• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2024 - Milestones - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Bu ayki etkinliğimizin kazananı Milestones'un kahveleri için oluşturduğunuz reçeteleri ve kahve özelinde deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Kavurucu: Milestones
Çekirdek: BREZİLYA SİTİO CAFUNDO NATURAL/ESPRESSO 07.10.2024
Demleme Yöntem ve Detayları: MoccaMaster Filtre Kahve Makinası
Öğütüm Detayları:
Milestones ta Kavrumlar genele göre daha açık olduğu için, alışık olduğunuzdan bir iki tık ince öğütüm tavsiye ederim
Su Detayları: Abant
Toplam Süre: 4 - 5 dk arası
Kahve Miktarı: 18gr - 21gr
Oran: 1 / 16 - 17

Milestones bu kahveyi espresso da öneriyor ama ben filtre de deneyince şaşırdım benim damak zevkime göre, günün her saati rahatlıkla içilebilecek,
fiyat performans kahvesi.

Not: (26.11.2024: bu çekirdeği biraz daha koyu kavurmaya başlamış o yüzden yukarıdaki deneyim ve parametreler aynı ve geçerli olmamayabilir.) Milestones kahve çekirdeklerini genelde; filtre kahve makinesi özelinde bu parametrelerle demliyorum, genelde iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim, Refraktometreylede kontrol ettiğimde verdiği sonuçlar tutarlı.

Son düzenleme:
Çekirdek: ETİYOPYA GİGESA/YIKANMIŞ 08.10.2024
Demleme Yöntem ve Detayları: La Pavoni Espresso
Öğütüm Detayları:Milestones ta Kavrumlar genele göre daha açık olduğu için, alışık olduğunuzdan bir iki tık ince öğütüm tavsiye ederim
Su Detayları: Abant / normalden bir iki derece sıcak takriben 95 (+2)
Toplam Süre: ön demlemeyle birlikte takriben 1 dakika ve yüksek basınç.
Kahve Miktarı: 14.8 / 30
Oran: 1 / 2

Not: Milestones seçkisi, Zafer tam bir espresso sever olduğu için muhtemel, hem espressoda hem filtrede güzel sonuçlar veriyorlar genelde,
gigesa da onlardan biri yeni nesil espresso severleri dengesi (çiceksi ve meyvemsi) gövdesi ve güzel bitişiyle tatmin edecektir diye düşünüyorum.
Filtrede de bence gayet başarılı.

Ekli dosyalar

• Gigesa.jpg
    Gigesa.jpg
    36.1 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleme:
Milestones Coffee, Etiyopya, yıkanmış, Heirloom
Orea V3, Kalita 185 filtre
Comandante 17 klik
Nestle su, 96 derece
15 gr kahve, 240 ml su
Bitiş 3.10

Milestones'un kahveleri benim tecrübeme göre bekledikçe çok daha iyi bir performans gösteriyor. Özellikle 1. ayında tüm kahvelerinden maksimum verim aldım. Biz yine de 15. gün itibariyle kahveleri azar azar demleyip gün gün kahvenin tat profili nasıl değişiyor, görmek için demlemeye başlıyoruz. Bu kahveden toplamda 750 gr almış oldum, natürel havası olan da bir kahve, Orea için söyleyecek olursam ince öğütür, uzun demlemeyi seviyor. Isıyı arttırmaktan korkmayın.

Ayrıca çok fazla varyete çeşidi var, kavrumuna da güvendiğimiz için özellikle varyetelerin karakterlerine dair bir yorum için de fırsat oldu bize. Afiyetler olsun.

Brezilya Fazenda Sertao Natural klasik ama oldukça keyifli bir kahve. Sürekli uçuk kaçık notaları olan kahveler içmekten sıkılanlar için emin bir liman. Kakao, kuru yemişler, pürüzsüz şekilde. Sabahları çok iyi gidiyor.

Milestones Coffee, Kolombiya, Black Honey, Wush Wush
Hario v60, Cafec traditional
Timemore c2, 19 klik
Saka su, derece bilinmiyor
15 gr kahve, 240 ml su
4x60
Bitiş: 2.50

Evde favorim, göz bebeğim Orea ile demlediğimde paketten gelen kokuların performansını ortaya koyamadım, tek demleme yaptım ama kahvenin potansiyeli, kokudan yola çıkar, bu değil dedim. Bugün dükkanda hanımla demleyince v60 halini aşırı beğendik. Güzel bir honey işlem kahve. Kuru koku ve demlenmiş koku çok çiçeksi. 1 seneyi aşkındır Allahu alem elim hiç v60'a gitmezdi, dükkanda kullanırdım sadece ama eksikliğini de demleme sırasında hissederdim buna rağmen Zafer'in Wilder Lazo yıkanmış Geshası ve bu Wush Wush'u v60'a, Orea'ya nisbeten çok daha yakıştırdım. Wush Wush 17. gününde benim tavsiyem oldu.

