Merhaba, espresso dünyasına adım atmak için güzel bir plan yapmışsınız, bu konuda birkaç öneri ve kendi deneyimimi paylaşmak isterim.
Makine konusunda DeLonghi EC685, hafifliği ve taşınabilirliği ile gerçekten pratik bir seçenek. Üstelik yanına basınçsız portafiltre eklediğinizde, daha iyi bir espresso deneyimi elde edebilirsiniz. Ancak kendi deneyimimden yola çıkarak, f/p olduğunu düşündüğüm Vestel Espresso makinesini de öneririm. Kahve serüvenime yaklaşık 1 yıl önce bu makineyi alarak ve neredeyse espressoya dair hiçbir şey bilmeyerek başladım. Şuanda da sıkıntısız bir şekilde kullanmaya devam ediyorum. Kullanıcı adımla aynı olan instagram sayfamda yaptığım paylaşımlarımdan makineyi inceleyebilirsiniz.
Ben de amatörlüğümü üzerimden atmaya başladığımı hissediyorum. İlk başta bu makineyi ve kampanyalı yorumları iyi olan ortalama bir öğütücü bana yetiyor gibi geliyordu ancak kahve dünyasını keşfetmek üzere başladığınız bu yolculuk sizi başka boyutlara da taşıyabiliyor şimdiden söylemesi

Şuan envai çeşit araç ve aksesuar ile yola devam ediyorum. Biliyorum kullandığım makine de bir zaman sonra (büyük ihtimal yakın bir zaman) basit gelecek ve profesyonel bir modele yöneleceğim.
C3’ün ESP plaka ile modlanması hassasiyet sorununu belirli ölçüde çözebilir, özellikle başlangıç için yeterli bir performans alabilirsiniz diye düşünüyorum. Deneme yanılma ile birkaç deneme sonunda optimal öğütüm derecesini bulursunuz. Bu ekipmanlarla başlamanız, kahve konusunda önemli bir tecrübe kazanmanızı sağlayacaktır.
Bol köpüklü, kremalı ve keyifli espresso denemeleri dilerim!
Ekli dosyayı görüntüle 37216