• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace PL81T

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sorunu çözdüm. Kimse cevap vermemiş ama benim gibi bu makinayı alanlar ve benzer sorunlarla karşılaşanlar olursa bilgi olması açısından yazıyorum. Makina fabrika ayarlarıyla inanılmaz hızlı bir biçimde ısınıyor. Sizin ayarladığınız dereceye çok hızlı bir biçimde geliyor ancak çok hızlı ısındığından tahminimce önce 100 dereceye ulaşıp ardından soğuyor. Bunun bize etkisi ilk çalıştırmadan sonra 5 dakika bekleyip su akıttığınızda buhar ile beraber su çıkıyor ve su dengesiz akıyor. Aşağıdaki videoda bulunan ayarları yaptığımda su çok daha yavaş ancak dengeli bir biçimde ısınıp (yaklaşık 5-7 dakika) shot alırken sabit sıcaklık ile shot almanızı sağlıyor. Yavaş ısındığından dolayı buhar olmuyor ve su akışı çok daha dengeli oluyor.

Sorunu çözebilmenize sevindim

Makineyi alalı 1 yıl olmuş. Bugün detaylı temizlik yaparken kireç temizliği yapmam gerektiğini düşündüm. Önereceğiniz ürün varsa duymak isterim. Ayrıca bu işlemi hiç yapmadım dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır?

Ben düzenli aralıklarla puly caff kullanıyorum. Cihazın kendisini temizlemesi de gayet kolay. Kör tapanın içine bir miktar puly koyduktan sonra yanlış hatırlamıyorsam shot ve su tuşlarına basınca otomatik olarak temizlik moduna geçiyor. Temizlikte kullandığı suyu valften tray e gönderiyor. Temiz su gelene kadar devam edebilirsiniz

Makineyi alalı 1 yıl olmuş. Bugün detaylı temizlik yaparken kireç temizliği yapmam gerektiğini düşündüm. Önereceğiniz ürün varsa duymak isterim. Ayrıca bu işlemi hiç yapmadım dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır?

Ben düzenli aralıklarla puly caff kullanıyorum. Cihazın kendisini temizlemesi de gayet kolay. Kör tapanın içine bir miktar puly koyduktan sonra yanlış hatırlamıyorsam shot ve su tuşlarına basınca otomatik olarak temizlik moduna geçiyor. Temizlikte kullandığı suyu valften tray e gönderiyor. Temiz su gelene kadar devam edebilirsiniz
Bunu düzenli olarak yapıyorum hatta üzerinde fazla zaman geçti diye grup başlığını ve gasketi de çıkarıp yıkadım. Bunun haricinde bildiğim kadarıyla daha uzun aralıklarla yapılan bir kireç temizliği var. Su haznesine ekleyerek yapılıyor. Bunun için hangi ürünü alacağımdan emin olamadım. Bir de su haznesi bakterilerin vs oluşumuna çok uygun onu da düzenli temizlemek gerekiyor. Ben bugün birkaç defa su doldurup çalkaladım ama deterjan ile temizlemek istemedim. Bu konuda da öneri olursa seve seve denerim.

Bu kadar detayı bilmiyordum , gerçi grace kullanıcısı olarak da yeniyim. Sayenizde bilgi edinmiş oldum 👍🏻

Bunu düzenli olarak yapıyorum hatta üzerinde fazla zaman geçti diye grup başlığını ve gasketi de çıkarıp yıkadım. Bunun haricinde bildiğim kadarıyla daha uzun aralıklarla yapılan bir kireç temizliği var. Su haznesine ekleyerek yapılıyor. Bunun için hangi ürünü alacağımdan emin olamadım. Bir de su haznesi bakterilerin vs oluşumuna çok uygun onu da düzenli temizlemek gerekiyor. Ben bugün birkaç defa su doldurup çalkaladım ama deterjan ile temizlemek istemedim. Bu konuda da öneri olursa seve seve denerim.

