• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte Espresso/Süt Oranı Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bcaglar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bcaglar

Üye
İsim
Behlül
Daha fazla  
İsim
Behlül
Merhaba arkadaşlar. Elimde latte için aldıgım 200ml kapasiteli fincanlarım mevcut. Daha büyük almak isterdim fakat malesef bulamadım. Bu fincana göre espresso ve süt oranına ihtiyacım var. Buna göre sorularımı sıralıyorum arkadaşlar.

1- Kaç ml espresso kullanmalıyım?
2- Kaç gram cekirdek kahve öğütmeliyim her bir porsiyon için? (Portafiltreye max 15gram sığıyor)
3- Kaç ml süt kullanmalıyım?

İlk denememde 60ml espresso (14g çekirdek) kullandım, gerisini süt ekledim. Lezzet olarak fena degildi ama latte art için çok fazla çalışma alanı kalmıyor malesef.
İkinci denememde 30ml espresso (9g çekirdek) kullandım. Bu sefer de kahve tadı hiç yokmuş kadar azdı.

Elimdeki fincan ebatına göre ve latte art içinde uygun ortalama bir espresso/süt oranı söyleyebilir misiniz ?

Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Elimde latte için aldıgım 200ml kapasiteli fincanlarım mevcut. Daha büyük almak isterdim fakat malesef bulamadım. Bu fincana göre espresso ve süt oranına ihtiyacım var. Buna göre sorularımı sıralıyorum arkadaşlar.

1- Kaç ml espresso kullanmalıyım?
2- Kaç gram cekirdek kahve öğütmeliyim her bir porsiyon için? (Portafiltreye max 15gram sığıyor)
3- Kaç ml süt kullanmalıyım?

İlk denememde 60ml espresso (14g çekirdek) kullandım, gerisini süt ekledim. Lezzet olarak fena degildi ama latte art için çok fazla çalışma alanı kalmıyor malesef.
İkinci denememde 30ml espresso (9g çekirdek) kullandım. Bu sefer de kahve tadı hiç yokmuş kadar azdı.

Elimdeki fincan ebatına göre ve latte art içinde uygun ortalama bir espresso/süt oranı söyleyebilir misiniz ?

Şimdiden çok teşekkürler.
Ben de kendi parametrelerimi belirterek size yardımcı olmak isterim. Benim latte art için kullandığım yegane bir fincanım var, 250 ml boyutunda. Bunun için her zaman 18 gram çekirdek öğütüp 30-36 gram espresso alırım. 36 gramı aştığım zaman art için fincanda istediğim kadar yer kalmıyor o yüzden 36 gramı aşmamaya çalışıyorum. Süt potuna da her zaman 200 ml süt doldurup krema yaparım. Art bitince de krema potun dibinde birazcık kalır.

Öncelikle kahveyi süt yogunluklu sevmiyorsanız 9 gram çekirdek kullanmanızı tavsiye etmem. 14 gram çekirdek için 28-30 gram espresso hem standarda göre hem de 200 ml fincan için ideal olacaktır. Sütü de 150-160 ml kullanmanız iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Net belli bir oranlama yok aslında, tamamen damak zevkinize göre bu kısım sonrasını ayarlayabilirsiniz.

Geri