• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvesever sağlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan odyofil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahveye, demleme yöntemine ve bünyeye göre değişecektir tabi.

1 gün ara verdikten sonra "hakettim" düşüncesiyle 80g tüketilebilir.

Suyun sıcaklığı düşük olursa kafein çözünürlüğü azalıyor. Belki bu sayede zararı az olur.

Günlük maksimum kafein limitini aşmamak için günde toplam en fazla hangi kahveden ne kadar kahve içebiliriz?

Hangi saatler arasında içebiliriz?

Bu başlıktaki makaleleri ve hekim üyelerimizin görüşlerini de okuyabilirsiniz:

Cahillik mutluluktur, araştırmalara göre de mutlu insanlar daha sağlıklı ve uzun yaşamaktadır. Buna binayen kahvenin zararlı olduğunu kabul etmeyerek cahil ve mutlu bir birey olarak hayatıma devam etmeyi tercih ediyorum🤣

Bir bardak iyi kahve için bu kadar emek harcayıp, doktorun biri üç madde saydı diye bu bana zararlı mı acaba diye düşünüp keyfimi bozamam. Mutlu ölmeyi, mutsuz yaşamaya tercih ederim. Teşekkürler 🤣🤣

Bir kanal var youtube da kahve videoları paylaşıyor adamın adı Sam çeviköz. Söylemine göre haftada 1kg kahve içilmeliymiş kendisi öyle yapıyormuş. Biraz abartı. Ben 3 senedir günde max 30gr tüketiyorum sabah ve gün batımında. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntısını yaşamadım. Ama bazen aşırı can sıkısında bir damacana kahve içip kafein komasına girmek aklımdan geçmedi değil.

TLDR, normal bireyler için günlük 400mg kafeine kadar sorun yok (4-5 fincan-kupa), hamile iseniz, kronik sağlık sorunlarınız varsa bu rakam düşebilir. Tek seferde 1200mg kafein almayın ölebilirsiniz.

Benim görüşüm, kafein vucütta yabancı madde olarak algılanıyor derhal uzaklaştırılması gerekiyor. Bu da sık idrara çıkma şeklinde gerçekleşiyor. İçtiğiniz kahve miktarının 2-3 katı kadar su içmek işleri biraz daha kolaylaştırıyor. Şeker hastalığı varsa veya şekerinizi yükseltecek şeyler yediyseniz idrar sıklığı yarım saatte bire çıkabilir. Stres yüksek olduğunda idrara çıkma sıklaşır kahve de içtiyseniz bazen dakka başı tuvaletiniz gelebilir. Özellikle tuvalete çıkamayacağınız etkinliklerden önce kahve içmeyin, sınav, yolculuk, mülakat, toplantı vs.

Biraz da kahveseverin mental sağlığını düşünelim. Bir doktor olarak söylüyorum: uzun zamandır TUS'a hazırlanıyorum ve hakikaten yıprandım. Bu süreçte bana en iyi gelen şeylerden biri güzel kahve demleyip içme motivasyonum. Sabahları genelde 18g'dan ice latte/ice americano yapıyorum. Öğleden sonra ruh halime göre 20-22 gramdan soğuk v60 demliyorum. Aynı şekilde geceye doğru da 16-18 gramdan soğuk v60'la günü bitiriyorum. Uzun zamandır fazlaca kahve tükettiğim için uykuma herhangi bir etkisi yok. Fakat mental sağlığıma, ruh halime etkisi inanılmaz pozitif. Abartmadığımız sürece kahvenin kalp sağlığına iyi geldiği -en azından zarar vermiyor- zaten belli makalelerde yazıldı. Hayatımızda o kadar zararlı etken varken bence en masumu kahve :) En azından benim için..

Geri