• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvesever sağlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan odyofil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odyofil

Barista
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Flair 58+
Değirmen
Eureka Mignon Zero
Ekipmanlar
Soy C1G cezve, Chemex metal filtre, V60 porselen- Cafec TH-1 kağıt, Kalita Wave 155, French Press, Moka Pot, Subminimal Nanofoamer PRO,
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Değirmendere, Halıdere
Günlük maksimum kafein limitini aşmamak için günde toplam en fazla hangi kahveden ne kadar kahve içebiliriz?

Hangi saatler arasında içebiliriz?

40 g iyi. (Espresso+ filtre+ türk kahvesi)
Saat 16 dan sonra içilmesin.

Bir gün 60g tüketiniz bir olumsuzluk görmediniz. Ertesi gün yine görmediniz... fakat sonraki günlerde ciddi sıkıntı olabilir. Sersemlik, uyku kalitesizliği.. asabiyet? çarpıntı?

Sürdürülebilir olması için bence 40g optimum.

Robusta kahve iki kat kafein içerdiği için harman gibi durumlarda hesap yapılmalı gerekirse günlük daha az miktar tüketilmeli.

Sağlık açısından ise sorunuz uzmanından bir gönderi bırakıyorum

Sağlık açısından ise sorunuz uzmanından bir gönderi bırakıyorum

Başka bir gönderide daha söylemiştim, doktor hanımın 3 numaralı iddiasınına katılmıyorum. Sıvı alımı sonrası idrara çıkma hızı kafein aşırı alımından ziyade mesane aşırı aktivitesini gösterir. Kafein aşırı alımı içinse çarpıntı, el titremesi vs gibi bilindik semptomları takip etmek çok daha mantıklı.

Başka bir gönderide daha söylemiştim, doktor hanımın 3 numaralı iddiasınına katılmıyorum. Sıvı alımı sonrası idrara çıkma hızı kafein aşırı alımından ziyade mesane aşırı aktivitesini gösterir. Kafein aşırı alımı içinse çarpıntı, el titremesi vs gibi bilindik semptomları takip etmek çok daha mantıklı.
İdrarı kastetmiyor büyük olanı kastediyor doktor hanım burada yayınını dinlemiştim :D

Sabah ilk iş kahve yerine su içseniz yada kahvaltı yapsanız gastrokolik refleks yine çalışır... çalışmaz mı? :unsure: denemesi bedava

40 g iyi. (Espresso+ filtre+ türk kahvesi)
Saat 16 dan sonra içilmesin.

Bir gün 60g tüketiniz bir olumsuzluk görmediniz. Ertesi gün yine görmediniz... fakat sonraki günlerde ciddi sıkıntı olabilir. Sersemlik, uyku kalitesizliği.. asabiyet? çarpıntı?

Sürdürülebilir olması için bence 40g optimum.

Robusta kahve iki kat kafein içerdiği için harman gibi durumlarda hesap yapılmalı gerekirse günlük daha az miktar tüketilmeli.
Buradaki 40 g... kullanacağımız Arabica çekirdek ağırlığı olarak anladım. Doğru mudur?

Kahve dışında içtiğimiz çay, enerji içeceği, kola, yeşil çay, çikolata ve kakoa da hesaba katılmalı.
Bunları sadece içmiyoruz, yediğimiz bazı yiyeceklere de eklenmiş olabiliyor.

Sabah ilk iş kahve yerine su içseniz yada kahvaltı yapsanız gastrokolik refleks yine çalışır... çalışmaz mı? :unsure: denemesi bedava
Kesinlikle çalışır su içsem yarıyor kahve yerine geçmiyor tabi ama

Çalışıyorda geç çalışıyor kahve ile 5 Dk sürmüyor

Çalışıyorda geç çalışıyor kahve ile 5 Dk sürmüyor
Bazıları sigarayı bu nedenle içtiğini dile getiriyor. Daha masumu bazıları da aynı amaçla sabahları limon damlatılmış su içiyormuş.
İşe erken gitmediğimiz günler sorun yok... ilk kahveyi saat 9-10'dan sonraya kaydırmaya çalışıyorum :D

Kafein limiti demlediğiniz çekirdeğe, demleme yönteminize göre çok değişkenlik gösterir. Bence en iyi limit kendiniz. Artık yeter dediğiniz veya vücudunuzun tepki gösterdiği kısımda durmakta fayda var. Şahsen 30-40 aralığı benim filtre kahve için belirlediğim limit. Siz de kendinize göre bir limit belirleyebilir veya direkt 30 gr. sınırı koyabilirsiniz.

