• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveye Tutkulu Bir Çiftten Taptaze Çekirdekler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sektek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sektek

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Daha fazla  
İsim
Mehmet
Merhaba Kahve Kulübü ailesi!

Biz Flat Roastery, kahveye tutkuyla bağlı bir çift olarak, bu sevgimizi nitelikli kahve çekirdeklerini özenle kavurarak sizlerle paylaşmak istiyoruz. Evde kahve kavurma serüvenimiz, en iyi çekirdekleri en doğru profilde kavurup demleme sürecinde maksimum keyif almayı amaçlayarak başladı.

Markamızın Hikayesi

Kahveye olan ilgimiz bir tutkuya dönüştü ve zamanla bu tutkuyu profesyonel bir işe dönüştürmeye karar verdik. Taze kavrulmuş, nitelikli çekirdekleri sunarken, en iyi aromayı yakalamak için her kavurma profiline özen gösteriyoruz.

Kavrulmuş Çekirdeklerimiz

Şu an kavurduğumuz çekirdekler:

• Etiyopya Sidama Buncho Honey ☀️: Tatlı meyvemsi notalar ve bal benzeri bir içim.
  • Kolombiya Huila Rodrigo Sanchez Karbonik Maserasyon 🍷: Kompleks asidite, fermente meyve tatları ve yumuşak bir gövde.
  • Endonezya Argopuro Walida Hermetic Sealed Natural 🌿: Yoğun tropikal meyve tatları ve baharatsı dokunuşlar.
Taze sipariş üzerine kahve kavurduğumuz için gaz salınım süreleri ve ideal tüketim zamanları konusunda hassasız. Bu bilgileri web sitemizde sizlerle paylaşıyor ve en iyi kahve deneyimini yaşamanız için rehberlik ediyoruz.

Farkımız Ne?

• Siparişe özel kavurma: Kahveleriniz sipariş verildiği anda kavrulur ve en taze haliyle size ulaşır.
  • Doğru tüketim bilgileri: Gaz salınım sürelerine özen göstererek en iyi aroma ve tat dengesiyle tüketmenizi sağlıyoruz.
  • Nitelikli kahveye erişim: Sadece özenle seçilmiş, farklı işleme metotlarına sahip çekirdekleri sunuyoruz.

Nasıl Sipariş Verebilirsiniz?

• 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo avantajı sunuyoruz. 🚚
  • İlk alışverişinize özel indirim kodunuz: HOŞGELDİNFLAT ile çekirdek grubunda tek seferlik %10 indirim sağlıyoruz. Bunun dışında yudum programımızla her siparişinizde puan kazanabilirsiniz. 🎉
  • Detaylı bilgi ve sipariş için: Flat Roastery
Kahve hakkında sohbet etmek, deneyimlerinizi dinlemek ve geri bildirimlerinizi almak bizim için çok değerli. Sorularınız ve görüşleriniz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!

Kahve dolu günler dileriz! ☕✨

Merhabalar, başlık ilgimi çekti ve sitenizi ziyaret ettim site dizaynı olsun kahve seçkisi olsun fiyatlar olsun oldukça iyi duruyordu. Kahvelerden birine tıkladığımda sebebini anlayamadığım şekilde kahvelerin 90 ve 180gr olarak satıldığını gördüm. Fiyatların 200-250gr olduğunu düşünerek uygun olduğunu düşünmüştüm ama 90gr fiyatları olduğunu gördüğümde piyasada yıllardır olan ve kendini kanıtlamış kavuruculardan bile daha pahalı olması üzdü.

Merhabalar, başlık ilgimi çekti ve sitenizi ziyaret ettim site dizaynı olsun kahve seçkisi olsun fiyatlar olsun oldukça iyi duruyordu. Kahvelerden birine tıkladığımda sebebini anlayamadığım şekilde kahvelerin 90 ve 180gr olarak satıldığını gördüm. Fiyatların 200-250gr olduğunu düşünerek uygun olduğunu düşünmüştüm ama 90gr fiyatları olduğunu gördüğümde piyasada yıllardır olan ve kendini kanıtlamış kavuruculardan bile daha pahalı olması üzdü.
Merhaba RedRightHand,

Öncelikle geri bildiriminiz ve yaklaşımınız için teşekkür ederiz! Başlığımızın ilginizi çekmesi ve sitemizi ziyaret etmeniz bizim için çok değerli.

