• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Masası'nda Bu Hafta - Her Perşembe 21:00

Merhabalar, arkadaşlar,

Umarım ilk bölümden memnun kalmışsınızdır :) Sorularınız varsa bu başlık altına ya da özelden bize iletebilirsiniz. @PepukKahve

Timemore el değirmenleri @Globally özelinde, bir çok soru aldık. Kullanıcı tecrübeleri arttıkça, ayrı bir bölüm daha yapabiliriz. İyi kahve içmenin temelinde, iyi bir öğütücü olduğunu umarım anlatabilmişizdir :)

2.bölüm için konu önerileriniz varsa, duymaktan memnun oluruz.

Merhabalar, arkadaşlar,

Umarım ilk bölümden memnun kalmışsınızdır :) Sorularınız varsa bu başlık altına ya da özelden bize iletebilirsiniz. @PepukKahve

Timemore el değirmenleri @Globally özelinde, bir çok soru aldık. Kullanıcı tecrübeleri arttıkça, ayrı bir bölüm daha yapabiliriz. İyi kahve içmenin temelinde, iyi bir öğütücü olduğunu umarım anlatabilmişizdir :)

2.bölüm için konu önerileriniz varsa, duymaktan memnun oluruz.
Kapsamlı bir Brewista Artisan-Fellow Stagg Ekg karşılaştırması olabilir.

Selamlar
Bir sonraki yayinda bardak konusuna da ufak bir parantez acabilir misiniz?
Nasil ince belli bir bardakta cay icmek ayri bir keyif, ya da raki bardaginin kendine gore bir tarzi varsa (zeki muren esliginde) , dogru bir kahve bardaginin icilen kahve cesidine Icim kalitesine pozitif anlamda katkisi var.

not: belki bu konu daha once islenmistir, tekrar olduysa kusura bakmayin

saygilar

Merhabalar, tekrarini izleyebildim dun, elinize, emeğinize sağlık..

Kettledan sonra mobilite avantaji sağlayan demleme ekipmanlari, delter & aero press
incelemesi ya da farkli bir demleme incelemesi olabilir.

Yarınki programa Coffee Sapiens kurucusu Burak Göğüş konukmuş ama forumda 41. bölüm için açılan başlığı bulamadığımdan, sorularımı buraya yazıyorum:

1- Mekanlarınızda kahve için hangi suyu kullanıyorsunuz? Ev demlemeleri için hangi suyu öneriyorsunuz?
2- Kahvenin yanında su ikram etme geleneğini sürdürmeniz takdire şayan. İkramlık suyun içine gül atılmasının esprisi nedir?
3- Farklı çekirdekler için farklı özel reçeteleriniz yok mu? Her çekirdeği mekanlarınızda aynı reçeteyle mi demliyorsunuz, evlerde de aynı reçeteyle demlenmesini mi tavsiye ediyorsunuz?
4- Kahveleriniz için gerekli gördüğünüz degassing süresi kaç gündür? Sitenizde ve mekanlarınızda sattığınız kahveler dinlenmiş ve demlenmeye hazır mı oluyor, yoksa yeni kavrulmuş mu?
5- (Soru değil) Sitenizdeki ve ambalajlarınızdaki kahve künye bilgilerini yetersiz buluyorum. Başta hasat yılı olmak üzere, tedarik yöntemi ve tedarikçi, tadım puanı, çiftliğin ödülleri ve başarıları, çiftlikten fotoğraflar ve videolar gibi şeyleri açık ve şeffaf olarak paylaşmanızı ve künye bilgilerini zenginleştirmenizi bekliyorum.
6- Çekirdeklerinizi omni kavuruyorsunuz. Hem filtreye hem espressoya gidecek omni kavrum profilini kim veya kimler çıkarıyor, düzenli kavrumlarınızı kim veya kimler yapıyor?
7- Coffee Sapiens'i Türkiye kahve piyasasında nasıl konumlandırıyorsunuz ve geleceğini nasıl görüyorsunuz? Perakende çekirdek satışı mı, toptan çekirdek satışı mı, yoksa mekan işletmesi ve içecek-yiyecek satışı mı sizin için öncelikli?
8- Kahvecilik sektöründe yetişmiş eleman bulmak kolay değil. Personelinizi nasıl yetiştiriyorsunuz/eğitiyorsunuz? Bir personel hem kavurmaevinde kahve kavurup hem kafede kahve mi demliyor, yoksa kavurmaevinde çalışanlar ayrı, kafede çalışanlar ayrı mı?
9- Geçen yıl getirdiğiniz Brezilya kahvelerinin hepsi özeldi ama Diquinho #2 hayatımda içtiğim en güzel kahvelerdendi. Bence piyasaya sunulduğu dönemin pandeminin başlangıcına denk gelmesi sebebiyle kaynadı gitti ve hak ettiği ilgiyi göremedi. Yaptığınız çiftlik ziyaretlerinden aklınızda kalanları paylaşır mısınız? Yeni bir çiftlik turu gelir mi, doğrudan ithal edilecek yeni çekirdeklerle birlikte?
10- İspanyol aşçı ve yazar Ferran Adria, şirketinizin markasını kitabına ad olarak koymuştu. Bununla ilgili konuda bir gelişme var mı? Hukuksal girişimlerde bulundunuz mu?

Sorular biraz çok oldu ama uygun gördüğünüzü yöneltebilirseniz sevinirim. Soruları Kahve Kulübü'nden yazdığımı ve kendilerini de burada görmek istediğimi de eklerseniz memnun olurum sayın @PepukKahve ve @teyyaredenkahve .

5- (Soru değil) Sitenizdeki ve ambalajlarınızdaki kahve künye bilgilerini yetersiz buluyorum. Başta hasat yılı olmak üzere, tedarik yöntemi ve tedarikçi, tadım puanı, çiftliğin ödülleri ve başarıları, çiftlikten fotoğraflar ve videolar gibi şeyleri açık ve şeffaf olarak paylaşmanızı ve künye bilgilerini zenginleştirmenizi bekliyorum.

Bu durumu bende merak ediyorum. Özellikle sorarsınız sevinirim.
@PepukKahve

Geçen yıl Coffee Sapiens ile Kamarad Coffee yayınını izlemiştim. Yine Burak Bey miydi hatırlamıyorum ama eğer oysa çok keyifli bir sohbeti vardı iyi konuşuyordu diye hatırlıyorum. İzlemeye çalışacağım ben de bu yayını.

Merhabalar, yine bir Perşembe günü geliyor. Bu sefer konuk yurt dışından, daha önce müjdesini paylaştığım Coffeevine. @PepukKahve

Sorularınız varsa, instagramdaki gönderi altına da yazabilirsiniz. Farklı platformlardan soruları derliyoruz.

Gönderiyi beğenerek, soru sorarak destek olabilirsiniz.

Merhabalar herkese, bu hafta @PepukKahve İsmail ile beraber Coffeenutz'ın kurucusu ve kavurucusu Ömer Aydın'ı konuk olarak alıyoruz. Yeni gelen Etiyopya kahvelerini, kullandıkları reçeteleri, yaklaşımlarını ve kahve ile ilgili çoğu şeyi konuşacağız.

Sorularınız varsa, instagram gönderisi altına ya da yorumlara da yazabilirsiniz. Böylece kendisi de okuyup, hazırlık yapabilir. @Ömer Aydın

Geri