ tabakası demleme, öğütüm, kavrum, kahve işleme veya yetiştirme hatası değil. Bazı kahveler yağlı oluyor. Benim için güvendiğim bir kahveyse sevdirici, kötü olduğunu düşündüğüm bir kahveyse ürkütücü bir görüntü. Objektif etkisini bilmiyorum.
Toplu alımda Nijiden yine Vietnam Robusta almıştım. Yüksek gövdeli ve kuruyemişimsi bir kahve çıktı. Çok beğendim, espressoya çok uygun. V60 da demlediğimde yine bi yağ tabakası oldu. Bu konuda bilgim yok ama aydınlanmak isterim.

Filtre kağıdına göre de değişiyor.

Hario ile demleme yaptığımda olmuyor. Cafec ile yapınca o yağlar oluyor sık sık. Normal bir sey, hoşuma da giden

Nitelikli kahve sevmeyen arkadaşlarım için Aeropress tarifim:
Dunder Mifflin Blend
Aeropress düz metod
2 veya 3 kat filtre (ben 3 kat kullanıyorum sonrasında yıkayıp kuruturup bir daha kullanıyorum)
30gr kahve (c3 ile 9 klik)
450 ml toplam su.

Düz metod ile kahveyi koyduktan sonra 60ml su ekliyorum. 10 tür karıştırıyorum 45.saniyede suyu 250 mlye tamamlıyorum. Yine 10 tur kadar karıştırıp 2.dakikaya basmaya başlıyorum. 220ml civarı çıktı alıp çıktı kadar bypass suyu ekliyorum. Yumuşak dengeli bir kahve oluyor.

Geri