• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

lelit grace arıza

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emirknk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,
geçen hafta gelburadan lelit grace refurbished almıştım. Cihazın kazanına su doldurdum ve çalıştırdım. Lcc ekran açıldı ve sıcaklık 95e geldi. Ardından bir iki kez su akıttım. Sonra bir anda cihaz kapandı ve bir daha açılmadı. Servise yolladım. Servis su koymadan çalıştırdığım için cihazın koruma moduna aldığını sorun olmadığını söyleyip geri yolladılar. Cihazı su doldurmada çalıştırmamak gerektiğini bildiğimi ve böyle bir şey yapmadığımı söyledim ancak çok bir şey söylemediler. Bugün servisten geldi. Yine kazana su doldurdum ve sıcaklık 2-3 dakika sonra 95e geldi. Grup başlığının ısınması için 5 dakika daha beklemek istedim ancak bir kaç dakikaya cihaz yine kapandı ve şuan açılmıyor. Bir bilgisi olan var mı acaba ?

Çok geçmiş olsun. Mantıklı bir açıklamasının olacağını düşünmüyorum açıkcası. Bende Bianca var, suyu bitse bile su bitti diye uyarı veriyor çat diye kapatmıyor makineyi. Gerçi bildiğim kadarıyla aldığım shot yalan olmasın diye bir miktar su bırakıyor hep Bianca dolayısıyla makine kupkuru kalmadığı için bahsi geçen koruma moduna girmiyordur, sizin cihazda da böyle bir şey olmadığı için bu açıdan fark oluyor olabilir. ama bu benim iyimser tahminim, kaldı ki makinede su varken oluyor diyorsunuz ki aksini denemediğinizi gelbura da tahmin ediyordur diye düşünüyorum.

yani beni de açıkçası hayal kırıklığına uğrattılar, bu makinelerin tam anlamda kontrolden geçip o şekilde satıldığını ifade ettiler ve de arızalı cihaz satmadıklarını söylediler. Hadi ilk gelişte bir arıza oldu. Sonra yine tam anlamıyla kontrolden geçirdiklerini ve bir sorun olmadığını söylediler. Ama nasıl bir kontrolden geçirmişler hiç anlamadım. Makineyi 6-7 dakika açık bıraksalardı onlarda da kapanacaktı. Ama benim anladığım kadarıyla pek özenli bir şekilde bakmamışlar.

merhabalar,
geçen hafta gelburadan lelit grace refurbished almıştım. Cihazın kazanına su doldurdum ve çalıştırdım. Lcc ekran açıldı ve sıcaklık 95e geldi. Ardından bir iki kez su akıttım. Sonra bir anda cihaz kapandı ve bir daha açılmadı. Servise yolladım. Servis su koymadan çalıştırdığım için cihazın koruma moduna aldığını sorun olmadığını söyleyip geri yolladılar. Cihazı su doldurmada çalıştırmamak gerektiğini bildiğimi ve böyle bir şey yapmadığımı söyledim ancak çok bir şey söylemediler. Bugün servisten geldi. Yine kazana su doldurdum ve sıcaklık 2-3 dakika sonra 95e geldi. Grup başlığının ısınması için 5 dakika daha beklemek istedim ancak bir kaç dakikaya cihaz yine kapandı ve şuan açılmıyor. Bir bilgisi olan var mı acaba ?
Kazana su çekmiş miydi ?

kazana su çekiyor, ilk seferde hem flush almıştım hem de buharı denemiştim. Bu sefer daha flush alamadan kapandı. Ancak kapalıyken buhar vanasını açtığımda içindeki buhar boşaldı. Yani yine kazana su çekiyor diye düşünüyorum

Yani işin teknik kısmı ile alakalı malesef çok bir bilgim yok hocam ama totalde 2 kez kontrolden geçmiş bir ürün bu kadar net arıza veriyorsa çok basit bir şeyi atlıyor olma ihtimalimiz var bence. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama taktığınız prizle alakalı bir sorun olabilir mi mesela? Öyle ya da böyle gelburada'da en azından bi yarım saat 1 saat çalıştırmışlardır diye tahmin ediyorum :). Çünkü sadece kahve makineleri değil hemen hemen bütün elektronik ürünler içindeki su bitince uyarı verir, çat diye kapanmaz. Dolayısıyla elektrik akımı ile alakalı bir sorun olabilir gibi geldi.

Bu tahminlerim çok sayıda olasılık içermekte olup bir nevi sesli düşündüm. Mühendis olmadığımı da belirtmek isterim :)

Firmaya götürüp beraber kontrol etmek istediğinizi söyleyin bence. Eğer bahsettiğiniz sorun her seferinde oluyorsa 10 dakikada teşhis edilir sonuçta. Refurbished olsa dahi garantili ürün sonuçta, tamire kalkışmak yerine firmayla birlikte incelemek daha mantıklı. Eğer çözüm bulunamıyorsa da iade seçeneği düşünülebilir.

Geri