• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit fred vs Eureka Mignon Crono

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EMRAHK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EMRAHK

Barista
İsim
emrah k
Daha fazla  
İsim
emrah k
Espresso Makinesi
Karaca 1353
Değirmen
Idose Df64
Ekipmanlar
Neouza Dipsiz Portafiltre 51 mm
Sadece dipsiz portafiltre ile kullanmak üzere espresso için kullanılacak. hangisi daha mantıklı artıları eksileri yada aynı fiyat aralığında farklı öneri varsa alırım

Karşılaştıracak bilgim yok ancak lelit fred 1gr yaklaşık içinde kahve kalıyor bu da her öğütümde 1gram bayat çıktı gelecek demek bunları atsanız 250 gramda 25-30 gram kahve çöpe gidiyor onun dışında sabit öğütüm sunuyor ama uğraştırıyor konforlu değil, mesela tutturduğunuz bir öğütüm ayarını çekirdek değiştirip tekrar getirdiğinizde aynı olmuyor öğütümü matematiksel olarak ölçülebilir bir değirmen daha kullanışlı olur, bütçenin önemli kısmını değirmen alması gerekiyor ben de böyle denildiğinde inanmıyordum ancak yaşayarak tecrübe ettim. Bütçeyi alabiliyorsanız ikinci el bir df64 bakabilirsiniz ya da vaktim var el değirmeni kullanırım diyorsanız espresso için önerilen değirmenlere bakabilirsiniz

Eureka Mignon Crono. Lelit Fred sıkıntılı cihaz kalibrasyon sorunları vs yaşanabiliyor ögütüm kalitesi de düşük ve burr yapısı espresso için iyi değil.

Crono daha mantıklı geldi, zaten cihazım üst düzey değil 51mm giriş seviye bir cihaz için crono yeterli olur diye düşünüyorum.

Geri