• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

direnemedim, yakın zamanda satışa çıkan 4 kolombiya çekirdeğinden 4x300 gram olacak şekilde bundle aldım. minimum 4 hafta degas deniyor ama belki deneyimleyen olmuştur. ne önerirsiniz?

Daha önce çokça kez denemeye niyetlendiğim fakat 300 g lık paketleriyle hep yarıda kalan niyetimi bu sefer gerçekleştirerek 3 kahve sipariş ettim. Peru El Condor, Rwanda Cyato Lot 22 ve Etiyopya Gara Agena. Degass i bitmiş halde elime ulaştığından şimdilik yalnızca Gara'yı deneme fırsatım oldu. Birden çok demleme gerçekleştirdim.

Demleme reçetelerimde genellikle 94C lik su ve kendi metodları olan 3-5-8 i kullandım. Öğütüm için ise başlarda Comandante 18 klik ile ilerlesem de kuruluktan dolayı 20 civarına çektim ve artık 20 civarında seyrediyorum. Çekirdek ne suya çok dirençli ne de tamamıyla dirençsiz, olması gerektiği gibi diyebilirim :D

Gara'yı geçtiğimiz ay, yine ilk kez deneme fırsatım olan Zümrüt Karaca'dan deneyip çok beğenmiştim. Buram buram turuncu tatlı meyveler ve çiçek kokan, tatta da bunları veren bir kahveydi. Farklı bir kavurucudan da denemek istedim. Öncelikle belirteyim ki iki kavrum arasında kesinlikle uçurum denebilecek ölçüde bir fark gözlemlemedim. Daha ziyade ince nüans farklılıkları gibi olduğunu söyleyebilirim.

Kungpow kavrumu daha net tatlar veren, aşırı tatlılaya gitmeyen tarafta. ZK ise daha ziyade mandalina suyu gibi epey tatlı tarafta kalıyordu. KP yine kokuda daha kuvvetli geldi, özellikle hindistan cevizi kokusu çok netti. ZK'de bu kokuyu hiç almamıştım. Asidite bakımından çok uzak değiller KP asiditesi bir tık daha yüksek gibi.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam başlarda ZK açık ara öndeydi fakat çekirdekle biraz haşır neşir olunca bu fark kapandı. İki kavrum benim nezdimde eşit gibi.

Kungpow'dan son olarak Kasım 2024'te, ondan önce de Mayıs 2024'te yapmışım, sitelerinden kontrol ettim.

Kungpow gibi iyi kahve kavuran bir firmadan kahve almama nedenimi düşündüm, benim açımdan %100 içerik seçimiyle ilgiliydi. Birkaç yıldır sürekli deneysel yöntemler, farklı işlemeler vs. ile uğraşan Kungpow'un bu işlerle zaman kaybettiğini düşünüyorum. Kendilerine de bunu yazdım, cevaplarından standart kahvelere daha çok yer vereceklerini anlıyorum (Daha önce seçtikleri yöntemin maddi karşılığı daha fazladır belki ancak benim açımdan alışverişi kesmekle sonuçlandı, böyle söyleyebilirim).

Geçenlerde seçkiye Adorsi isimli bir kahve eklenmiş (klasik yıkanmış Etiyopya, başka kavurucularda da var), sonrasında da Gulali isimli bir kahveyi gördüm. İki kahveyi de aldım. Gulali'de "dry hulled honey" yazıyor ama oldukça tatlı ve her zaman içilebilecek (vasat altı kahveleri pazarlamak için söyleyenler gibi söylemiyorum) bir Endonezya kahvesi. Bayacak bir kahve de değil, bir süre standart kahve de yapılabilir, tavsiye ederim. Günün kahvesi kısmına demlememi de yazdım.

Bitmiş kahvenin arkasından yorum yapmış olacağım ama paketi yeni açtım.

Endonezya -NR Kartini​

Profilinde patlıcan salatası yazıyor :) tadım da hafif bir asidite var ve tatlılık ön planda kahvede. Açık kavrulmuş olduğu için 94 C de 40 sn ön demleme sonrasında kalan suyu 1:30 da bitecek şekilde döktüm. Son zamanlarda içtiğim ve fazladan sevdiğim bir kahve oldu. Açık kavrum olmasına rağmen espresso olarak da deneme yapacağım sanırım

Stoklar yenileniyor diyorlardı yeni ürünler daha gelmedi acaba bilgisi olan varmı ?

Burada kahveler bitince hep birlikte bitiyor. Nihayet stok sıfırlandı, herhalde yakında yeniler gelir.

Geri