Milestones Coffee, Kolombiya, Black Honey, Wush Wush
Aeropress ters yöntem, tek filtre
Comandante 19 klik
Nestle su, 92 derece
12 gr kahve, 200 ml su
Döküşe başlayınca süreyi başlattım, 200 ml'e ulaşınca 5 tur karıştırdım ve 1.30'da basmaya başlayıp, 2'de bitirdim.

Wush Wush'u beğenince evdeki tüm ekipmanlarla deneyelim istedim, gayet güzel. Yalnızca ilk sıcağıyla kahvede seyrek bir tat vardı, azcık bekleyince hemen geçti ve çok güzel oldu. Özellikle içerken soğumaya fırsat verin, her soğuma evresinde tat daha da değişiyor ve daha güzel oluyor. Bir de akşam 18 klikle de deneyeceğim.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia El Placer (Wush Wush) - Black Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3/85 Klik
Su Detayları: 94 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml su ile 30 sn blooming sonrasında üç döküşe bölerek demledim. Demleme bitiş süresi 2.20 idi.

Tadım Detayları: Demleme bittiğinde server’ı kokladığımda enfes bir koku vardı. Çok parfümsü olmayan bir parfümsülük ve meyve şöleni gibiydi. Tadımda ise kakao baskındı ve soğudukça frenk üzümü ile lime patladı. Bana göre bu kahve 20. günlerinde bambaşka olacak. Ellerinize sağlık @blackeagle

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek: Carlos Mejia Honduras
Demleme Yöntem ve Detayları: Clever Dripper
Öğütüm Detayları: Timemore Chestnut C3 Pro 14 click
Su Detayları: Buzdağı
Toplam Süre: 3:20

Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1:16
Kahrumun 10. günü

Demleme Basamakları:

Önce su sonra kahve olacak şekilde 98-100 derece suya kahveyi ekledim. Ekledikten sonra 8-10 kez karıştırdım ve toplamda 2:40 dakika demleme 40sn döküşle birlikte sonuçlandı.

Ben demleme işine yeni girmiş biriyim ama ağzımı baharat tadı aldı. Diğer notları almak için bir sonraki demlememde süreyi uzatmayi düşünüyorum.

Çekirdek: Huila Colombia
Su Detayları: Pınar
Toplam Süre: 4:00
Kahrumun 12. Günü

Demleme Basamakları:

96 derece su ile önce su sonra kahve olarak drippera ekledim. 2. Dakikada 5-6 kez karıştırdım ve 3:00 de akışı başlattım. 3:45te bitti. Yeni bir demleyici olarak bana çok hitap etmedi. Çok düz bir tat aldım kahveden. Soğumaya başladıkça asidite seviyesi yükseldi. Ben kahveyi demlerken Zafer abiyle görüştüm. Kahve için kaynar su, önce su sonra kahve bir kaç kez karıştır ve 2:30 akışı başlat onerisinde bulundu. Onu henüz denemedim.

Aynı kahve için aynı değirmen 8 click espresso hazırladım. Başka bir kullanici kahvenin su tutuşu yüksek dediği için ama 7 click daha iyi olacak diye düşünüyorum. 1:2 oranında çıktı almak isterken kahve öğütümü kalın kaldığı için 1:2.5 oranında çıktı aldim. İçtiğim en iyi espresso olabilir kendisi. Hakaret sayilmazsa kahveye devamında latteye çevirdim ve gerçekten enlerim arasinda espresso için.

Kullandığım filtreler cafec 103 white
Not: Tat algısı gelişmiş biri değilim. Başlangıç firmam Milestones oldu. Söylediğim şeylerde ifade eksikliğim oldu ise kusura bakmayın şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek: Carlos Mejia Honduras
Su Detayları: Buzdağı
Toplam Süre: 3:20

Kahrumun 10. günü

Demleme Basamakları:

Önce su sonra kahve olacak şekilde 98-100 derece suya kahveyi ekledim. Ekledikten sonra 8-10 kez karıştırdım ve toplamda 2:40 dakika demleme 40sn döküşle birlikte sonuçlandı.

