• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2022 - Fam Coffee Family - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam ben de kalın öğüttüm 92 derece ile demledim, hiç olmadı. Nasıl desem ham kayısıların suyunu içiyor gibiyim. Hiçbir aroma almadım fincandan. Bir de @Oguzhan beyin reçetesi ile deneyeceğim yarın. 250 gramlık ilk paketim bitmek üzere, benim için tam bir hayal kırıklığı oldu Pacamara.
Bendeniz de kalın öğütüm, 92 dereceye döndüm. 😄

Bendeniz de kalın öğütüm, 92 dereceye döndüm. 😄
Tüh! O zaman suyu mu değiştireyim ne yapayım olmadı bir türlü bu kahve? Bir Los Hermanos aşığı olarak ona benzetilmesini de anlamadım. Belki de benim damak tadıma uymadı bu pacamara.

Firma:Fam Coffee Family
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 44 Gram
Çekirdek:EL Salvador LA Fany[Red Bourbon]
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:28/02/2022
Su Sıcaklığı:75°C - 76°C
Su:Nestle Pure Life

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Sevgili Nisan Ağca @pacamara Selamlar,
Tavsiyen doğrultusunda demlemeye başladığım sıcaklığı düşürdüm lakin kahve gramajınıda düşürdüm.Gövdesinden kaybetti lakin lezzetinden herhangi bir kazanımım olmadı.
Her zaman her çekirdek yada her kavrum bu demleme yöntemine uygun olmayabilir.
Belkide bu yöntem için filtre kavrumunu denemek daha doğru bir tercih olabilir,açık kavrum çekirdek ısıya daha dayanıklı olabilir ve bu yüzden demlemeyi başlattığımız sıcaklığı düşürerek su sıcaklığının kahve ile buluştuğu andaki sıcaklığını aşağıya çekmiş ve belkide daha doğru bir çözünme sağlamış olabilirdik.
Belkide ayın son günlerinde bir de filtre kavruma şans verebilirim.

Gigesa Natural ile ilgili demleme önerisi ve reçete konusunda iyi sonuç almış arkadaşlar var ise cevap verebilirler mi acaba ?

Sitedeki yöntemi denediğimde elde ettiğim fincan bana çok fazla keyif vermedi belki de natural işlenmiş kahveler damak zevkime uymuyordur fakat öneri var ise uyglamak isterim.

Firma:Fam Coffee Family
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 44 Gram
Çekirdek:EL Salvador LA Fany[Red Bourbon]
İşleme: Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:28/02/2022
Su Sıcaklığı:75°C - 76°C
Su:Nestle Pure Life

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Sevgili Nisan Ağca @pacamara Selamlar,
Tavsiyen doğrultusunda demlemeye başladığım sıcaklığı düşürdüm lakin kahve gramajınıda düşürdüm.Gövdesinden kaybetti lakin lezzetinden herhangi bir kazanımım olmadı.
Her zaman her çekirdek yada her kavrum bu demleme yöntemine uygun olmayabilir.
Belkide bu yöntem için filtre kavrumunu denemek daha doğru bir tercih olabilir,açık kavrum çekirdek ısıya daha dayanıklı olabilir ve bu yüzden demlemeyi başlattığımız sıcaklığı düşürerek su sıcaklığının kahve ile buluştuğu andaki sıcaklığını aşağıya çekmiş ve belkide daha doğru bir çözünme sağlamış olabilirdik.
Belkide ayın son günlerinde bir de filtre kavruma şans verebilirim.
abi iyi de kahve gramajını düşürürsen tabi gövde düşer. suyu azaltman lazım senin istediğin sonuca ulaşman için.
akşam bakmaya çalışacağım, 4 veya 6 cup bi' mokapot olacaktı evde

abi iyi de kahve gramajını düşürürsen tabi gövde düşer. suyu azaltman lazım senin istediğin sonuca ulaşman için.

Selamlar Sevgili @pacamara

Gramajı düşürmüş olduğum için gövdenin düşmesini zaten bekliyordum ama bitterlikte hala orada duruyordu?Mokapotun hacmi büyüdükçe oluşacak olan basınç daha uzun sürede olaşacak olması sebebi ile maruz kaldığı ısı ile sepetin ısınması ve çekirdeği ısıtması sonucu oluşacak çözünme artacak.Elbette sana bir 10Cup mokapot alıp dene demiyorum,lakin bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

Kullanıdığın suyu azaltmamı istemenin sebebinin partiküller arasından geçecek olan su azaldığında çözünen miktarıda azalacaktır fakat mokapot kullanırken su seviyesini valften aşağıya çektiğinde sonuçların çok sağlıklı olacağını sanmamak ile birlikte benim bu manada bir tecrübem olmadığınıda bilmeni isterim.

Ez cümle mokapot ile yapılan demlemelerde ilgili mokapotun hacmide değişkenler arasına katılıyor ve hacmi arttıkça üzerinde oynama yapabileceğiniz değişkenleri kısıtlıyor.Lakin benim bu durumu tersine çevirmek için yapabileceğim bir şey yok çünkü evde bir kişi sütlü iki kişi sade olmak üzere üç kişi kahve tüketiyoruz.