30-40 gr arası günlük tüm demlemelerim. Aşacak olursam her zaman decaf kahvem var açıkta.

Kafein durumu bana göre tamamen bireysel bir durum kademeli şekilde dokunuyorsa eğer içtiğin kahveyi azaltabilir yada düşürebilirsin. Ben ortalama günlük 80 gr kahve tüketiyorum 2 esp ve 2 filtre gibi bazen daha az da olabiliyor ama kesinlikle bende çarpıntı titreme yapmıyor spor yaptığım zamanlar ekstra kafein aldigim oluyor bana yetersiz geldiğinden dolayı
Saat 11 de kahve icsem 12 de uyuyabiliyorum uykumu da kaçırmıyor
Özetle kişinin önce kendini vücudunu tanıması tepkimeleri nasıl izlemesi gerekiyor.

Kafein durumu bana göre tamamen bireysel bir durum kademeli şekilde dokunuyorsa eğer içtiğin kahveyi azaltabilir yada düşürebilirsin. Ben ortalama günlük 80 gr kahve tüketiyorum 2 esp ve 2 filtre gibi bazen daha az da olabiliyor ama kesinlikle bende çarpıntı titreme yapmıyor spor yaptığım zamanlar ekstra kafein aldigim oluyor bana yetersiz geldiğinden dolayı
Saat 11 de kahve icsem 12 de uyuyabiliyorum uykumu da kaçırmıyor
Özetle kişinin önce kendini vücudunu tanıması tepkimeleri nasıl izlemesi gerekiyor.
Şimdiye kadar ortalamanın iki katı bir durum.
Nabız sayınız kaç? Arka arkaya bir kaç gün hiç kafein almadığınız günlerde kaç? (Bana bir ara ritm holter takılmıştı dakikada 25'e düştüğü anlar oldu. Şimdi normal :) )
Midede yanma, asidite artışı ve hatta gastrit ya da ülser gibi durumlara yol açabilir. Benim midemi etkiliyor.
Zihinsel karışıklığa ve odaklanma güçlüğüne sebep olacak şekilde merkezi sinir sisteminizi fazlasıyla harekete geçirebilir. Bunu ayırmak zor olsa da sabit düzenli bir iş temponuz varsa konsantre olmayı karşılaştırabilirsiniz. Zihin bir daldan başka dala atlayıp duruyor mu sürekli?
Bunların hiç biri yoksa devam. Ne mutlu :giggle:

kan basıncı, anksiyete, kas seğirmesi gibi durumları da gözlemekte fayda olabilir toplam kafein sınırını aştığımız günler.

Şimdiye kadar ortalamanın iki katı bir durum.
Nabız sayınız kaç? Arka arkaya bir kaç gün hiç kafein almadığınız günlerde kaç? (Bana bir ara ritm holter takılmıştı dakikada 25'e düştüğü anlar oldu. Şimdi normal :) )
Midede yanma, asidite artışı ve hatta gastrit ya da ülser gibi durumlara yol açabilir. Benim midemi etkiliyor.
Zihinsel karışıklığa ve odaklanma güçlüğüne sebep olacak şekilde merkezi sinir sisteminizi fazlasıyla harekete geçirebilir. Bunu ayırmak zor olsa da sabit düzenli bir iş temponuz varsa konsantre olmayı karşılaştırabilirsiniz. Zihin bir daldan başka dala atlayıp duruyor mu sürekli?
Bunların hiç biri yoksa devam. Ne mutlu :giggle:
Hocam teker teker gel sakin ol yazarken panik yapıyorsun sen kafeini fazla alsan demekki allah muhafaza. :) şaka bir yana bunlarin hic biri olmadi henuz cok şükür ve benden daha fazla tuketen tanidiklarim var emin olabilirsin:)

Geri