• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

kalibrasyon ayarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliuzyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aliuzyy

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
öncelikle merhaba profesyonel barista değilim ama bir cafede barista olarak çalışıyorum espresso makinesinin kalibrasyon ayarı olduğunu görmüştüm yeni makina alınınca bu ayarın ne işe yaradığını öğrenmiş oldum sorunum şu ki kimse bu kalibrasyon ayarını nasıl yapıldığını ya da kalibrasyon ayarını yapmak için kullanılan düğmeleri bilmiyor kendimce araştırdım ama pek bi sonuç alamadım bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba
makina: faema e98 up

Merhaba, öncelikle kalibrasyon; kahve değirmeninde öğüttüğün kahvenin öğütüm aralığı ile düzleme ve tamp sonrası, espresso makinesinden 9 bar basınçla gelen suyla kahvenin akışı yani flow dediğimiz olay sonucu 1:2 ve ya kahvenin kavrumuna göre 1:2.7 ye kadar çıkabilirsiniz ama işletmenizin nitelikli bi kahve kullandığını düşündürmediğiniz için; 18 gr kahve için 36 ml likit yani 1:2 oranını yakalayacak şekilde kahve değirmenini ayarlamanız yardımcı olacaktır, makine için ise youtubedan videolar yardımcı olacaktır, birkaç tuşa basılı tutarak mantığını anlayabilirsiniz ama o yetkinlikte birinden yardım almanız daha faydalı olacaktır

Geri