Idido daha iyi yine ama cesar espresso blend gibi duruyorbu ne yaw kim kavurmuş bunu
Bendeki Cesar da aynı şekilde kavrumu bayağı koyu duruyor, arada sarı-tarçın rengi arası birkaç çekirdek oluyor. Öğütürken çekirdekler epey sert ve yoğun hissettiriyor aslında, belki sadece görüntüsü koyudur, pek anlayamadım. Demlerken de daha çok bitter bir koku yayılıyor. Sitedeki parametreleri(18 klik 92-94 derece su) çok düşük tutmama rağmen(22 click - 91 derece su, ppm önerilen şekilde) şu ana kadar fincana yansıyan tat da bitter oldu. Bilmiyorum, bendeki kahve daha bir haftalık, belki de degass gerekiyordur. Siz de benzer bir durum yaşadınız mı?
Biraz daha bekleyeyim, belki dinlendikçe tadı oturur. Sizin fincanınızda hangi tatlar ön plandaydı?Şöyle, cesar natural oldu bu için renk farkları ortaya çıkabilir kahvenin bütün yüzeyi veya her çekirdek eşit olmuyor.
Quaker olarak düşünmeyin yani
Eğer tatta herhangi bir problem olduğunu düşünüyorsanız hemen bilgi verin lütfen kontrol edelim bir problem varsa yenisini yollarız.
Hocam bana bu şekilde dönüş yaptılar, açıkçası tadıyla ilgili bir sorun yaşamadım beğendim hatta.
Benim kahvem de 8-9 günlük olması lazım. 2 demleme yaptım ikisinde de aşırı parlayan meyvemsi tatlar yoktu. İlk demleme daha çok şekerli hissettiriyordu gövdesi çok yoğun değildi ama demleme önerilenden erken bitmişti. 2. si için daha ince öğüttüm bu sefer gövde daha yoğundu ama yine çok bitter bir tat yoktu sadece daha dengeliydi. Degassing sürecini tamamlamamış kahveler için öğüttükten sonra 15-20 dk bekleyip demlemenin önerildiğini görmüştüm belki işinize yarar. Ayrıca demlemenin kaç dakika sürdüğünü sorabilir miyim? Benimkilerin ikisi de 2.00-2.30 arasındaydı.Biraz daha bekleyeyim, belki dinlendikçe tadı oturur. Sizin fincanınızda hangi tatlar ön plandaydı?
Kahve hala biraz gazlı gibiydi o yüzden double bloom yaptım ilki 45 gram 30 saniye diğeri 45 gram 1.10'a kadar sonra tek döküş 240'a tamamladım. 2:15 gibi bitti. Gövde bayağı yoğundu sıcakken bitter çikolatamsı bir tad vardı dilde acımtraklık bırakıyordu, soğudukça asidite biraz daha kendini göstermeye başladı hafif kırmızımsı bir tad vardı ama çok muted geldi o yüzden degassten midir diye düşünüyorum bir de tatlılığı düşük buldum. Soğuduktan sonra damakta güzel bir aftertaste bıraktı ama kakaomsu.Benim kahvem de 8-9 günlük olması lazım. 2 demleme yaptım ikisinde de aşırı parlayan meyvemsi tatlar yoktu. İlk demleme daha çok şekerli hissettiriyordu gövdesi çok yoğun değildi ama demleme önerilenden erken bitmişti. 2. si için daha ince öğüttüm bu sefer gövde daha yoğundu ama yine çok bitter bir tat yoktu sadece daha dengeliydi. Degassing sürecini tamamlamamış kahveler için öğüttükten sonra 15-20 dk bekleyip demlemenin önerildiğini görmüştüm belki işinize yarar. Ayrıca demlemenin kaç dakika sürdüğünü sorabilir miyim? Benimkilerin ikisi de 2.00-2.30 arasındaydı.
Hocam double bloom ajitasyonu arttırmış olabilir, kahve yatağını daha az bozarak demlerseniz bence acımtıraklık azalacaktır. Ayrıca soğuduktan sonra bıraktığı tat benim de çok hoşuma gitti, sıcakken ilk içişimde rahatsız olmuştum.Kahve hala biraz gazlı gibiydi o yüzden double bloom yaptım ilki 45 gram 30 saniye diğeri 45 gram 1.10'a kadar sonra tek döküş 240'a tamamladım. 2:15 gibi bitti. Gövde bayağı yoğundu sıcakken bitter çikolatamsı bir tad vardı dilde acımtraklık bırakıyordu, soğudukça asidite biraz daha kendini göstermeye başladı hafif kırmızımsı bir tad vardı ama çok muted geldi o yüzden degassten midir diye düşünüyorum bir de tatlılığı düşük buldum. Soğuduktan sonra damakta güzel bir aftertaste bıraktı ama kakaomsu.
Haklısınız, parametreleri sabit tutup direkt bloom + tek döküş denesem bir sonrakinde sonuç daha iyi olacak gibi. Öğütürken çekirdek açık renk gelince, suyla buluştuğunda da çok gazlı hissettirince korktum biraz hem az çözünür hem de kanallanma olur diye fazla geldi sanırım. İlk demlediğimde ben de sıcak içerken rahatsız olmuştum. Kahvenin sıcakken garip bir tadı var kelimeye dökemediğim.Hocam double bloom ajitasyonu arttırmış olabilir, kahve yatağını daha az bozarak demlerseniz bence acımtıraklık azalacaktır. Ayrıca soğuduktan sonra bıraktığı tat benim de çok hoşuma gitti, sıcakken ilk içişimde rahatsız olmuştum.