Sevgili
@orkunustel 'in Baristatus videolarının birinde de bu muhabbet geçiyordu diye hatırlıyorum. Kafein Kültür ismi ile "dalga geçenler" bile oldu demişti.
Yukarıda belirtilen gerekçelerden "bence" en önemlisi ilki, yani uluslararası pazarda var olma motivasyonu. Avrupada'da ana dili İngilizce olmayan bir çok ülkede İngilizce isimli kavurucular var ve henüz Avrupa piyasasına hakim olmayan biri olarak bu firmaların bir çoğunun ismine bakarak hangi ülkeye ait olduklarına dair en ufak fikir yürütemiyorum mesela. Ama bu firmalar eğer ilk maddeyi referans alarak bu isimleri koydular ise amaçlarına ulaşmış gözüküyorlar çünkü aramızda bu firmalara abone olan arkadaşlar bile var. Fakat aynı şey TR kavurucuları için geçerli mi onu bilemiyorum tabi. Yani firmalarımızın yüzde kaçı bu niyetle isim koyuyor ve bunların ne kadarı yurtdışı müşterilere kahve satmayı başarıyor? Bütün firmalarımızın ismi Türkçe olsaydı (hatta böyle ö'lü ü'lü

) total kavrulmuş kahve ihracatımız bundan ne kadar etkilenirdi acaba? Bir fikrim olduğu için sormuyorum bunu hakikaten merak ediyorum.
Muhtemelen şu an bir kavurmahane açsam ben de ismini İngilizce koyardım diye düşünüyorum, çünkü kesinlikle çok daha az riskli. Hatta paket tasarımına vs ekstra önem verirdim, riski biraz daha minimize etmek için. Ama kahve kavurma konusunda ya da ticari yetenek konusunda kendine çok güvenen biri olsaydım, bu sefer de Türkçe isim koyardım diye düşünüyorum. Çünkü bu tarz meydan okumalar da merak uyandırıcı olup müşteride olumlu bir algı yaratabilir. En azından bende yaratır

.