• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kendinden öğütücülü Kompakt kahve makineleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amoniak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amoniak

Üye
İsim
sefa
Daha fazla  
İsim
sefa
Merhaba değerli forumdaşlar,

geçtiğimiz sene gaggia classic pro + lelit fred güncellemesi yaptım öncesinde delonghi bco 411 ve philips ep 2220 vardı. Gaggia ve lelit ile mutluyum ama her sene gelen o güncelleme isteği geldi. iki cihazı da satıp kompakt bir sage bes serisi gibi cihaz mı alsam düşüncesindeyim.

Gaggia'dan memnunum modlamak istiyorum ama mod fiyatları makine kadar bu sebeple modlamak gereksiz geldi gözüme.
kendinden öğütücülü sage makinelerden hangi model önerirsiniz veyahut başka marka ne önerirsiniz veya rahat mı durayım :)

bütçem 35-40 bandında (ikinci el almaya da açığım)(gaggia + lelit e takas üstüne nakit verebilirim) önerisi olan veya takasla ilgilenen varsa yazarsa sevinirim.

Sevgili kardeşim gaggia classic pro ve lelit Fred ile sage nin dahili öğütücülü modellerine göre daha iyi espresso alırsınız. Sage nin influencer lara reklam vermesinden anlayabilirsiniz ticari bakış açılarını. Sage nin 900 ve üstü dual boiler serileri hariç konvansiyonel makinelere göre ilave bir faydası yok, aksine termoblok sistemlerin zararı var.

Maksat iyi espresso içmek ise termoblok sistemler yerine kazanlı pid li ısı ve basınç stabilitesi iyi olan makinelere yönelmek gerek. Ecm puristika olabilir. Sütlü kahveler de yapılacaksa en azından heat exchanger makinelere, mümkünse dual boiler makinelere bakmak gerek.

Sevgili kardeşim gaggia classic pro ve lelit Fred ile sage nin dahili öğütücülü modellerine göre daha iyi espresso alırsınız. Sage nin influencer lara reklam vermesinden anlayabilirsiniz ticari bakış açılarını. Sage nin 900 ve üstü dual boiler serileri hariç konvansiyonel makinelere göre ilave bir faydası yok, aksine termoblok sistemlerin zararı var.

Maksat iyi espresso içmek ise termoblok sistemler yerine kazanlı pid li ısı ve basınç stabilitesi iyi olan makinelere yönelmek gerek. Ecm puristika olabilir. Sütlü kahveler de yapılacaksa en azından heat exchanger makinelere, mümkünse dual boiler makinelere bakmak gerek.
Çok teşekkürler değerli görüşleriniz için, ecm puristika baktım da bütçemin çok üstü gibi görünüyor. ancak not aldım. tekrardan teşekkürler

geçtiğimiz sene gaggia classic pro + lelit fred güncellemesi yaptım öncesinde delonghi bco 411 ve philips ep 2220 vardı. Gaggia ve lelit ile mutluyum ama her sene gelen o güncelleme isteği geldi. iki cihazı da satıp kompakt bir sage bes serisi gibi cihaz mı alsam düşüncesindeyim.

Gaggia'dan memnunum modlamak istiyorum ama mod fiyatları makine kadar bu sebeple modlamak gereksiz geldi gözüme.
kendinden öğütücülü sage makinelerden hangi model önerirsiniz veyahut başka marka ne önerirsiniz veya rahat mı durayım :)

bütçem 35-40 bandında (ikinci el almaya da açığım)(gaggia + lelit e takas üstüne nakit verebilirim) önerisi olan veya takasla ilgilenen varsa yazarsa sevinirim.
Dual Boiler dışında (ki Türkiye'de maalesef satışı yok) herhangi bir Sage modeli sizin için bir iyileştirme olmayacaktır.

Ben sizin yerinizde olsam Gaggia'yı satıp Profitec Go alırdım, öğütücüyü de idose T64 Gen2 ile değiştirirdim.

Bütçeniz kısıtlıysa önce öğütücü, sonra da espresso makinası güncellemesini yapmak en mantıklı yol olurdu açıkçası.

Gaggia'dan kolay vazgeçmeyin bence.
9 bar spring (yay) mod'unu uygulayın.

Öğütücünüzü upgrade edebilirsiniz. 64mm flat dişlileri olan bir öğütücüye geçmeniz ileride olası Gaggia upgrade'inde elinizi rahatlatır. Yay modu sonrası daha iyi bir öğütücü damakta da kaliteyi bir kademe yükseltir.

Benim de bir Gaggia'm var kenarda. Profitec Drive'a terfi etsem de Gaggia'mı satmıyorum. Çokca modlayınca hatırası da çok oluyor :)

değerli görüşleriniz için çok teşekkürler, 9 bar spring yay modu kolay mı? kendim yapabilir miyim dersiniz

Geri