• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Forumunda Bilgi Paylaşımı

Burada birçok kişi aşağı yukarı belli başlı ekipmanları kullanıyor zaten.
- Özellikle en önemli parametre olarak öğütümü kabul edersek; üzerinde uzlaşılmış birkaç değirmen üzerinden herkes öğütüm kalınlığını kolayca ayarlıyor.
- Yine aynı kavurucudan çıkmış, aynı çekirdek üzerinden konuşuluyorsa; paylaşılan sıcaklık, öğütüm kalınlığı gibi parametrelerde yüksek oranda birlik sağlanıyor.
-Elektrikli kettle kullananlar sıcaklıklarını anlık olarak kontrol edebilmekte zaten. Burada ölçüm yapmayan veya kaynamış suyu aktarma yapan arkadaşlar sıcaklık konusunda sıkıntı yaşıyorlar.
Yani bu örnekler çoğaltılabilir ve fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara yüzde yüz olmasa da büyük oranda yardımcı olmakta. Bunu gereksiz görmek bence bu hobinin doğasına aykırı. Bu tarz bilgi paylaşımlarıyla dalga geçilecekse granül kahve içilsin o zaman.
granül kahve filtre kahvenin ikamesi değil dolayısıyla oraya yönlendirmek saçma olmuş. Aynı kavurucu aynı çekirdek size de bana da aynı gelmiyor ki tüm parametreler aynı olsa da aynı tadı almayabilirsiniz.

granül kahve filtre kahvenin ikamesi değil dolayısıyla oraya yönlendirmek saçma olmuş. Aynı kavurucu aynı çekirdek size de bana da aynı gelmiyor ki tüm parametreler aynı olsa da aynı tadı almayabilirsiniz.
Burada bahsedilen şey detaylarda boğulmanın anlamsızlığıysa gidilip granül kahve alınsın, veya öğütülmüş kahve alınsın. O anlamda yazdım, ikamesi olsun veya olmasın. Zaten aynı tada ulaşmak gibi ütopik bir amacı yok kimsenin. Mümkün olan en yakın deneyime ulaşılmaya çalışılıyor.

Birebir tarif ettiğim şey olmasa da Just’ın paket tasarımını bu konuda çok seviyorum. Sadece paketteki renk paletine bakarak kabaca nasıl bir şey içeceğinizi anlayabiliyorsunuz. Örneğin geçenlerde buzlu kahvelerim için parlak ama buzlu da olacağı için çok da pahalı olmayan bir çekirdek bulmaya gittim, en üstte gördüğünüz Colombia’nın künyesine dahi bakmadan, sadece üzerindeki tonlardan yola çıkarak aldım ve bugüne kadarki en iyi buzlu demlemelerimi elde ettim. Anaerobik kahveden de beklemezsin ama oluyor işte.
Diğer paketlerdeki tonlardan onların profillerini de az çok anlayabiliyorsunuz. Daha detay istediğinizde de pakette künye mevcut.

6DC274EF-2AA5-4FDE-8F24-42A31C6037CC.jpeg

İsteyen istediğini paylaşsın arkadaşlar size zararı mı var? İster bilumum parametre yazsın isterse sadece "keyif verdi" yazsın. Iki tür yorumun da alıcısı var. Kaldı ki bazı kahveleri demlemeye çalışmak için cambazlık yapmak gerekiyor. Ben rahatlıkla bir kahveden verim alamıyorsam, amuda kalkıp yer çekimini bile hesaba katmam gerekiyorsa o kahve iyi kavrulmamıştır; kavurucu fanatikliği yapmaya gerek yok.

Forumda birisi yalnızca "keyifli bir fincandı, demlerken de uğraştırmadı" yazsa o kahveyi almam için yeterince motivasyon sağlıyor. Niye kasıyorsunuz bu kadar anlamıyorum. Şimdi gönderimi okuyup "HAYIIRR KAHVE DEMLEMEK KUTSAL, BU BİR RİTÜEL PARAMETRELER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" tarzı cevap vermek isterseniz(WhatsApp ya da forum üzerinden) siz yazmadan söyleyeyim, benim için de bir ritüel. Ben de parametrelere yeri geldiğinde dikkat ediyorum, ama bu her zaman parametrelere sanki kanunmuş gibi uyduğum anlamına da gelmiyor.

Son bir ricam daha olacak bilgi paylaşımı ile ilgili:
Ego tatmini için lütfen kolpa yapmayın. Demlemeleriniz hakkında abartı/yanlış paylaşımlarda bulunmayın. Bilen insan için komik oluyor, bilmeyen insan için de yanlış yola saptırıcı. Beni okuduğunuz için teşekkürler, iyi geceler dilerim.

Geri