Yarınki programa Coffee Sapiens kurucusu Burak Göğüş konukmuş ama forumda 41. bölüm için açılan başlığı bulamadığımdan, sorularımı buraya yazıyorum:
1- Mekanlarınızda kahve için hangi suyu kullanıyorsunuz? Ev demlemeleri için hangi suyu öneriyorsunuz?
2- Kahvenin yanında su ikram etme geleneğini sürdürmeniz takdire şayan. İkramlık suyun içine gül atılmasının esprisi nedir?
3- Farklı çekirdekler için farklı özel reçeteleriniz yok mu? Her çekirdeği mekanlarınızda aynı reçeteyle mi demliyorsunuz, evlerde de aynı reçeteyle demlenmesini mi tavsiye ediyorsunuz?
4- Kahveleriniz için gerekli gördüğünüz degassing süresi kaç gündür? Sitenizde ve mekanlarınızda sattığınız kahveler dinlenmiş ve demlenmeye hazır mı oluyor, yoksa yeni kavrulmuş mu?
5- (Soru değil) Sitenizdeki ve ambalajlarınızdaki kahve künye bilgilerini yetersiz buluyorum. Başta hasat yılı olmak üzere, tedarik yöntemi ve tedarikçi, tadım puanı, çiftliğin ödülleri ve başarıları, çiftlikten fotoğraflar ve videolar gibi şeyleri açık ve şeffaf olarak paylaşmanızı ve künye bilgilerini zenginleştirmenizi bekliyorum.
6- Çekirdeklerinizi omni kavuruyorsunuz. Hem filtreye hem espressoya gidecek omni kavrum profilini kim veya kimler çıkarıyor, düzenli kavrumlarınızı kim veya kimler yapıyor?
7- Coffee Sapiens'i Türkiye kahve piyasasında nasıl konumlandırıyorsunuz ve geleceğini nasıl görüyorsunuz? Perakende çekirdek satışı mı, toptan çekirdek satışı mı, yoksa mekan işletmesi ve içecek-yiyecek satışı mı sizin için öncelikli?
8- Kahvecilik sektöründe yetişmiş eleman bulmak kolay değil. Personelinizi nasıl yetiştiriyorsunuz/eğitiyorsunuz? Bir personel hem kavurmaevinde kahve kavurup hem kafede kahve mi demliyor, yoksa kavurmaevinde çalışanlar ayrı, kafede çalışanlar ayrı mı?
9- Geçen yıl getirdiğiniz Brezilya kahvelerinin hepsi özeldi ama Diquinho #2 hayatımda içtiğim en güzel kahvelerdendi. Bence piyasaya sunulduğu dönemin pandeminin başlangıcına denk gelmesi sebebiyle kaynadı gitti ve hak ettiği ilgiyi göremedi. Yaptığınız çiftlik ziyaretlerinden aklınızda kalanları paylaşır mısınız? Yeni bir çiftlik turu gelir mi, doğrudan ithal edilecek yeni çekirdeklerle birlikte?
10- İspanyol aşçı ve yazar Ferran Adria, şirketinizin markasını kitabına ad olarak koymuştu. Bununla ilgili konuda bir gelişme var mı? Hukuksal girişimlerde bulundunuz mu?
Sorular biraz çok oldu ama uygun gördüğünüzü yöneltebilirseniz sevinirim. Soruları Kahve Kulübü'nden yazdığımı ve kendilerini de burada görmek istediğimi de eklerseniz memnun olurum sayın
@PepukKahve ve
@teyyaredenkahve .