• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Hensukutuk

Yeni Üye
İsim
Ümit
Daha fazla  
İsim
Ümit
Değirmen
Kingston hazzar
Ekipmanlar
V60 Dripper , Vivien Home Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Selamlar. Forumda çoğu konuyu okudum ve çok zayıf bilgiye sahip olduğumu farkettim kahve konusunda.
V60 ve mokapot sahibi biriyim. V60 ile güzel tatlar alabiliyorum.
Örnek verecek olursam ben filtreyi önemsemezdim ancak forumda bir konuda şu filtreyi alın farkı görün tarzında şeyler okudum. Eksikmişim filtre konusunda mesela bunu gördüm. Ve daha niceler .
Bu tarz eksiklerimi nasıl giderebilirim siz değerli üstadlardan gelecek her fikre açığım.

Son düzenleme:
zayıf bilgiye sahip olduğumu farkettim kahve konusunda.

Kahveyi keyif için içiyorsanız bence zamana bırakabilirsiniz. Yarışmaya katılmak, barista olmak gibi amaçlarınız yoksa bilgiyi artırmak vakit ve para kaybı demektir.

Mokapot, V60... daha sonra acaba daha mı iyi yapıyor düşüncesiyle Moccamaster filtre kahve Makinesi alınabilir. Pek bir farkı olmadığı görülerek satılır.

Belki değirmenden olabilir düşüncesiyle 3..5 adet değirmen değiştirilir...

Son düzenleme:
Selamlar. Forumda çoğu konuyu okudum ve çok zayıf bilgiye sahip olduğumu farkettim kahve konusunda.
Örnek verecek olursam ben filtreyi önemsemezdim ancak forumda bir konuda şu filtreyi alın farkı görün tarzında şeyler okudum. Eksikmişim filtre konusunda mesela bunu gördüm. Ve daha niceler .
Bu tarz eksiklerimi nasıl giderebilirim siz değerli üstadlardan gelecek her fikre açığım.
Merhaba, üstad değilim fakat fikirlerimi söyleyeyim, hem konuyu hareketlendirmiş oluruz, forumda okumak ve öğrediklerimi uygulamak kendimi geliştirmeme çok yardımcı oldu bunun yanında youtube gibi yerlerden de takip ettiğim sayfalar var, v60 ve aeropress kullanıyorum özellikle aeropress öğrenme açısından yararlı oldu çünkü oynayabileceğim çok fazla parametre var ve hangi değişikliğin ne gibi sonuçlar verdiğini görmeme yardımcı oldu, aeropress ile beraber geniş öğütüm aralığına sahip iyi bir değirmen de olunca aeropress ile kahve demlemek bir proje yapmak veya oyun oynamak gibi hissettiriyor, bununla beraber aynı kahveyi iki kez almamaya çalışıyorum, farklı kavuruculardan farklı kahveler demleyip, bu kahveleri başkalarına da ikram edip, onlardan gelen dönüşler ve kendi hissettiklerim ışığında telefona notlar alıyorum, aklıma gelen, değiştirebileceğim tüm parametreler ile denemeler yapıp elde ettiğim sonuçtan tecrübe ediniyorum bu sayede, bu parametreler: su, sıcaklık, öğütüm, süre, döküş, karıştırma, ekipman, degass süresi vb şeyler olabilir

Kahveyi keyif için içiyorsanız bence zamana bırakabilirsiniz. Yarışmaya katılmak, barista olmak gibi amaçlarınız yoksa bilgiyi artırmak vakit ve para kaybı demektir.

Mokapot, V60... daha sonra acaba daha mı iyi yapıyor düşüncesiyle Moccamaster filtre kahve Makinesi alınabilir. Pek bir farkı olmadığı görülerek satılır.

Belki değirmenden olabilir düşüncesiyle 3..5 adet değirmen değiştirilir... Arada Chemex edinilir.

Artık damak alıştı yoğunluk az geliyor sonunda espresso makinesi alınır fakat iş bitmez. Elektrikli espresso değirmeni alınacak. Fakat yine bitmeyecek en fazla 2 sene idare eder. Üst model alınmalı ... 18g az geldiği için ince delikli 20..22g sepet takılır. Nanotech duş başlığı alınır... Acaba akış sorunlu mu? Dipsiz portafiltre alınır. Makinede, basınç ayarı, PID yokmuş tüh... Başka model alınacak. Kazan alüminyum imiş vah vah kanser olmayalım çelik kazanlı model gerekir.
Elbette keyif için. Amacım olabildiğince güzel kahve içmek. Çok çeşitli yerlerde kahveler denedim. Öğütme ayarıyla sürekli oynayıp denedim. V60 için kendime uygun bir reçete çıkarttım. Bu bana yetmiyor mu denir öğrenme hevesi mi denir bilmiyorum ama kahve demleme konusunda çok bilgiye sahip olmak istiyorum diyelim.
Saydığınız çoğu şeyi anlamadım ama sanırım “kendince reçete bul onla devam et sonu yok bu işin” tarzında bir şeyler söylediniz :)

Bu soruyu sormakla inanılmaz haklısın. Forumdan önce kahve satın almaya çalışırken, künyelerin içinde resmen kayboluyordum. Hani duşa girersin ve hatun kişi yves rocherden alışveriş yapmıştır. Bütün o kişisel bakım ürünlerinin içinde şampuanı bulacağım diye perişan olursun ya, kahveleri araştırırkende tam olarak böyle hissediyordum. Rakım, çiftlik, işleme yöntemi hepsi derya deniz. Halbuki tek derdim kahve içmekti. Tek derdimin yıkanmak olması gibi:)
Zamanla kafanda ve damağında birçok şey oturacaktır, meraklanma. Basit bir setupla, makul bir öğütücü, mütevazi bir tartı, 5lik nestle su ve nitelikli kahveyle deneyerek, sorarak, sorulmuşları okuyarak dengeyi kurmaya başlarsın.
En önemlisi damağını keşfetmen, nasıl kahvelerden hoşlandığını çözmen. Sonrasında eğer istersen tarlaya, çiftçiye kadar seçmeye başlarsın.
Bu noktada forum gerçekten çok kıymetli. Hangi değirmeni alayım diye sorup bizi birbirimize düşürmediğin sürece dilediğin herşeyin cevabını çok açık bir şekilde bulabilirsin.
Ve bataklığa hoş geldin. Umarım iyi dostluklar kurar ve güzel kahveler içersin.

