• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve çekirdeği ayıklamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maestro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Coffeeworm Bu konuyla ilgili farklı tartışmalar olmuştu.

Öncelikle işletme ile konuşup, sorun var mı anlamak lazım.

İşletmenin de konuşmaya açık olması lazım. Naçizane tavsiyem, işletmeler ile konuşurken (kavurma işinde profesyonel değilseniz) bu çekirdeğin kavrumunda bence sorun var demeyiniz, onun yerine bu çekirdekte sorun yaşıyorum ya da bu fotoğraftaki çekirdekler normal mi gibi bir yaklaşımda bulunmak gerekiyor. ( yaşadığım tecrübelere istinaden :) )

yoksa yargıyı konuşmadan verdiğiniz için, işletmeler kendini anlatma fırsatı bulamadığından biraz kırılabiliyor.

profesyonel seviyede kavurma vs bilginiz yoksa, sadece bakarak her zaman kusurları anlamak mümkün olmuyor. Özellikle Etiyopya kahvelerinde.

Nitelikli kahve sektörü butik bir sektör ve çoğu işletme ulaşılabilir. Bence arayıp konuşmaktan çekinmeyin derim. Yaklaşımını beğenmezsiniz onlar sizi kaybeder ama hemen yeni kahve yollayıp ya da sizi davet edip, sizi kazanabilirler.

son zamanlarda bende büyük bir işletmeye bu tarz bir bildirimde bulundum, cevap bekliyorum :)

Bunlar sadece şahsi tecrübelerime istinaden yorumlarım.
Gayet güzel özetlemişsiniz, yapıcı eleştiride bulunmak veya geri bildirim vermek firmalar için bulunmaz fırsat bence. Bunu zaten farklı yorumlayıp, defansif yaklaşan firmaların uzun vadede kalıcı olması çok mümkün değil. Pozitif müşteri deneyimi yaratmanın birinci en kolay yolu iletişime açık olmak ve geri bildirim almaktan geçer. Bu kadar bilinçli bedava geri bildirim verecek müşteri bulmak çok büyük şans bence.

@Coffeeworm Bu konuyla ilgili farklı tartışmalar olmuştu.

Öncelikle işletme ile konuşup, sorun var mı anlamak lazım.

İşletmenin de konuşmaya açık olması lazım. Naçizane tavsiyem, işletmeler ile konuşurken (kavurma işinde profesyonel değilseniz) bu çekirdeğin kavrumunda bence sorun var demeyiniz, onun yerine bu çekirdekte sorun yaşıyorum ya da bu fotoğraftaki çekirdekler normal mi gibi bir yaklaşımda bulunmak gerekiyor. ( yaşadığım tecrübelere istinaden :) )

yoksa yargıyı konuşmadan verdiğiniz için, işletmeler kendini anlatma fırsatı bulamadığından biraz kırılabiliyor.

profesyonel seviyede kavurma vs bilginiz yoksa, sadece bakarak her zaman kusurları anlamak mümkün olmuyor. Özellikle Etiyopya kahvelerinde.

Nitelikli kahve sektörü butik bir sektör ve çoğu işletme ulaşılabilir. Bence arayıp konuşmaktan çekinmeyin derim. Yaklaşımını beğenmezsiniz onlar sizi kaybeder ama hemen yeni kahve yollayıp ya da sizi davet edip, sizi kazanabilirler.

son zamanlarda bende büyük bir işletmeye bu tarz bir bildirimde bulundum, cevap bekliyorum :)

Bunlar sadece şahsi tecrübelerime istinaden yorumlarım.
Profesyonel seviyede kavurma bilgim yok hayır ama kavrulmuş kahve çekirdeğinin ne kadar sürede ne renk aldığını az çok biliyorum. Fotoğraftan ziyade çıplak göz ile fark daha net ayırt ediliyor ayrıca.

Zaten ayırt edebilmemin kolaylığı daha önce demlediğim bir çekirdek olması.Defect çekirdeklerin de fazla olması kötü kalite şüphemi güçlendirdi sadece.

2-3 defa olan bir şey değil zaten öyle olsa kendilerine ulaşır bunu bahsettiğiniz gibi de anlatırım ama bu seferlik forumda kalsın.

Eminim bir çok firma bu kaliteli forumu takip ediyor, mühim olan biz ev demleyicileri ya da *coffee geek"ler bu tür sapmaların farkındayız, ayağınızı denk alın demek :)

Bu bize daha kaliteli kahve içme imkanı sağlasın bu benim için yeterli.

Tabii emin olmak için firmayla konuşmakta yarar var ancak firma geri dönüş yapmıyorsa yahut aynı şekilde sorunlu kavrumlar göndermeye devam ediyorsa kahveseverlerin mağdur olmaması için söylenebilir diye düşünüyorum. @NoDRaC @campos

Konuyla ilgili youtube videoları çokça mevcut aslında.Kavrulduktan sonra bozuk/hatalı kahve çekirdeklerinin görüntüleri normalden çok farklı değilmiş gibi görünebiliyor. Ama kavrulmamış çekirdeklerin görüntüleri izlendiğinde olayın aslında dikkatsizlik veya bir hata olmadığı, bilinçli olarak bu çekirdeklerin ayıklanmadığı görülebiliyor. Aşağıda paylaştığım video olayın ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Bazıları kahveden soğutacak kadar kötü görünen çekirdekler. Özellikle 5.40 sn deki çekirdeklerin ciddi para verip aldığımız kaliteli kahvelerin içinde olmasını istemeyiz herhalde.

Geri