Gramaj konusuna gelince, kahvelerimizi 90g ve 180g olarak sunmamızın birkaç nedeni var:

• Tazelik Önceliğimiz: Kahve, kavrulduktan sonra aroma ve tatlarını kaybetmeye başlar. Daha küçük gramajlarla birlikte her zaman en taze kahveye erişmesini sağlar.
  • Mikro lot Çekirdekler Kullanıyoruz: Çekirdeklerimiz yüksek kalitedeki, limitli üretim mikro lotlardan oluşuyor. Bu kahveler, büyük boyutlu ticari kahvelerden farklı bir maliyet yapısına sahiptir.
  • Sipariş Üzerine Kavurma Yapıyoruz: Kahvemizi hazır kavurup stoklamak yerine, sipariş üzerine ROEST ile kavurarak en iyi tazelikte sunuyoruz.
  • Deneyimleme Kolaylığı: Küçük paketlerle farklı kahveleri denemek mümkün oluyor. Böylece büyük miktarda almak zorunda kalacağınız çeşitli tat profillerini keşfedebilirsiniz.
Fiyat konusuna gelindiğinde, kahvelerde sadece gramaj üzerinden değil, üretildiği çiftlik, işlenme yöntemi ve kavurma süreci gibi birçok faktör üzerinden değerlendirme yapmak gerekiyor. Bizim tercih ettiğimiz kahveler, belirlenen bileşenlerin sınırlı miktarda temin edilen, özel işlenmiş çekirdekler.

Beş yılı aşkın bir süredir tamburlu makinelerde kahve kavurmuş ve bu süreçte pek çok değerli deneyim edinmiş biri olarak, daha iyisine ulaşma arzumu her zaman ön planda tutuyorum. Bu nedenle, ROEST gibi modern ve hassas kavurma makineleriyle çalışmayı tercih ediyorum. Bu teknoloji, her bir kahve çekirdeğine özel olarak yaklaşmamı sağlıyor ve size taze, kaliteli kahve sunma amacımı pekiştiriyor.

Bahsettiğiniz gibi, fiyatlarımız bazı durumlarda daha büyük üreticilere kıyasla biraz daha yüksek olabiliyor. Bunun nedeni, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerini küçük miktarlarda alıyor olmamız. Çünkü seçkimizi canlı tutmak istiyoruz. Yüklü çekirdek alımları yapmadığımız için, bu durum maliyetlerimizi biraz daha artırabiliyor. Ancak bu, size sunduğumuz kahvelerin taze kavrulmuş, kaliteli ve dikkatle seçilmiş olmasını garanti eder.

Kahvelerimizin her birinin özgün bir tazelik ve lezzet sunabilmesi için her partide özenle kavurma yapıyoruz. Bu nedenle fiyatlar, kahvenin kalitesine ve taze kavurma süreçlerimize uygun şekilde belirleniyor. Büyük değişikliklerle ticari kavurucularla karşılaştırma yapıldığında fiyat farkının ana sebeplerinden biri de bu.

Anlayışınız için teşekkür ederiz, yorumlarınız bizim için çok değerli kahvelerimizi denemeniz için sizi davet ederiz. Sadakat programımızla birlikte, tekrar alışverişlerinizde avantajlar sağlayacağınızı unutmayın!

Tekrar teşekkür ederiz, kahve dolu günler dileriz!

Merhaba RedRightHand,

Öncelikle geri bildiriminiz ve yaklaşımınız için teşekkür ederiz! Başlığımızın ilginizi çekmesi ve sitemizi ziyaret etmeniz bizim için çok değerli.

Gramaj konusuna gelince, kahvelerimizi 90g ve 180g olarak sunmamızın birkaç nedeni var:

• Tazelik Önceliğimiz: Kahve, kavrulduktan sonra aroma ve tatlarını kaybetmeye başlar. Daha küçük gramajlarla birlikte her zaman en taze kahveye erişmesini sağlar.
  • Mikro lot Çekirdekler Kullanıyoruz: Çekirdeklerimiz yüksek kalitedeki, limitli üretim mikro lotlardan oluşuyor. Bu kahveler, büyük boyutlu ticari kahvelerden farklı bir maliyet yapısına sahiptir.
  • Sipariş Üzerine Kavurma Yapıyoruz: Kahvemizi hazır kavurup stoklamak yerine, sipariş üzerine ROEST ile kavurarak en iyi tazelikte sunuyoruz.
  • Deneyimleme Kolaylığı: Küçük paketlerle farklı kahveleri denemek mümkün oluyor. Böylece büyük miktarda almak zorunda kalacağınız çeşitli tat profillerini keşfedebilirsiniz.
Fiyat konusuna gelindiğinde, kahvelerde sadece gramaj üzerinden değil, üretildiği çiftlik, işlenme yöntemi ve kavurma süreci gibi birçok faktör üzerinden değerlendirme yapmak gerekiyor. Bizim tercih ettiğimiz kahveler, belirlenen bileşenlerin sınırlı miktarda temin edilen, özel işlenmiş çekirdekler.

