• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenin kreması çok tuhaf

cetinyasar

Yeni Üye
İsim
Çetin Yaşar
Daha fazla  
İsim
Çetin Yaşar
Merhabalar

Benim tuhaf bir sorunum var, Gaggia Classic Pro kullanıyorum son yaptığım espressolarda krema çok tuhaf neredeyse krema krem şanti gibi kalıp halinde oluşuyor.
Bunun nedeni ne olabilir. Makina kirlidir diye temizledim ve tekrar denedim ancak sonuç aynı. Sorun kahvedenmidir yoksa bu normalmidir.

e4.PNGe3.PNGe2.PNGe1.PNG

sanırım her iki durumda var paketin üstünde aşağıdaki şekilde açıklama yazıyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 19076
Muhtemel sebebi bulduk sanırım. Genellikle zincir kahveler (Nero, Costa, Robert’s bildiklerim) espresso köpüklerine yoğun kıvam vermek amacıyla arabica çekirdeklerine robusta karıştırıyorlar. Bunun sebebi genellikle bayat ve çok koyu kavrulmuş çekirdekleri görsel olarak fincanda içilebilir kılmak ve tabii ki ticari nedenler. Robustanın evlerimize, hatta vücudumuza girmesine hiç gerek olmadığı kanaatindeyim; hele espressoda direkt robusta demleyince sizin karşılaştığınız, neredeyse pıhtılaşmış krema elde ediliyor. Size tavsiyem bu ayki toplu tadım etkinliği ile FAM’den şöyle güzeeel bir espresso kavrum çekirdek edinip demlemeniz ☺️ Zevkiniz dört köşe olacak, eminim 😉

Fullcity bir Kahve çok taze olduğunda bu şekilde kaba bir krema oluşturur. Gayet normaldir bir sorun değil. Robusta olmasından kaynaklı daha fazla kaba köpük olur bu da normaldir. Kusur değildir.

Single robusta mı o 🙄😳

Size tavsiyem bu ayki toplu tadım etkinliği ile FAM’den şöyle güzeeel bir espresso kavrum çekirdek edinip demlemeniz ☺️ Zevkiniz dört köşe olacak, eminim 😉
Teşekkürler, bir deneyeceğim.

Sanal baharat etiketi mi bu
Anlamadım tam olarak, paketin üstündeki etiket aşağıdaki gibi.

Fullcity bir Kahve çok taze olduğunda bu şekilde kaba bir krema oluşturur. Gayet normaldir bir sorun değil. Robusta olmasından kaynaklı daha fazla kaba köpük olur bu da normaldir. Kusur değildir.
Teşekkürler.

Single robusta mı o
:) Bilmem, paket aşağıdaki gibi

1646320795533.png

Etiket yanıltmıyorsa kahveniz tamamen robusta çekirdekleri içeriyor, bu forumda sanmıyorum "saf" robusta alıp içen olsun o yüzden hayret ettik. Espresso bilendler içinde olabiliyor, arkadaşların da dediği gibi kremayı arttıran bir etkisi oluyormuş. Tadı nasıl oldu single robustanın? Merak ettim.:)

Yanlış anlamayın şaşkınlığımı. Single robusta içmek kolay iş değil. Damağınızda, midenizde umarım olumsuz bir durum yoktur. Zira ben en son robusta içtiğimde midem bulanmıştı. Aşırı odunsu bir tadı var. Ve sevmiyorum.

Bu durumda espresso kremanızın pasta kremasına dönmesi çok normal.

Şahsi tavsiyem, fazla tüketmeyin bunu. Tadını sevdiyseniz, damağınız alıştıysa elbet bir şey diyemem. Ama normal değil bu. 🙂

Kahve sektöründe ticareti yapılan türlerden en yaygını Arabica ve Robusta.
Arabica daha kaliteli, farklı lezzetler sunan bir çeşit.
Robusta ise düşman başına diyebileceğimiz acılıkta, odunsu tek düze bir tada sahip.
Genel itibariyle Arabica tüketilir.
Robusta ise ucuz olmasından ötürü klasik İtalyan kahveciliğinde harmanlarda ticari amaçlarla kullanılagelmiştir. Bunun dışında özel, güzel bir yanı yok. Tercih edilmesi için mantıklı bir sebep de yok.

Ama sütlü kahvelerde gövde arttırmada etken. Onun için tercih eden de vardır.

Yanlış anlamayın şaşkınlığımı. Single robusta içmek kolay iş değil. Damağınızda, midenizde umarım olumsuz bir durum yoktur. Zira ben en son robusta içtiğimde midem bulanmıştı. Aşırı odunsu bir tadı var. Ve sevmiyorum.
Etiket yanıltmıyorsa kahveniz tamamen robusta çekirdekleri içeriyor, bu forumda sanmıyorum "saf" robusta alıp içen olsun o yüzden hayret ettik. Espresso bilendler içinde olabiliyor, arkadaşların da dediği gibi kremayı arttıran bir etkisi oluyormuş. Tadı nasıl oldu single robustanın? Merak ettim.

Valla mide bulantısı ve görüntüsü itibarıyla berbat bir şey. Bizdeki acemilik işte her şeyi deneyerek öğreniyoruz. :alien:
Zaten kahveyi içmek bence pek mümkün değil, bir iki sütlü olarak içtim ama sonra açıkcası makinadan şüphelendim acaba bir şey mi var diye.
Makinayı temizledim ve tekrar deneyince aynı sonuç. bir paket çöp oldu.
Şahsi fikrim uzak durmak 😃
Bunuda öğrenmiş olduk, artık robusta benim eve girmez.

Bunuda öğrenmiş olduk, artık robusta benim eve girmez.
Mümkün olduğunca öğrenme döneminde forumda tavsiye edilen çekirdekleri almaya çalışın. En son clean cup santa rosa fiyat/perfornmans olarak başarılıydı.

%100 robusta, arkadaşların dediği gibi.
Tatsal yönden arkadaşlar bahsetmişler zaten, ama kafein içeriği yüksek olduğu için de ayrıca dikkat olınması gerek.
Vaktiyle spor salonundaki arkadaşlara kafein için %50-%50 olacak şekilde blend yapmıştım bu kahveyle, cold brew yapıp içiyorlardı.

Geri