• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit mara x v2& EUREKA MIGNON SPECIALITA vs Sage (breville) Oracle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crapdeno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Crapdeno

Yeni Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Maliyet olarak her ikisi de aynı, az çok iki cihazı da biliyorsunuz zaten.. maliyetlerinin aynı olması beni ikilemde bırakıyor. Öncelikle espresso dünyasında yeni sayılırım, mara x ile daha tutarlı espressolar yaratabilecegimi biliyorum ama Oracle ile de otomatik tamping ve otomatik süt köpürtmesi vs aşırı büyük kolaylık. Oracleda sıkıntılı olduğunu düşündüklerim; grinder kalitesi dusuk, dolayısı ile kaliteli espresso deneyimi icin bu grinder yetersiz kalacağını düşünüyorum. Ek olarak Auto tamping olayında da şüphelerim var. Ama yine de rahatlıktan ötürü BDB yerine bunu tercih ederim diye düşünüyorum.

Sage (breville) Oracle tercih ederseniz mutlu olur musunuz bilmiyorum ama aklınızda hep soru işareti olacak. Acaba Lelit Mara X ve Eureka Mignon tercih etseydim parametrelerle istediğim gibi oynayarak daha iyi espresso yapabilir miydim diye.

Mara X
DF64

Üstü kapalı söylemeye çalıştım ama daha açık olmak gerekirse Lelit Mara X almadığınıza pişman olursunuz bir süre sonra.

Oracle touch neredeyse 50binlere geldi diye biliyorum, o bütçeye girildiğinde ne marası :) bianca vbleri varken.

Oracle touch neredeyse 50binlere geldi diye biliyorum, o bütçeye girildiğinde ne marası :) bianca vbleri varken.
Ev kullanıcısı için bence Bianca gereksiz. Sabah bi shot alıp belki öğlen, belki akşama kadar kapalı duracak makine. Kazanı ısıtmak için elektrik sarfiyatı artacak.

Üstü kapalı söylemeye çalıştım ama daha açık olmak gerekirse Lelit Mara X almadığınıza pişman olursunuz bir süre sonra.
Ev kullanıcısı için bence Bianca gereksiz. Sabah bi shot alıp belki öğlen, belki akşama kadar kapalı duracak makine. Kazanı ısıtmak için elektrik sarfiyatı artacak.
Merhaba, sadece espresso senaryosunda Bianca Mara X'e göre daha az enerji sarfedecektir. Kahve kazanı 600 ml. Sadece espresso yapılacağı zaman buhar kazanını kapatıyoruz.
Mara X'de ise çok daha büyük bir kazan ısınıyor.
Ama sürekli veya daha çok sütlü olacaksa ev için Mara X daha doğru olabilir.

Ekli dosyalar

• 49FA2EB0-F3F3-4CD2-8F31-0121FBD3E075.jpeg
    49FA2EB0-F3F3-4CD2-8F31-0121FBD3E075.jpeg
    69.4 KB · Görüntüleme: 35
Avrupada df64 400 Euro civarı
1100 Civarı hx makine alabilirsiniz.

Değirmenli cihazlarda makine sıcaklığından dolayı kahve bayatlıyor birde içinde bulunan değirmenin retention problemi olacağınızı düşünürsek farklı kahve geçişleri ayarlama sizin için eziyet olacak. Ne olursa olsun içerisinde değirmen olan bir cihaz almayın.

Avrupada df64 400 Euro civarı
1100 Civarı hx makine alabilirsiniz.

Değirmenli cihazlarda makine sıcaklığından dolayı kahve bayatlıyor birde içinde bulunan değirmenin retention problemi olacağınızı düşünürsek farklı kahve geçişleri ayarlama sizin için eziyet olacak. Ne olursa olsun içerisinde değirmen olan bir cihaz almayın.
Genelde single doz çalışıyorum, yanı 18 gr çekirdek atıyorum sadece. Buna gire de problem Yaşar miyim

Genelde single doz çalışıyorum, yanı 18 gr çekirdek atıyorum sadece. Buna gire de problem Yaşar miyim
Yaşarsınız. Ortalama 1-2gr kahve kalır her demlemede bu bayat kahveyi kullanmak zorundasınız. İnce ayarınızı zorlaştırır. Bütçeniz başka cihazlara uygun. Siz neden illaki sage olsun diyorsunuz

Yok diretmiyorum :) 1100 euroya ise lelit mara x dışında başka önerilen cihaz görmedim, sizin öneriniz var mi acaba

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sabah 1 akşam 1(belki 2) sütlü (büyük boy) kupa içecek için mara x gereksiz mi olur sizce? Hali hazırda delonghi eco 310 kullanıcısıyım. Artık yetersiz geliyor, bir üst levele geçmek istiyorum. Ancak delonghide düğmeye basınca 1-2 dakikada kullanıma hazır hale geliyor. Mara x'in hazır hale gelmesi için ne kadar beklemem gerekir? Aşırı elektrik sarfiyatına sebep olur mu bu durum?

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sabah 1 akşam 1(belki 2) sütlü (büyük boy) kupa içecek için mara x gereksiz mi olur sizce? Hali hazırda delonghi eco 310 kullanıcısıyım. Artık yetersiz geliyor, bir üst levele geçmek istiyorum. Ancak delonghide düğmeye basınca 1-2 dakikada kullanıma hazır hale geliyor. Mara x'in hazır hale gelmesi için ne kadar beklemem gerekir? Aşırı elektrik sarfiyatına sebep olur mu bu durum?

Bu içtiğiniz kahve miktarı ile ilgili bir durum değil. Farklı çekirdekler denemek, çalışma düzeneğinizi daha stabil hale getirmek için yapacağınız bir güncelleme olacak. Delonghi ile alacağınız shotlar birbirinden farklı olacaktır hx bir makinede ise daha stabil sonuçlar elde edersiniz.

Merhaba ben yeni bir Mara X kullanıcısıyım, sage barista expressten geçtim. elektrik tüketimini arttırdığını düşünüyorum. ısınma süresi yaklaşık 20dk, memnunum. Şu an yeni bir makine almayı düşünsem yeni çıkan Profitec Go yu araştırırdım. Ulaşılabilir opv düğmesi kısa ısınma süresi ile ilgimi çekiyor.

Bu içtiğiniz kahve miktarı ile ilgili bir durum değil. Farklı çekirdekler denemek, çalışma düzeneğinizi daha stabil hale getirmek için yapacağınız bir güncelleme olacak. Delonghi ile alacağınız shotlar birbirinden farklı olacaktır hx bir makinede ise daha stabil sonuçlar elde edersiniz.
Hocam ülke olarak maalesef şartlarımız malum. İster istemez aynı anda birkaç şeyi düşünmemiz gerekiyor. Alım maliyeti, bakım maliyeti, harcadığımız zaman, aylık ev ekonomisi vs. Evet kendimce biraz daha spesifik denemeler yapmak, daha kaliteli içimler elde etmek için bir üst seviye makine almayı düşünüyorum. Ancak aynı zamanda günlük kullanımda ekonomik olup olmadığını da sorguluyorum mecburen.

Geri