• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Tarif ve Notları İçin Mobil Uygulamalar📲

aslında görsel olayı basit bir iş. video da eklemiycek ki sadece fotoğraf koyacaklqr. eklememelerinin bi sebebi var diye düşünüyorum
Kullandıkları programlama dili animasyonlar için uygun olmayabilir, performans açısından daha tutarlı olması için olabilir, üşendikleri için olabilir 😄

Merhaba herkese. Brew timer uygulamasında yeni v60 demlemeye başlayan birine önereceğiniz tarif var mı? Bir tane denedim ama çok hızlı oldu gibi heyecan yaptım 😄

Brew Timer'da kendiniz de tarif oluşturup ekleyebilirsiniz. @orkunustel in tarifini ben buraya ekledim ama herkese açık olarak paylaşmadım hem izin almadığımdan hem tarifin tam bir doğruluğa sahip olup olmadığını bilmediğimden. Şu şekilde siz de oluşturup kendiniz için kullanabilirsiniz. (Öğütümde yazan 17-19 değeri kendi değirmenim için geçerli. Ayrıca toplam demleme süresi kendime göre çoğu kahveden aldığım iyi performansın üst sınırı (2.45) dir, daha düşük olması gerekebilir.)

20210511_231544.jpg
20210511_231841.jpg

Brew Timer'da kendiniz de tarif oluşturup ekleyebilirsiniz. @orkunustel in tarifini ben buraya ekledim ama herkese açık olarak paylaşmadım hem izin almadığımdan hem tarifin tam bir doğruluğa sahip olup olmadığını bilmediğimden. Şu şekilde siz de oluşturup kendiniz için kullanabilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 12595
Ekli dosyayı görüntüle 12597
Teşekkür ederim. Sanırım bu tarif "Hario V60 Orkun" ismiyle uygulamada mevcut

Merhabalar,

Kendim için genel olarak günlük reçetelerimi klasik olarak deftere geçirmek benim için keyif veriyor. Fakat daha sonrasında aldığım ve denediğim kahvelerin en iyi hallerine ulaşmak defterden zor olduğu için kendim için basit bir sistem geliştirdim.

Bu bağlantıda yer alan kısmı kendinize kopyalarak kendinizin listesini oluşturabilirsiniz.

Aşağıya örnek veriyorum.

1646999272734.png

Böylelikle toplu bir şekilde durabilir. Fayda sağlaması umuduyla..

Bir türlü sevemedim kahve, tarif notları tutmayı

güzel takvim lakin daha kullanışlı uygulamalar var gibi.
Merhabalar,

Kendim için genel olarak günlük reçetelerimi klasik olarak deftere geçirmek benim için keyif veriyor. Fakat daha sonrasında aldığım ve denediğim kahvelerin en iyi hallerine ulaşmak defterden zor olduğu için kendim için basit bir sistem geliştirdim.

Bu bağlantıda yer alan kısmı kendinize kopyalarak kendinizin listesini oluşturabilirsiniz.

Aşağıya örnek veriyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 19221

Böylelikle toplu bir şekilde durabilir. Fayda sağlaması umuduyla..

Demin beanconqueror indirdim, hevesle ilk demleme notumu da kaydettim. Bakayım kullanacak mıyım acaba, merak ettim ne yapacağımı.

Ben Google Keep kullanıyorum. Ülke ve kavurucu parametrelerine göre etiket de ekliyorum.
Notlara bilgisayardan da erişebilmek benim için çok önemli. Çünkü telefondan yazı yazmayı sevmiyorum. Bu nedenle, reçetelerimi ve yorumlarımı genelde bilgisayardan giriyorum. Daha sonra demleme yaparken de telefonumdan reçeteye bakıyorum.

"Filtru" uygulamasını kullanıyorum

Aeropress için "Aeromatic" kullanıyorum

Geri