Bu soruyu sormakla inanılmaz haklısın. Forumdan önce kahve satın almaya çalışırken, künyelerin içinde resmen kayboluyordum. Hani duşa girersin ve hatun kişi yves rocherden alışveriş yapmıştır. Bütün o kişisel bakım ürünlerinin içinde şampuanı bulacağım diye perişan olursun ya, kahveleri araştırırkende tam olarak böyle hissediyordum. Rakım, çiftlik, işleme yöntemi hepsi derya deniz. Halbuki tek derdim kahve içmekti. Tek derdimin yıkanmak olması gibi:)
Zamanla kafanda ve damağında birçok şey oturacaktır, meraklanma. Basit bir setupla, makul bir öğütücü, mütevazi bir tartı, 5lik nestle su ve nitelikli kahveyle deneyerek, sorarak, sorulmuşları okuyarak dengeyi kurmaya başlarsın.
En önemlisi damağını keşfetmen, nasıl kahvelerden hoşlandığını çözmen. Sonrasında eğer istersen tarlaya, çiftçiye kadar seçmeye başlarsın.
Bu noktada forum gerçekten çok kıymetli. Hangi değirmeni alayım diye sorup bizi birbirimize düşürmediğin sürece dilediğin herşeyin cevabını çok açık bir şekilde bulabilirsin.
Ve bataklığa hoş geldin. Umarım iyi dostluklar kurar ve güzel kahveler içersin.
Hocam peki şampuanı ben zamanla laps diye bulabilecek miyim o kadar cilt bakım zımbırtısının içinde yoksa gayret etmeli miyim?

Selamlar, kendinizi geliştirmek istiyorsanız iki önerim olacak bunlardan ilki bu sayfa, https://coffeeadastra.com/

İkinci olarak The Physics of Filter Coffee - Jonathan Gagné kitabını okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
ilk başlanan dönemlerde sanırım herkesin karşılaştığı bir durum, çevrenizde nitelikli kahve demleyen bir cafe var ise oralarda vakit geçirmek içtiğiniz kahvelerin künyelerini tanımak güzel bir başlangıç olabilir yine var ise cupping veya kahve üzerine etkinliklere katılmak oldukça faydalı oluyor doğrusu, önümüzdeki aylarda yapılcak olan kahve festivali bir çok şehirde düzenleniyor ve hemen hemen bütün kavurucular yerlerini alıp keyifli fincanlar ikram ediyorlar hem demledikleri ekipmanların farklılıklarını hem demleme parametrelerini deneyimlemiş olurusunuz, buralardan size hitap eden kahveleri alıp güzel deneyimler yaşayabilirsiniz, tabiki olmazsa olmaz size bu süreçte deneyimlerinizi paylaşabileceğiniz arkadaşlar veya forum gönderileri olucaktır en nihayetinde kahve güzel bir hobi sizinle aynı hisleri düşünen bir çok kişi oluyor

Hocam peki şampuanı ben zamanla laps diye bulabilecek miyim o kadar cilt bakım zımbırtısının içinde yoksa gayret etmeli miyim?
Evet bulursunuz ama bu ciddi bir birikim istiyor.
Kahve işi derya deniz, önce kendinize ne tür kahveleri sevdiğinizi sormanızı öneririm. ha yok ben daha ne tür bir lezzet profili sevip sevmeyeceğimi de henüz bilmiyorum derseniz o zaman kulübün aylık alımlarını takip etmenizi tavsiye ederim. oradan ülke/teruar, varyete, işleme metodu farklarını gözlemleme ve öğrenme şansınız olur. Böylelikle ne aramanız gerektiğine karşı biraz kafanızdaki bulanıklık azalır.
Bir de, deneyin. deneyimlemeden öğrenemezsiniz, kahve işi öyle birşey.

Bütçene göre çelik dişli bir değirmen almanı önerebilirim.
Demleme ekipmanların olan V60için homojen öğütüm
Mokapot içinde ince öğütüm yapabileceğin bir değirmene ihtiyacın var
1k - 4k arası bütçe; kingrinder k0 / timemore c3 / kingrnder k6 / mhv bomber

4k - 8k arası bütçe; 1zpresso q2s / 1zpresso xpro s / 1zp x ultra / kinu phoenix / timemore xlite

8k+ bütçe; 1zpresso k serisi / comandante / kinu m47 simplycity - m47classic

Aklıma gelenler, forumda konuları var hepsinin, detaylıca inceleyip kararını verebilirsin.

Fiyatları konusunda hatam olabilir, ezbere yazdım. Ama bildiğim birşey varsa, şu an kullandığın seramik dişli değirmenle doğru sonuçlara ulaşamazsın. Günün sonunda doğru bir bardak çıkarman elzem. Yoksa istediğin kadar teorik bilgiye ulaş. Pratik olmadan boşa kürek çekersin.

Geri