• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace PL81T Temizlik Sonrası Channelling Sorunu

ahmetsagit

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Espresso Makinesi
Lelit Grace PL81T
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Şişli
Merhabalar, forumdan yeni olduğum gibi espresso dünyasına da yeni giriş yapmaktayım. Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim.

Yaklaşık 1-1.5 ay önce Lelit Grace PL81T ürünü satım aldım. İlk başlarda denemelerim ile ile kendimce bir oran tutturdum.

Ancak geçenlerde portal filtreyi temizledikten sonra çıkardığımda siyah bir kahve akıntısı (ama yoğun bir kıvamdaydı) olduğunu gördüm. Makinanın tüm bakımlarını haftalık olarak puly caff ile yaptım.

Daha sonra cahil cesareti ile showe screen söküp onun altındaki ikili vidayı da söktüm(ismini bilmiyorum kusura bakmayın)
Lastiği söktüğümde ciddi kalıntılaşmış kahveler vardı onları sert bir cisimle temizleyip parçaları geri taktım. Ama ondan sonra yaptığım kahvelerde basınç normalde 12 barda kalırken 8-9 barda vermeye başladı ki aslında bu çok iyi bir şey ama çok fazla sıçrama ve çok hızlı bir akış vermeye başladı inceltmeye de gittiğimde aynı sorunu yaşıyorum. Sizce sorun ne olabilir. Sizlerin tecrübesine ihtiyacım var biraz panikledim açıkçası :)

gelburadan aldığım conta uyumsuz çıktı acaba siz gasket contayı nerden temin ediyorsunuz bende ince geldi portafiltre oturmuyor

Merhabalar ben de henüz temin edemedim, ama sorunum nasıl olduysa düzeldi, internette PL81T için Türkiye’de herhangi bir satıcı bulamadım siz kaça kaç oranında aldınız? Çünkü normalde kalınlığı 7.7mm yurt dışında https://www.bluestarcoffee.eu diye site var oraya sordum onların da elinde yokmuş ancak bana 4mmlik contadan iki tane alarak sorunu çözebileceğimi söylediler. Belki sizin aldığınız da 4mm ise bir tane daha alarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Zamanında contayı gelburadan almıştım biranda değişince cihaz kullanılmaz oldu eğer dediğiniz şekilde oluyorsa gelburadan bir conta daha isteyip üst üste takmayı deneyeceğim onlardan yardım istedim dönüş bekliyorum..

Dediğim gibi ölçmenizi tavsiye ederim kalın gelirse portalfiltrenin girmesi çok zor olabilir. Size bahsettiğim ürünün linkini de ileteyim orada açıklamalarda yazmışlar. Bu bahaneyle şimdi sipariş vereceğim, eğer gelirse ve uyarsa size de haber veririm.

Rica ederim, gelburadan aldığınız gasket silikonun linkini iletme şansınız var mı?

Koskoca cihazın bir silikonla atıla düşmesi tuhaf bunu yerli bir firmayada ürettirebilirler o zaman onların bilmeyip bana 4 mm silikon yollaması da ayrı bir garip eskisini denemeden attım yoksa o takoz gbi olmuş sert silikonu geri takardım:) montajda farkedemedim heralde şişmiştir dedim geçtim zamanla değişmeyince…gelbura destek verebilecek mi merak ediyorum

Maalesef öyle aslında size yolladıkları ürünün kodu doğru gibi çünkü ben konuşma esnasında bluestarcoffee nin canlı desteğinde ki kişi sizin aldığınız ürünün kodunu söylemişti. Acaba yanlış ürün mü yolladılar size?

Ekli dosyalar

• Screenshot 2024-10-13 at 13.55.36.png
    Screenshot 2024-10-13 at 13.55.36.png
    40.1 KB · Görüntüleme: 18
Sanırım bana yanlış yollandı ben çapta farklılık olabilir diye bizzat onlardan almıştım ne gariptirki yıllarca üşenip değişmedim silikon parça 3d rahatlıkla basılabilir fakat hiçbir yerde olmaması ilginç illa ki bu cihazın kullanıcıları olacaktır avrupada link aradım fakat pek bulamadım

Evet bu tarz ürünlerin tedariğinin sürekliliği olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım kullanıcı yoğunluğuna göre üretim yapılıyor. Dediğim gibi siparişim gelirse montajını yaptıktan sonra size de sonuçlarını iletirim belki o şekilde çözersiniz.

Sanırım tek çözüm sizinki o gasket bile başka sitede yok hertürlü denemeye değer 0.3 mm zorlanarak sıkıştırılabilir diye düşünüyorum

Bu arada irtibatla gelbura stoğa iki adet contayı koydu yeniden sipariş oluşturdum 4 mm lik conta siparişini de iptal etmedim açıkçası onuda denemek istiyorum…bu contada uyumsuzluk olsa geri iade edebilirsiniz dediler conta gelince uyumluysa size haber edicem siz de direkt ordan irtibata geçip temin edebilirsiniz

Merhabalar ürününüz geldi mi? Deneyebildiniz mi?
Bu arada irtibatla gelbura stoğa iki adet contayı koydu yeniden sipariş oluşturdum 4 mm lik conta siparişini de iptal etmedim açıkçası onuda denemek istiyorum…bu contada uyumsuzluk olsa geri iade edebilirsiniz dediler conta gelince uyumluysa size haber edicem siz de direkt ordan irtibata geçip temin edebilirsiniz

Ürün grldi birebir oldu ayrıca italyan bi siteden kırmızı iç mini conta dahil bir paket daha istedim o da bir aksilik olmasa gelecek makine şuan sorunsuz çalışıyor

Bir tanesini mi kullandınız yoksa ikisi birlikte mi tam oturdu?

O daha gelmedi bana gelburadan tam 7.7mmlik grldi o 4 mmyi söküp bunu taktım LAMACCHINADELCAFFE sitesinde birebir seti gördüm irtibata geçip ordanda 7.7mmlik istedim o da grlecek

Ekli dosyalar

• IMG_4172.jpeg
    IMG_4172.jpeg
    73.7 KB · Görüntüleme: 13
LAMACCHINADELCAFFE Den aldıgım birebir oldu gelburadan aldığım da oldu italyadan gelende kırmızı mini iç conta da vardı yalnız ordan kargo 20 euro artı 190tl de vergi çıktı çok daha pahalıya ama eksiksiz ürünü aldım gelburanın da bu seti bulundurması lazım stokta bir süre conta sıkıntısı çekmeyeceğim:)

Geri