S
Silinen üye 3276
Guest
granül kahve filtre kahvenin ikamesi değil dolayısıyla oraya yönlendirmek saçma olmuş. Aynı kavurucu aynı çekirdek size de bana da aynı gelmiyor ki tüm parametreler aynı olsa da aynı tadı almayabilirsiniz.Burada birçok kişi aşağı yukarı belli başlı ekipmanları kullanıyor zaten.
- Özellikle en önemli parametre olarak öğütümü kabul edersek; üzerinde uzlaşılmış birkaç değirmen üzerinden herkes öğütüm kalınlığını kolayca ayarlıyor.
- Yine aynı kavurucudan çıkmış, aynı çekirdek üzerinden konuşuluyorsa; paylaşılan sıcaklık, öğütüm kalınlığı gibi parametrelerde yüksek oranda birlik sağlanıyor.
-Elektrikli kettle kullananlar sıcaklıklarını anlık olarak kontrol edebilmekte zaten. Burada ölçüm yapmayan veya kaynamış suyu aktarma yapan arkadaşlar sıcaklık konusunda sıkıntı yaşıyorlar.
Yani bu örnekler çoğaltılabilir ve fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara yüzde yüz olmasa da büyük oranda yardımcı olmakta. Bunu gereksiz görmek bence bu hobinin doğasına aykırı. Bu tarz bilgi paylaşımlarıyla dalga geçilecekse granül kahve içilsin o zaman.