• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Jonathan Gagne ile Söyleşi - Perşembe 21"00

Harika, konuk ve program.
benim sorum; 2023 icin kahve deki gelismeler, yeniliklerler ile ilgili tahminleri ongoruleri neler.
filtre/espresso arasi icecekler ( espresso mak ile yuksek ratiolarda yapilan) icecekler daha popularitesini/yayginligini arttirmaya devam edecekmi, yoksa yeni trend ne olacak?
bir sorumda vakit kalir ise biraz girgir olmasi icin, uzay yolculuklari gitgide artiyor, paramiz cok hizli degerleniyor, reis her gun elon ile gorusmeler yapiyor, yakinda bizde bir uzay yolculugu yaparsak, uzay da iyi kahve demlenip, icilebilirmi, evet ise nasil ve hangi ekipmalara yatirim yapmaliyiz :)

Son düzenleme:
Şu kendisinin Aeropress tarifini biraz açıklayabilir mi? Moleküllü denklemli falan açıklasın ama.

Kahve demleme ekipmanlarında yönelimin ne tarafa olacağını düşünüyor. Hangi alanda daha fazla yeniliği öngörüyor. Teknoloji geliştikçe daha hızlı filtreler, ısıyı daha iyi tutan dripperlar veya suyu daha kontrollü ileten aperatlar geliyor. Hangi konunun üzerinde daha çalışmaya değer olduğunu düşünüyor?

Çözünmeyi düşünürken aklıma birçok soru geliyor?

Tercihimize göre çözünme ile ilgili değişen nedir? Bazılarını tecrübeye dayanarak tahmin edebiliyoruz. Ama bilimsel açıklamaların olduğu bir kitap var mı?

Örneğin;

İmmersion ya da perculation da kahvenin çözünen kısmı nasıl değişiyor. Asidite tatlılık ve diğer hususlarda fincana nasıl yansıyor?

Yine demleme yöntemi ile ilgili biraz basıncın olduğu aeropress ile alıp v60 ile alamayacağımız güzel bir çözünme var mıdır? Kasuya da çözünen ile klasik v60 ta çözünen nedir? Kalın öğütümü çok defa suya maruz bırakmak ile ince öğütümü az defa suya maruz bırakmak çözünen kısım üzerinde nasıl bir etki bırakıyor?

Hangi kahve için hangi yöntemi tercih edeceğimiz ile ilgili öngörü olabilir mi? Şu tip kahvelerde şu yöntem, kavrulma koyuluğuna göre şu yöntem, process' e göre şu yöntem...

Döküş yöntemleri çözünmeyi nası etkiliyor. Osmotik flow, melodrip ve diğer yöntemlerde çözünmede değişen nedir?

Bir döküş üç döküş beş döküş kahvenin hangi kısmını çözüyor? Bloomingde 1*3 ile 1*2 veya 1•4 çözünmede nasıl etkili?

Sıcaklığın değişimi çözünen maddeleri nasıl etkiliyor?

Suyun içindeki maddelere göre çözünme nasıl değişiyor. Hangi minerallerin olması daha iyi. Bütün kahvelerde aynı mı?

Espresso da çözünen ile filtre de çözünenler nedir. Aynı oranda çözünmüş Kahvenin olduğu americano ve filtre de tadı etkileyen çözünme ile ilgili nedir?

Bunlarla ilgili çözünme sorunlarına cevap alacağımız bir kitap var mı bu sorularla ilgili kendi kitabını önerir mi?

Kalın öğütümü çok defa suya maruz bırakmak ile ince öğütümü az defa suya maruz bırakmak çözünen kısım üzerinde nasıl bir etki bırakıyor?

Bunu kurcalayip V60 02 ile V60 03'e gerek kalmadan fazla miktarda kahve elde etmeye calisiyorum.

Soru: V60 03'e gerek kalmadan, eldeki V60 02 ile bypass'li bypass'siz kahveyi bozmadan fincanlara yansimis hali 600 ml uzerinde kahveler elde etmek icin neler yapilabilir?

Bunu sorarken gelen cok sayida misafiri daha az demleme ile nitelikli kahve ile bulusturup bu konudaki bilinirligi ve farkindaligi artirmaktan dem vurulabilir :)

Bildiğim kadarıyla sadece Scott Rao sayfasından baskısı satılıyor @selamet
Bende gördüm ama, kargo vs maliyeti döviz durumu ile elim gitmedi o zaman. Gerçi o zaman alsam dolar 7-8 di sanırım. Bir ara @OkanT getirmişti, görene kadar tükendi zaten.

Normalde de zaten, basılı materyelden çok dijitaline yöneliniyorum çevresel duyarlılıktan.

Son düzenleme:
Çok hazırlık yapamamıştım ama epey güzel bilgiler verdi. Her soruya dolu dolu cevaplar verdi. Sorular için tekrardan teşekkür ederim.

@selamet Daha önce sormuştum ama dijital versiyonu yakın zamanda düşünmüyoruz demişti. Scott Rao'da benzer şeyler söylemişti. Korsan olayından haliyle çok çekiniyorlar.

Kitap çok güzel
Bende gördüm ama, kargo vs maliyeti döviz durumu ile elim gitmedi o zaman. Gerçi o zaman alsam dolar 7-8 di sanırım. Bir ara @OkanT getirmişti, görene kadar tükendi zaten.

Normalde de zaten, basılı materyelden çok dijitaline yöneliniyorum çevresel duyarlılıktan.
Kitapta çok güzel işe yarayan detaylar ile çok bunaltıcı detaylarda var. Sıkılmadan okunacak bir kitap değil ben bölüm bölüm ilgimi çeken noktalara bakarak okudum. Matematik-fizik tarzı bir altyapınız yoksa daha da kafanız karışabilir. %50'si pratik olmayan bilgiler ile dolu kitabın.

Kitap çok güzel

Kitapta çok güzel işe yarayan detaylar ile çok bunaltıcı detaylarda var. Sıkılmadan okunacak bir kitap değil ben bölüm bölüm ilgimi çeken noktalara bakarak okudum. Matematik-fizik tarzı bir altyapınız yoksa daha da kafanız karışabilir. %50'si pratik olmayan bilgiler ile dolu kitabın.
Görseller nasıl Berker? Anlaşılabilir görsel ve grafikler var mı?

Kitap çok güzel

Kitabı satmak gibi bir niyetiniz olursa talibim.

Yayının bir kısmını izleyebildim ama Youtube'a yükleyince siz mutlaka tamamını izleyeceğim. Sadece yerel değil küresel sektörden çok değerli isimleri ağırladınız, ağırlamaya devam ediyorsunuz. Gurur duyulası işler. Emeklerinize sağlık dostlar. 🙏
Teşekkürler Orkun. Kahveye dair ne varsa her platformda, her fırsatta dokunmaya çalışıyoruz.

Gönül ister ki indirim,fiyatlar,alım gücümüz,vs yerine daha çok kahve konuşalım ve öğrenelim.

Umarım bunu da hep beraber başarırız.

Geri