• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Makinem Eskisi Gibi Demleme Yapmıyor (Breville Oracle)

İsim
Sm350658-
Daha fazla  
İsim
Sm350658-
Makinem (Breville Oracle) bir süredir bu şekilde demleme yapıyor. Kahvelerim aynı, gramaj aynı, değirmen ayarı aynı, demleme sıcaklığı aynı. Temizliğini de periyodik olarak yapıyorum. Arıtma suyu kullanıyorum. Önceki demlemelerde krema çok fazla çıkıyordu. Şimdi üstte beyaz bir köpük var sanki hiç demlenememiş gibi ve tadı da böyle gövdeli değil sası bir tat. Sorun neden kaynaklı olabilir yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Screenshot_2025-01-31-13-51-44-510_com.miui.videoplayer-edit.jpgScreenshot_2025-01-31-13-51-55-108_com.miui.videoplayer-edit.jpgScreenshot_2025-01-31-13-52-05-958_com.miui.videoplayer-edit.jpgScreenshot_2025-01-31-13-52-17-332_com.miui.videoplayer-edit.jpgScreenshot_2025-01-31-13-52-27-469_com.miui.videoplayer-edit.jpg

Kahve akışı sırasında basınç göstergesinin fotosunu ekleyebilirseniz daha emin konuşabiliriz. Büyük ihtimal basınçla ilgili bir problem var, tüm değişkenler aynıyken (süre nasıl bu arada?)

Makinem (Breville Oracle) bir süredir bu şekilde demleme yapıyor. Kahvelerim aynı, gramaj aynı, değirmen ayarı aynı, demleme sıcaklığı aynı. Temizliğini de periyodik olarak yapıyorum. Arıtma suyu kullanıyorum. Önceki demlemelerde krema çok fazla çıkıyordu. Şimdi üstte beyaz bir köpük var sanki hiç demlenememiş gibi ve tadı da böyle gövdeli değil sası bir tat. Sorun neden kaynaklı olabilir yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Makineye çok hakim olmamakla birlikte sadece fikir belirtmek istiyorum hocam. Contası varsa eğer başlığın veya shower screen tarafında, gevşediği için su veya hava kaçırıyor olabilir.

Bu da mantıklı. Basınçtan dolayı mı bu durum yaşanır?
Eger basincli su, shower screenin yanindan falan contada yirtik veya gevseme varsa bi sekilde oradan cikiyosa olabilir. Benim vestel marka yari otomatik espresso makinem var. Ayni sekil demlemede kalite azalmasi sorunu yasadim yakin zamanda, contayi degistirdim ve duzeldi.

Dediginiz gibi ayni ogutum, ayni cekirdek olmasina ragmen akmamaya baslamisti.

Kullanılan suyu değiştirdiniz mi ?

türkiye de enplus sage oracle satıyor, eğer türkiyedeyseniz onlarla iletişime geçerseniz yardımcı olabilirler.
bildiğim kadarıyla çok fazla kurcalamaya izin vermeyen dijital bir makine, belki bir konuyu atlıyorsunuzdur. öğütücüyü söküp temizliyor musunuz? sonrasında iyi taktığınıza emin misiniz? yeni bir makine mi?

türkiye de enplus sage oracle satıyor, eğer türkiyedeyseniz onlarla iletişime geçerseniz yardımcı olabilirler.
bildiğim kadarıyla çok fazla kurcalamaya izin vermeyen dijital bir makine, belki bir konuyu atlıyorsunuzdur. öğütücüyü söküp temizliyor musunuz? sonrasında iyi taktığınıza emin misiniz? yeni bir makine mi?
Öğütücüyü söküp temizliyorum ve doğru takıyorum. Çok yeni değil ama yıpranmış bir makine de değil.

Sorun kahvede gibi görünüyor. Aynı kahve demişsiniz maalesef paketten pakete farklılık olabiliyor. Hangi kahveyi kullanıyorsunuz ve kavrulma tarihi nedir?

Sorun kahvede gibi görünüyor. Aynı kahve demişsiniz maalesef paketten pakete farklılık olabiliyor. Hangi kahveyi kullanıyorsunuz ve kavrulma tarihi nedir?
Kahve de aynı ve farklı zaman kavrumları var. Birkaç çeşit kahvede birkaç farklı tarih kavrumlarını kullandım, hepsinde köpükte beyazımsı bir çizgi oluştu. Kahveden olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla krema çıkartan bir kahvede dahi görece çok az krema çıktı.

Farklı kahvelerde de bu sorun varsa geriye bir tek, makinenin yeterli basıncı verememe ihtimali kalıyor
Ben size uygun kahve ile 3 bar basınçta bile krema çıkarırım. Bu makinede bildiğim kadarı ile basıncı ayarlayan bir opv yok. Vibrasyonlj pompada 14 bar basınç basar.

@Secretariat neden kahveyi paylaşmadığınızı anlamadım.

Ben size uygun kahve ile 3 bar basınçta bile krema çıkarırım. Bu makinede bildiğim kadarı ile basıncı ayarlayan bir opv yok. Vibrasyonlj pompada 14 bar basınç basar.

@Secretariat neden kahveyi paylaşmadığınızı anlamadım.
Merhaba. Aynı sürekli aldığım yerden her seferinde ortalama 3-4 çeşit kahve alıyorum. Bu sorun oluştuğundan beri de en az üç kere yani 10'dan fazla kahve aldım. Bildiğim ve güvendiğim bir yer. Forumda da biliniyor. 10 çeşit kavrum da da aynı sonucu aldığım için şu aşamada kahveden olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bir kereliğine kahveden olabileceğini düşünüp başka bir yerden (yine forumda bilinen bir yer) aldım orada da sonuç aynıydı. Firmaların isimlerini verip onların ticaretine de mani olmamak gerekiyor. Çünkü sorun kahvede olsa toplu alım etkinliğinde neredeyse tüm forum alışveriş yaptı, birçok kişi bu sorundan bahsederdi.

Geri