• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve ve diş sağlığı

@Aderisa kahve tüketimi sonucu zamanla oluşan lekelere karşı öneriniz var mı?

marka model tavsiye alalim💕
@Aderisa kahve tüketimi sonucu zamanla oluşan lekelere karşı öneriniz var mı?
Tadı hoşunuza giden, demişbaş markalar arasından en ucuzu hangisi ise onu öneririm :D Dişetlerinizde kanama/ödem şikayetleriniz varsa paradontax çok başarılı, ama tahammül etmesi çok zor tuzlu bir tadı var.
Leke korunumu için Rocs'un bir ürünü vardı fakat çok fazla geri dönüş almadım, konu dahilinde şikayetçi olmadığım için bizzat kendim de kullanmaya yeltenmedim. Yine de bir alternatif olabilir. Uzun vadeli korunum için hekiminize muayene olmanız en sağlıklısı, leke şikayetiniz demineralize alan mı yoksa kahve lekesi mi bunun tayini önemli. Aksi durumda tooth mousse'a vs. yönelinebilir.

Kahvenin çoğunlukla antiseptik özelliği de göz önünde bulundurulmalı. Ağız florası için nitelikli kahvenin muhteviyatındaki antioksidanlar genel ağız temizliğimize dikkat ettiğimiz sürece faydalı diye düşünüyorum.
Kahvenin içeriğindeki kafein ve polifenoller düş çürüğü ve diş eti rahatsızlıklarına karşı belirgin bir koruma sağlamakta. Bunun üzerine yazılmış sağlık araştırma makaleleri mevcut. İnternette araştırabilirsiniz. Ayrıca kahvenin dişleri sararmasının diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği savı da çok doğru değil. Son olarak kahve içeriğindeki şeker miktarı çok çok az miktarda. Bir meyve suyunun belki de 100 de 1 i kadar bile şeker yoktur.
Ne kadar içeriği konusunda detaya insek de kahve bir çürük etmeni organizmalara karşı antibiyotik değil arkadaşlar, oral kaviteyi asidik hale getirdiği bir gerçek. Bahsettiğiniz çalışmalardan az çok haberdarım, ama asiditenin çürük insidansını arttıran işlevi düpedüz açıkken, çürük oluşumuna karşı zemin oluşturduğunu paylaşmam benim görevim. Çürük kavitelerine veya oluşumuna karşı olduğunu net bir şekilde iddia edemem.
Dişeti sağlığı konusuna katılıyorum; kahvenin antieflamatuvar niteliği, kemik erimesine karşı ileri yaşlarda koruma sağlaması, hatta periodontal tedavi gören hastaların idame safhasındaki olumlu etkileri çok güzel araştırmalarla açıklanmış.

Tadı hoşunuza giden, demişbaş markalar arasından en ucuzu hangisi ise onu öneririm :D Dişetlerinizde kanama/ödem şikayetleriniz varsa paradontax çok başarılı, ama tahammül etmesi çok zor tuzlu bir tadı var.
Leke korunumu için Rocs'un bir ürünü vardı fakat çok fazla geri dönüş almadım, konu dahilinde şikayetçi olmadığım için bizzat kendim de kullanmaya yeltenmedim. Yine de bir alternatif olabilir. Uzun vadeli korunum için hekiminize muayene olmanız en sağlıklısı, leke şikayetiniz demineralize alan mı yoksa kahve lekesi mi bunun tayini önemli. Aksi durumda tooth mousse'a vs. yönelinebilir.

Ne kadar içeriği konusunda detaya insek de kahve bir çürük etmeni organizmalara karşı antibiyotik değil arkadaşlar, oral kaviteyi asidik hale getirdiği bir gerçek. Bahsettiğiniz çalışmalardan az çok haberdarım, ama asiditenin çürük insidansını arttıran işlevi düpedüz açıkken, çürük oluşumuna karşı zemin oluşturduğunu paylaşmam benim görevim. Çürük kavitelerine veya oluşumuna karşı olduğunu net bir şekilde iddia edemem.
Dişeti sağlığı konusuna katılıyorum; kahvenin antieflamatuvar niteliği, kemik erimesine karşı ileri yaşlarda koruma sağlaması, hatta periodontal tedavi gören hastaların idame safhasındaki olumlu etkileri çok güzel araştırmalarla açıklanmış.
Hocam özellikle çiğneme yüzeyinde oluşan leke vardı. Ben çürük sanıyordum ama sonrasında röntgen ve metal bir aletle yüzeyi kontrol edince leke olduğunu söyledi. Bu tür durumlar için tedavi olarak ne öneriyorsunuz?

Bahsettiğiniz çürük benzeri bir siyah/kahverengi bir leke sanıyorum, eğer öyleyse eski bir çürük lezyonu mineralize olup inaktif hale gelmiş. Dokturunuz da bunu farkedip dokunmamış. Siz de dokunmayın, gururla taşıyın. Çürük lezyonunu inaktif hale getirmek herkesin harcı değildir.

Renklenmesini gidermek adına kompozit dolgu ile tedavi edilebilir. Ama sizi rahatsız etmeyen, çok göze batmayan bir bölgede ise önermiyorum. Bırakın öyle kalsın.

Geri