Beş yılı aşkın bir süredir tamburlu makinelerde kahve kavurmuş ve bu süreçte pek çok değerli deneyim edinmiş biri olarak, daha iyisine ulaşma arzumu her zaman ön planda tutuyorum. Bu nedenle, ROEST gibi modern ve hassas kavurma makineleriyle çalışmayı tercih ediyorum. Bu teknoloji, her bir kahve çekirdeğine özel olarak yaklaşmamı sağlıyor ve size taze, kaliteli kahve sunma amacımı pekiştiriyor.

Bahsettiğiniz gibi, fiyatlarımız bazı durumlarda daha büyük üreticilere kıyasla biraz daha yüksek olabiliyor. Bunun nedeni, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerini küçük miktarlarda alıyor olmamız. Çünkü seçkimizi canlı tutmak istiyoruz. Yüklü çekirdek alımları yapmadığımız için, bu durum maliyetlerimizi biraz daha artırabiliyor. Ancak bu, size sunduğumuz kahvelerin taze kavrulmuş, kaliteli ve dikkatle seçilmiş olmasını garanti eder.

Kahvelerimizin her birinin özgün bir tazelik ve lezzet sunabilmesi için her partide özenle kavurma yapıyoruz. Bu nedenle fiyatlar, kahvenin kalitesine ve taze kavurma süreçlerimize uygun şekilde belirleniyor. Büyük değişikliklerle ticari kavurucularla karşılaştırma yapıldığında fiyat farkının ana sebeplerinden biri de bu.

Anlayışınız için teşekkür ederiz, yorumlarınız bizim için çok değerli kahvelerimizi denemeniz için sizi davet ederiz. Sadakat programımızla birlikte, tekrar alışverişlerinizde avantajlar sağlayacağınızı unutmayın!

Tekrar teşekkür ederiz, kahve dolu günler dileriz!
Mehmet Bey sizin yazdıklarınızı okuduğumda foruma yeni geldiğim zamanlara döndüm :) , yani bu fiyatlara kahve alanlar zaten nitelikli kahve konusunda bilgisi olan insanlar, en azından ben öyle düşünüyorum, bahsettiğiniz hususlara zaten çoğu kişi vakıf oldu ve farklı konulara kafa yoruyor, mesela değirmen mikronu, kahveyi demlediğimiz su gibi...
Taze kahve iyi kahve değildir, bu kadar bilgi arasında degassing konusunu atlamanız biraz üzdü. Siz bugün de kavursanız herkes degas bekleyecek, Roest için iş daha farklı onun alamatifarikası normal tamburludan daha fazla degas sevmesi, yani en az 1 ayı var.
Microlot, nano lot, belki yarışma serisi geçti bu forumdan, çiftçisi bile geldi, o konuda farkın bu olduğunu sanmıyorum.
Küçük paket ve vakum konusu bence güzel, fiyat ve kavrum olarak da rekabetçi olursanız piyasada marka isminizden söz edilir.

Fiyat konusunda marka, tanınırlık ve güveni çıkarırsak,
Buncho Honey üzerinden (kampanyasız);
  • Tanınan X kavurucu gram fiyatı (250g/650tl): 2,6 tl
  • Tanınan Y kavurucu gram fiyatı (250g/750tl): 3 tl
  • Tanınan ama meh Z kavurucu gram fiyatı (250g/480tl): 1,92 tl
  • Flat Roastery (180g/550tl): 3,05 tl
Yani fiyat olarak pahalısınız, deneme paketi ve daha fazla kampanya yaparsanız belki kahvelerinizi deneme güveni sağlarlar.

Son düzenleme:
Mehmet Bey öncelikle hayırlı olsun. Aklıma takılan bir kısım var.

Kahvelerinizin çok beğenildiği ve taleplerin çok arttığı durumda nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz? Daha fazla Roest alarak Roest ile kavurmaya devam mı edeceksiniz yoksa daha büyük tamburlu bir roaster mı alacaksınız ? Eğer cevabınız ilki ise sizce bu sürdürülebilir bir iş modeli olur mu? Eğer cevabınız ikincisi ise bu sefer de daha iyiye ulaşma arzunuzdan feragat etmeniz anlamına gelmez mi?

Mehmet Bey öncelikle hayırlı olsun. Aklıma takılan bir kısım var.

