• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

James Hoffmann - Decaf Kahve Kiti Projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burachi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burachi

Barista
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Espresso Makinesi
Gaggia Classic Pro - PIDD OPV Dimmer Mod
Değirmen
DF64, Normcore V2, Normcore V3, MHW R3
Ekipmanlar
Aeropress, V60, Mokapot
James Hoffmann'ın son zamanlarda üzerinde uğraştığı ve detaylarının bugün Reddit'te yazdığına göre açıklanacağı son zamanlarda gördüğüm en büyük proje.

1732107210616.png

"Bu benim organize ettiğim; (ve videolarda çalışan ekibin yardım ettiği) yeşil kahvesini seçtiğim, maliyetini hesaplayıp lojistik konusunda yardım etmesine ikna ettiğim, (Caravela'ya bu konuda muhteşem bir iş çıkardığı için çok teşekkürler!) dekafine firmalarını işe dahil ettiğim, kavurucuları dahil ettiğim ve umarım ki binlerce kullanıcıyı dahil ettiğim bir proje. Bununla birlikte ayrı ayrı fabrikalara (Dekafinasyon işlemini yapan Swiss Water - SWP yöntemi, Coffein Compagnie - etil asetat yöntemi, CR3 - süperkritik CO2 yöntemi firmalarının fabrikaları) gittiğim bir video serisi olacak, böylece dekafinasyon işlemi sırasında neler olduğunu daha iyi öğrenme fırsatınız olacak."

Bu konu ile ilgili bir daha önce yayınlanan webarchive metnini de ekliyorum.

1732107230284.png

Kavurucular için

Bu projede yer almak konusunda istekli kavurucular arıyoruz.
Bu proje şu şekilde olacak:

Aşama 1
Toplamda 230 çuval Kolombiya kahvesi (her çuval yaklaşık 70 kg) alacağız. