• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvelerdeki Kafein oranı (arabica kahve)

İsim
Selim
Daha fazla  
İsim
Selim
Kahve için Kafein oranı nedir bazı yerlerde %0.8-1.5 bazı yerlerde %1.2-1.5 yazıyor yani 50 gram kahvede ortalama 500mg-600mg gibi bir kafein oranı mı var

Buna böyle keskin birşey diyemeyiz demlenmis kahve için konuşursak kahvenin ne kadar cözündüğü bardaktaki çözünmüş kahve miktarı çekirdeğin ne kadar kafein içerdiğini bilmek gerekir tabiki buda kahvenin çeşidine göre değişir bir kenya ile etiyopya bir değildir

Buna böyle keskin birşey diyemeyiz demlenmis kahve için konuşursak kahvenin ne kadar cözündüğü bardaktaki çözünmüş kahve miktarı çekirdeğin ne kadar kafein içerdiğini bilmek gerekir tabiki buda kahvenin çeşidine göre değişir bir kenya ile etiyopya bir değildir
en az kafein hangi kahve de bunun bilgisini bir türlü bulamadım.(kafeinsiz hariç)

en az kafein hangi kahve de bunun bilgisini bir türlü bulamadım.(kafeinsiz hariç)
Kahve satın alırken görece daha az kafein içeren kahveyi ayırt etmek amacıyla soruyor iseniz, çekirdeğin yetiştiği yüksekliğe göre çıkarımda bulunabilirsiniz. Örneğin 1200 metrede yetiştirilmiş kahvenin 2000 metrede yetiştirilen kahveden daha yüksek kafein içerdiğini öngörebiliriz. Yükseklik arttıkça o bölgede yer alan ve çekirdek için tehdit oluşturan unsurlar(böcek vesaire) azaldığından kahve, savunma mekanizması olan kafeini daha az açığa çıkarmış oluyor.

Kahve satın alırken görece daha az kafein içeren kahveyi ayırt etmek amacıyla soruyor iseniz, çekirdeğin yetiştiği yüksekliğe göre çıkarımda bulunabilirsiniz. Örneğin 1200 metrede yetiştirilmiş kahvenin 2000 metrede yetiştirilen kahveden daha yüksek kafein içerdiğini öngörebiliriz. Yükseklik arttıkça o bölgede yer alan ve çekirdek için tehdit oluşturan unsurlar(böcek vesaire) azaldığından kahve, savunma mekanizması olan kafeini daha az açığa çıkarmış oluyor.
şimdi anladım bu yüzden mi robusta da kafein daha çok. İlk defa duydum bunu çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için.

Yüksek rakım açık kavrum daha düşük oluyor kafein miktarı+ olarak daha kalın öğütüm kahve su buluşma süresini azaltma kahve su oranında su kısmını artırmak daha sulu kahve yapacağı gibi doğal olarakda kafein oranını düşürür ( erken gördüyseniz yorumu bir düzeltme gectim kavurum ile alakalı)

Son düzenleme:

Aramosa varyetesine bakabilirsiniz. Yurtiçinde yok bu çekirdek. Yurtdışından tedarik etmeniz gerekir. Şahsen The Barn’ın Brazil Daterra Reserve’ini beğenmiştim.

Çekirdek yapısı itibariyle normal bir arabikaya göre neredeyse %50 daha az kafein içeriyor.

şimdi anladım bu yüzden mi robusta da kafein daha çok. İlk defa duydum bunu çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için.

doğrudur. robusta çekirdekler bu özellikleri ile arabicalara göre düşük rakımlarda ve sert hava koşullarında daha az özenle yetiştirilmeye uygun oluyorlar. ama işte lezzet yönünden arabica çekirdekler gibi albenisi olmuyor pek.

Aramosa varyetesine bakabilirsiniz. Yurtiçinde yok bu çekirdek. Yurtdışından tedarik etmeniz gerekir. Şahsen The Barn’ın Brazil Daterra Reserve’ini beğenmiştim.

Çekirdek yapısı itibariyle normal bir arabikaya göre neredeyse %50 daha az kafein içeriyor.
şimdi düşündümde daha fazla su ile temas etmesi kafeini arttıması saçma değil mi? Sonuçta içindeki maks kafein oranı toplarken belli oluyor @kahvekaraf

şimdi düşündümde daha fazla su ile temas etmesi kafeini arttıması saçma değil mi? Sonuçta içindeki maks kafein oranı toplarken belli oluyor @kahvekaraf

Demleme süresinin uzun sürmesi elbette kahvenin bio’sundaki normal seviye kafeinini açığa çıkarır. Ancak kısa süreli demlemelerde bu yönden daha az kafein içerir fincan.

Geri