• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

'Keşke' Dediğiniz Kahve Ekipmanları

Yakın arkadaşım Apple fan, beyazını applenin yanında güzel durur diye aldı. Kokusundan dolay içemiyormuş ama görüntüsü güzel diye taşıyor hala :D
Ben buna katılmıyorum. Uzun süredir kullandığım en iyilerden biri olabilir. Her kahve sonrasında yıkayıp kapağı açık bir şekilde kurutulduğu sürece bir tat ve koku bıraktığını düşünmüyorum. Fakat "contigo içi özel" termosu denemediğim için en iyisi diyemiyorum.

Pişmanlıklar:

Ameuus o2
Origami Air S
Clever Dripper

Bu arkadaşlarla düzenli olarak bakışıyoruz. Kullanmıyorum ama satmaya da kıyamıyorum.

Kullanmaktan oldukça memnun olduğum ekipmanlar:

1zpresso KPro
Timemore Black Mirror Plus

Keşke daha önce alsaydım dediğim ekipmanlar:

Hario Cam Dripper (Simply)
Ben air den memnunum kalita filtresiyle baya güzel sonuç veriyor. Ama v60 filtresiyle çok bir özelliği yok. Sizin deneyim nasıl?

Keşke Alsaydım zamanında dediğim
La Pavoni Manuel Espresso Makinası - model farketmez

Keşke almasaydım dediğim
Tchibo Caffisimo Classic - kapsüllü yerine la pavoni marka manuel espresso
Molent Pocket - Picopresso için pek uyumlu olamadılar. Yoksa değirmende bişi yok.

Gün sonunda bende buna döndüm
Ben 2x kağıt filtre kullanmamak için kağıt filtre+bunlardan birini kullanıyorum arada. O da çok saçma bir kullanım şekli, amacına aşıyor ürünün. Metal filtre her türlüsü pişmanlık bence de, çıktılar bulanık oluyor diye arkadaş da uzak duruyordur diye düşünüyorum.
Islak tezgaha yapışan filtre içinde yüzde yüz haklısınız. Belli bir süre sonra bıktırıyor.

İyi ki almışım dediklerim:
Comandante, elektrikli kettle, Clever, Hario ve Tchibo dripper'lar.

Keşke almasaydım:
Kalita filtre ve dripper, Kafflano Kompact. Kalita, makine tipi ddripper'la aynı tat profilini veriyor. Ve hem dripper hem de filtre fiyatı uçuk seviyede. Melitta matka kağıtlarla hem kesik tip Tchibo dripper'da hem de Clever'da aynı hatta daha iyi sonuçlar almak mümkün; filtre kağıdı fiyatları ise Kalita'nın 1/4 hatta 1/5'i seviyesinde.
Çok uygun fiyata bulunca aldığım Kafflano Kompact ise bence saçma sapan bir demleme ekipmanı. French press ve Aeropress hibriti denebilir ama alınan sonuç kötü. Bunun yerine kamp ortamı için termos özellikle bir French press ya da moka pot; ofis kullanımı için ise seramik kaplamalı bir termos çok daha işlevsel.

1- fellow carter - ben çok memnunum timemore black mirror tartı- pour over demleme ekipmanlarım kalita-flower dripper-comandante öğütücü
2-aeorpress -

Kompresso hariç aldığımdan pisman olduğum ekipman yok neredeyse, kompressodan da fazla zahmet gerektirdiği için pişmanım, nitelikli kahveye ilk defa giren birine v60 verilmiş gibi bir ekipman, yok su haznesini ısıt, filtresini ısıt, basarken öyle bas böyle bas, cidden bu kadar zahmete değmediğini gördüm, clever dripper da kullanan için güzeldir de onu aldığıma pisman değilim ama aramıyorum hiç elim de gitmiyor.

Geri