• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kaz boyunlu demlik mi, hassas tartı mı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sulek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence gooseneck kettle’ı sadece döküş olarak da değerlendirmemek lazım. Yani elbette ana fonksiyonu kontrollü döküş ama iyi bir ısı ayarlı kettle tutarlılık anlamında çok önemli. İnsanlar Fellow, Brewista gibi ürünlere boşuna yönelmiyorlar gerçekten :)
Tabi ki,ama giriş seviyesi bir kullanıcı Stagg ya da Artisan almak istemeyecektir. En azından kısa süreliğine kaz boynu kettle taklit edilebilir demliklerle ama tartı olmadan tutarlılık yakalamak kesinlikle söz konusu değil.

Tabi ki,ama giriş seviyesi bir kullanıcı Stagg ya da Artisan almak istemeyecektir. En azından kısa süreliğine kaz boynu kettle taklit edilebilir demliklerle ama tartı olmadan tutarlılık yakalamak kesinlikle söz konusu değil.
Tabii ki ben tartı konusunu tartışmaya dahi kapalı buluyorum.

Zaten bir sürü cevap verilmiş ama ben de tartı diyorum. Çünkü hario v60 ile birlikte bir kahve ölçeği çıkıyor. O ölçekle en azından kahveyi doğru ölçtüğümü düşünüyordum hatta forumda "ya siz 1/16 oranını tavsiye ediyorsunuz ancak ben 1/20 ancak yapıyorum" gibisinden bir konu da açmıştım. 50 liraya kaan veya benimkinde yazan weather forecast tartıyı aldığımda gerçeği fark ettim. Hario'nun ölçüsü 12 gramı gösteriyordu fakat aynı miktarı tarttığımda kahve tam 18 gram çıkmıştı ve çok şaşırmıştım. Bu ürün aslında her eve lazım. Bu kadar ucuz bir şeyin mutfakla ilgili her şeyde ne kadar kolaylık yarattığını görünce neden yıllar önce edinmemişiz ki diye düşünmüştük.

tartısız v60 demliyorum.+-5 ile tuttururum o da pek etki etmiyor.Tabi bu alişkanlik meselesi :) dripperin neresine geldigini ezberledim artik.Tarti bir ara kapaninca mecbur kalmiştim o zaman anladim bazen tartiyi açmiyorum :)

Kaan 500 gr lık 0,01 hassaslıktaki tartıyı çekirdek tartımında, 30 TL ye satılan SF-400 tartıyı da demlerken kullanıyorum. Daha yüksek fiyatlı tartıları (kronometreli vb.) arkadaşlarıma hiç önermedim. Bütçe varsa elbette alınabilir. Lakin ana paranın her daim öğütücüye ayrılması gerektiğine inanıyorum.

Ocak üstü kazboynu demlik ve sıcaklık ölçer kullanıyorum, günde bir yada nadiren iki kez kahve demlediğimden elektrikli su ısıtıcısına gerek duymadım.

tartısız v60 demliyorum.+-5 ile tuttururum o da pek etki etmiyor.Tabi bu alişkanlik meselesi :) dripperin neresine geldigini ezberledim artik.Tarti bir ara kapaninca mecbur kalmiştim o zaman anladim bazen tartiyi açmiyorum :)
Tecrübe böyle bir şey olsa gerek,araba park ederken arkadaki arabaya ne kadar mesafe kaldığını gözü kapalı kestirebilmek gibi. İnsan her bir demlemede yeni şeyler öğreniyor,meleke kazanıyor.

@Kahveciningalaksirehberi kettle’a süzgeç taktım.Demlediğim kahvede şapırdama hiç kesilmedi.Bunun kahveden kahveye farkı var mı? Yani açık kavrumlar mesela dibe çöküyor ya o kahvelerde garanti şapırdama oluyor.Yoksa bu süzgeç her turlu laminar akımı bozuyor mu? Kullanmamak mi gerekir?

Süzgeç her türlü laminar akışı bozuyor. Açısıyla oynarsanız belki düzelebilir...

Geri