Ben demleme işine yeni girmiş biriyim ama ağzımı baharat tadı aldı. Diğer notları almak için bir sonraki demlememde süreyi uzatmayi düşünüyorum.
merhaba, toplam süre sanki uzun olmuş. şu tarife göre ayar yapabilirseniz daha uygun olacağını düşünüyorum.
v60
32/500
erikli su, 92 derece
24 klik comandante (v60 ayarı 18-24, French press 28-32 arası olarak hesaplayabilirsiniz, 720 mikron)
60-70 ml 30 sn
300'e
1.40'da 500'e
2.30-2.40 arası bitiş

clever için tahmini olarak şu reçeteyi deneyebilirsiniz. öğütüm, su, oran üstte yazdığımla aynı olacak şekilde önce kahve sonra tek döküşte bütün suyu döküp ikinci dakikada yüzeyi kaşıkla karıştırın ve 2.30'da süzülmeye bırakın. muhtemelen 3-3.30 arası bitecektir. düşük gram demlemede ise bu tarife göre biraz daha ince öğütün.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia El Placer (Wush Wush) - Black Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 (Kasuya Model) / Cafec TH-2 Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: CMD C40 MK4 / 26 Klik
Su Detayları: 94 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 21 gr
Su Miktarı: 350 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: Kasuya 4:6 Method

Tadım Detayları: Kokuda harika bir meyvemsilik vardı. İlk yudumda sütlü çikolata belirginken ılıdıkça daha kompleks hale geldi ve frenk üzümü, lime buram buram ben buradayım dedi. Oldukça keyifli bir kahve olmakla birlikte ben halen 3 hafta degass için bekletilirse muazzam olacağını düşünüyorum.IMG_2236.jpeg

Sidra’yı demleyin(bence nasıl demlendiğinizin önemi yok) sonra bir koklayın;içmenize gerek yok yani o derece…

Wilder Lazo ve Wush Wush'tan ikişer kupa demledim. Dört kupa da farklı parametrelerle demlendi.

Bu iki kahvenin ortak noktası Misket Limonu. Bu notanın iki farklı yorumunu görüyoruz; Wush Wush meyve yorumu, Wilder Lazo çiçek yorumu.

Kalın öğütüm(+21) ve 2 dakika civarı kısa bir demleme öneriyorum ikisi için de. Limonun canlılığını kaybetmemek için biraz çaya yakın demlemek gerekiyor. Mesela Wush Wush'ta inceye gidince dengesi bozuluyor ve frenk üzümü limonu kapatacak kadar öne çıkıyor.

İkisi de çok güzel kahveler, tavsiye ederim.

Sidra’yı demleyin(bence nasıl demlendiğinizin önemi yok) sonra bir koklayın;içmenize gerek yok yani o derece…
O derece iyi yani. Daha önce Grizzly nin Bounes Aires kahvesini içmiş ve hiç bir şekilde kötü sonuç almamış, adeta ahududu suyu içer gibi bir deneyim yaşamıştım. Bu da o derece mi yani?

O derece iyi yani. Daha önce Grizzly nin Bounes Aires kahvesini içmiş ve hiç bir şekilde kötü sonuç almamış, adeta ahududu suyu içer gibi bir deneyim yaşamıştım. Bu da o derece mi yani?
Evet o derece iyi.Menekşeden mi bilmiyorum ama ilk defa farklı bir koku aldım.Kahve çok dengeli bu arada.Kalitesi o kadar belli ki;denemenizi öneririm.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek:  Thageini
Demleme Yöntem ve Detayları: B75 , kalita 155
Öğütüm Detayları: Mazzer Philos 90
Su Detayları: 95 C-80 ppm
Toplam Süre: 2.30
Kahve Miktarı:15/245
Oran:1/16.4
Kavrum sonrasi 11nci gün

Demleme Basamakları:
30 ml bloom, +90 ml +120 ml
Ext%20
Gövde orta, asidite düşük, tatlılık düşük/ orta, bitterness belirgin, eksilik düşük/az
Aroma ;olgunlasmis elma, siyah çay,meyan kökü

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Milestone'dan Kolombiya ile birlikte Bali kakaosundan yapılma çikolata eşleştirmesi yaptım. Kahve tatlı bir bitişe sahip ve karamel tadını alabiliyorum. Zafer Bey'e ilgisi için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_7450.jpeg
    IMG_7450.jpeg
    131.7 KB · Görüntüleme: 99
Geri