• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveden daha meyvemsi tatları nasıl alabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaan716
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan716

Barista
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhaba, toplu alımda Sezy'den Kenya AA Gathugu aldım. V60 ile nasıl daha asidik ve meyvemsi tatları önplana çıkarabilirim? Nasıl bir reçete uygulamalıyım? Blooming süresi, öğütüm kalınlığı, su sıcaklığı gibi parametreleri nasıl değiştirmeliyim daha komplex aromaları almak için?

Merhaba, toplu alımda Sezy'den Kenya AA Gathugu aldım. V60 ile nasıl daha asidik ve meyvemsi tatları önplana çıkarabilirim? Nasıl bir reçete uygulamalıyım? Blooming süresi, öğütüm kalınlığı, su sıcaklığı gibi parametreleri nasıl değiştirmeliyim daha komplex aromaları almak için?
@S.Yavuz beye de sorabilirsiniz hocam dönüş yapıyor genellikle.

Ekteki iki görselde anlatılana göre, daha fermante çekirdekler, daha açık çekirdekler, daha kalın öğütüm, daha kısa demleme süreleri, kahve su oranında kahve miktarını arttırmak, su oranını düşük tutmak gibi tavsiyeler verilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 36967

Ekli dosyayı görüntüle 36968
Fermente demek naturelmi oluyor ben genelde naturel kahveleri daha düşük derecede ve daha kalın öğütüö yapıyırum doğru birşeymi

Şu anda Guatemalada bir cafede espresso içiyorum ve biz boşuna uğraşıyoruz dedim:) meyve notalı çekirdeklerde asidite dengesi hep sorun oldu benim için ama burada, bu kadar sınırda bir asidite, tam hay Allah derken orta notalar dönüyor ve meyveler havada uçuşuyor:)

Şu anda Guatemalada bir cafede espresso içiyorum ve biz boşuna uğraşıyoruz dedim:) meyve notalı çekirdeklerde asidite dengesi hep sorun oldu benim için ama burada, bu kadar sınırda bir asidite, tam hay Allah derken orta notalar dönüyor ve meyveler havada uçuşuyor:)
doğrudur çünkü olay doğru kahveyi seçmekte.

Başlıkta sorulan sorunun cevabı;
Meyve notalarının yoğun olduğu kahveleri tercih etmektir.

Geri