Firma: Fam Coffee Family
Kahve: aponte
Kavurma Tarihi: 03.03.2022

Demleme Metodu: Hario V60 02 plastik - th3 filtre
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: molent g50 38 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Hamidiye 96 derece
Demleme Notları: 40ml blooming+50 ml dairesel+50 ml merkezi+ 50 ml dairesel+ 50 ml merkezi döküşler 30 saniyede bir toplam 240 ml
Tadım notlarında ki kan portakalı tadını en net bu demlemede elde ettim. Tada hafif ılındıkça greyfurt, limon gibi mayhoş aroma eşlik etti.

Merhaba @pacamara 21 Mart tarihinde 2758 numaralı siparişi verdim. Sipariş ile ilgili bilgi alma şansım var mı ? Sıkıştırmak niyetim değil ama eğer bugün yarın kargoya verilmeyecek ise kahve stoğumu ayarlamam gerekiyor kahvesiz kalmayayım derdindeyim :)

Firma: Fam Coffee Family
Kahve: aponte
Kavurma Tarihi: 03.03.2022

Demleme Metodu: Hario V60 02 plastik - th3 filtre
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: molent g50 38 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Hamidiye 96 derece
Demleme Notları: 40ml blooming+50 ml dairesel+50 ml merkezi+ 50 ml dairesel+ 50 ml merkezi döküşler 30 saniyede bir toplam 240 ml
Tadım notlarında ki kan portakalı tadını en net bu demlemede elde ettim. Tada hafif ılındıkça greyfurt, limon gibi mayhoş aroma eşlik etti.
Aynı öğütümle aynı suyla denedim, net narenciye aromaları vardı, soğudukça meyve suyu gibi oldu. Coffeerem'in Societe Maitea'sını anımsattı bu yönüyle bana.

Tüh! O zaman suyu mu değiştireyim ne yapayım olmadı bir türlü bu kahve? Bir Los Hermanos aşığı olarak ona benzetilmesini de anlamadım. Belki de benim damak tadıma uymadı bu pacamara.
Merhaba, benziyor muymuş iki kahve birbirine...:oops:

Ben ikisini de denemiştim; bence aralarında hiçbir benzerlik yok.

La fany natural dengeli guzel keyifli bir kahve enteresan bir tatliligi var tam cozemedim ne oldugunu. Agzimda anlik olarak seker varmiscasina patliyor tatlilik cok keyifli,
La fany pacamarayi ise biraz acmak istiyorum. Asiditesi cok keyifli ahududu, frambuaz notalari hissediliyor. Sicaklikla oynayinca sarabimsi govde daha cok hissediliyor. Aromatik tatliligi asiditeye cok guzel eslik ediyor gerisinde kalmiyor. Cok keyifli bir kahve, ben bu kahveyi clean cup los hermanosa benzettim biraz. Su ana kadar ki tum demlemelerimde birbirinden keyifli sonuclar aldim.
@Darkness29 benzetmiş. Ben hala bir verim alamadım 28 Şubat kavrumundan, belki diğer kavrumu (11 Mart) daha iyidir onu bir deneyeceğim.

28.02.2022 tarihli Gigesa Washed çeşitli sularla, ekipman ve sıcaklıklarda denedim ama resmen OT! Aynı kahveyi İzmir kahve festte alıp demlediğimde içmelere doyamamıştım 🤷🏻‍♂️

@Darkness29 benzetmiş. Ben hala bir verim alamadım 28 Şubat kavrumundan, belki diğer kavrumu (11 Mart) daha iyidir onu bir deneyeceğim.
Hocam yuksek sicakliklari cok yakistirdim 97-98 derecelerden cekinme aromatik tatlar on plana cikiyor.
Derece dusunce(93-89 dereceler) daha sarapsi ve fermente tadlar aliniyor. Ancak simdiye kadar acilik almadim hicbir demlemeden.

Son olarak sunu soylemek isterim ben normal demlemelerimde 1e 16 su rasyosunu gecmem ancak bu pacamarada 15:250 veya 255 daha iyi sonuc verdi. 1-15 gibi su rasyolarinda asiri yogun ve ortulu bir tat verir.

Mesela natural la fanyi, pacamaranin su rasyosuyla demleyince daha seyrek bir cikti elde ediyorum.

28.02.2022 tarihli Gigesa Washed çeşitli sularla, ekipman ve sıcaklıklarda denedim ama resmen OT! Aynı kahveyi İzmir kahve festte alıp demlediğimde içmelere doyamamıştım 🤷🏻‍♂️
Gectigimiz aylarda, su bulamamistim ve brita ile filtrelenmis bir su ile kotu bir sekilde demlemek zorunda kaldim. Sonuc tek kelimeyle muhtesem olmustu ayila bayila icmistim.

Maalesef OT ibaresini ben de La Fany bourbon için kullanacağım. Farklı sıcaklık derecesi ve öğütüm kalınlıklarını denememize rağmen verim alamadık. Su önerisi olan var mıdır?

Son düzenleme:

Selamlar Sevgili Nisan Ağca @pacamara

Yoğunluğunu tahmin edebilmekle birlikte deneme yapma fırsatı bulabildiysen sonucunu merak ediyorum.

Geri