Kahvelerinizin çok beğenildiği ve taleplerin çok arttığı durumda nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz? Daha fazla Roest alarak Roest ile kavurmaya devam mı edeceksiniz yoksa daha büyük tamburlu bir roaster mı alacaksınız ? Eğer cevabınız ilki ise sizce bu sürdürülebilir bir iş modeli olur mu? Eğer cevabınız ikincisi ise bu sefer de daha iyiye ulaşma arzunuzdan feragat etmeniz anlamına gelmez mi?
Çok teşekkür ederim. 🙏🏼

Sorunuza gelecek olursak, kalite bizim için her şeyden önemli. Şu anda ROEST kullanmamızın nedeni, hassas profilleme yaparak her kahvenin karakterini ve bununla beraber tutarlılığını en üst seviyelere taşımak.

Talep ciddi şekilde artarsa, ölçeklenebilirliği sağlarken kaliteyi koruyabilmek adına STRONHOLD gibi profilleme imkanı sunan, daha yüksek kapasitelerde bir makineye geçiş yapmayı değerlendirebiliriz. Bu tür makineler, ROEST'TA oluşturduğumuz profilleri koruyarak daha büyük hacimlerde aynı kaliteyi sürdürmemizi sağlayabilir.

Bizim için en önemli nokta, büyüme sürecinin de kavurma kalitesinden ödün vermemesi. Bu nedenle, hangi yöntemin kahvelerimizin karakterini en iyi şekilde yansıttığını titizlikle değerlendirerek karar alabilmek olur.

Tekrar teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir soru!

ROEST yazmaya devam ederseniz migrenim tetiklenecek. Ayrıca cümlelerinizden öyle yapay tatlar alıyorum ki AI desteğini mi abartıyorsunuz acaba şeklinde sorular geliyor aklıma. Örnek iki cümlenizi aşağıda sergiliyorum.

Bu nedenle, hangi yöntemin kahvelerimizin karakterini en iyi şekilde yansıttığını titizlikle değerlendirerek karar alabilmek olur.
Tekrar teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir soru!

Kahve çekirdeği ticaretinizde başarılar diliyorum bu arada.

Hayırlı olsun. Aramıza da hoşgeldiniz. Fiyatlar bana aşırı gelmedi. Tabiki yenisiniz ve niye bu fiyatlara riske gireyim derim. Forumda kendini kanıtlamış bir sürü kavurucu var o sebeple uçup kaçtığınız sanmıyorum. Daha geçen aylarda kahvede özkütle ve agron değerlerini hesaplıyorduk :)

200gr çekirdeğe 1000₺-1250₺ isteyen kavurucular var yapmayın etmeyin

Son düzenleme:

Hayırlı olsun. Madem geri bildirim istenmiş, ateşe bir odun da ben atayım: Sizi öne çıkaracağını düşündüğünüz özelliğiniz kavurma kalitesi ve sipariş üzerine kavuruyor olmak (öyle ki Roest reklamını okumadan siteye giremiyoruz) ise; sipariş sayfasında Chemex, V60 falan gibi öğütüm seçenekleri olması bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtmiyor mu? Kahvenin kavrulduktan sonra kaybolan aroma ve tatlarını dert edinecek seviyedeysek, o yüzden piyasası 10 birim/TL olan kahveye 14 birim/TL veriyorsak, firmanın prensip olarak o kahveyi öğütüp göndermeye de karşı olmasını beklerim şahsen.

Hayırlı olsun öncelikle, kavurucuların sayısının ve kalitesinin artması hepimizin arzusu. İnşallah işinizi uygun fiyatlarla, en iyi şekilde ve uzun yıllar yaparsınız. Arkadaşlardan naçizane isteğim biraz daha yapıcı eleştiri yapılması. İnsanları küstürmeyelim. Benim eleştirim şu ki; 250 gr seçeneği olmayan satıcılardan uzak duruyorum özellikle, tabii ki gramaj seçeneği olması güzel fakat 250 gr seçeneği yok ise bana biraz tüketiciyi fiyat yönlü manipüle etmek isteniyor gibi geliyor. 200 gr seçeneği de aynı şekilde. Aynı çekirdeklerde piyasaya yeni giren bir firma olarak herkesten pahalısınız, sizi tercih etmemiz için bize bir sebep sunmuyorsunuz, çoğu firma zaten sizin kavurduğunuz şekilde kavuruyor. En azından kendinizi kanıtlayana ve müşteri güvenini sağlayana kadar piyasadan daha ucuza ya da yaklaşık fiyatlara, kar marjınız da saklı kalmak koşuluyla satış yapabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Geri