Merhabalar, geçenlerde söylediğiniz temizliği şu şekilde yaptım: Su haznesini çıkarttım içine 15gr kadar pulycaf koydum ve üzerine 2lt kaynar su ekledim daha sonra içinde iyice karıştırıp pulycaf'in çözülmesini sağlayıp grup başlığından ve buhar çubuğundan köpüklü su gelene kadar su aldım. Köpüklü su geldikten sonra yaklaşık 5-7 dakika bekleyip bu sefer su haznesindeki su bitene kadar su aldım. Ardından su haznesini tekrar çıkartıp iyice duruladım ve içine soğuk su doldurup köpük gelmeyene kadar su aldım. Bu işlem yaklaşık 30dk sürüyor bilginiz olsun.

Merhabalar, geçenlerde söylediğiniz temizliği şu şekilde yaptım: Su haznesini çıkarttım içine 15gr kadar pulycaf koydum ve üzerine 2lt kaynar su ekledim daha sonra içinde iyice karıştırıp pulycaf'in çözülmesini sağlayıp grup başlığından ve buhar çubuğundan köpüklü su gelene kadar su aldım. Köpüklü su geldikten sonra yaklaşık 5-7 dakika bekleyip bu sefer su haznesindeki su bitene kadar su aldım. Ardından su haznesini tekrar çıkartıp iyice duruladım ve içine soğuk su doldurup köpük gelmeyene kadar su aldım. Bu işlem yaklaşık 30dk sürüyor bilginiz olsun.
Teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için. Normal pulycaf mi kullandınız? Özellikle kireç temizliği için olan ürünler var bir de. Örnek olarak birinin linkini bırakıyorum.

Teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için. Normal pulycaf mi kullandınız? Özellikle kireç temizliği için olan ürünler var bir de. Örnek olarak birinin linkini bırakıyorum.
Tavsiyem kireç temizliği için descaler kullanmanız, puly caff ın asıl görevi grup başlığı ve boşaltma bölümü arasındaki yağ ve kalıntılarını yok etmek. Kireç çözmekte çok etkili olacağını düşünmüyorum.

Anna PL41-Anita PL042-Grace PL81T-Kate PL82T-Victoria PL91T: How to execute the descaling procedure

Selamlar. Gelbura'da sepet seti satılıyor. 57mm 18-21gr dozluk sepetten almak istiyorum ama tek satılıyor mu bilginiz var mı? Ya da takım olarak almak isteyip de 18-21'i ücreti karşılığında benimle paylaşmak isteyen olur mu acaba?

Selamlar. Gelbura'da sepet seti satılıyor. 57mm 18-21gr dozluk sepetten almak istiyorum ama tek satılıyor mu bilginiz var mı? Ya da takım olarak almak isteyip de 18-21'i ücreti karşılığında benimle paylaşmak isteyen olur mu acaba?
Merhaba, Lelit’in sepetleri pek kaliteli değil o yüzden özellikle büyük sepet istemiyorsanız bu konuda daha önce konuşulan Ascaso markalı sepetten almanızı kesinlikle öneririm. Büyük sepet bana naked portafiltre aldığımda gelmişti ancak maksimum 10 kere kullanmışımdır. Eğer yine de isterim derseniz ben elimdekini makul bir ücretle satabilirim.

Bu sepeti deneyen var mı acaba?

Sipariş etmek isteyen varsa kargoyu bölüşmek adına topluca alınabilir.

Bu sepeti deneyen var mı acaba?

Sipariş etmek isteyen varsa kargoyu bölüşmek adına topluca alınabilir.
Bu sepet sanırım yeni gelmiş çünkü uzun süre araştırmıştım böyle bir sepet olduğunu hatırlamıyorum. 1-2 kişi daha çıkarsa ben de katılmak isterim.

Herkese merhaba Blue star coffee den 3 tane yeni üretilen 57mm lik ıms basket satın aldım yeni siparişini verdim gelir mi ne zaman gelir bilmiyorum ama elime ulaşırsa denedikten sonra tekrar yorum yazarım 1 tanesini yada 2 tanesini de elime geçince satış ilanına koyabilirim

@Globally merhaba 57mm Naked Portafiltre gelme durumu var mı acaba ?

sanırım kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz :confused:

@miyankizu Merhaba ben de uzun @Globally bekleyişim sonunda umudu kestim, alternatif olarak ebay de buldum. Siparişimi geçtim fakat henüz elime ulaşmadı ne kadar kalitelidir bilmiyorum. Fakat fikir vermesi açısından buraya link'i bırakıyorum.

Geri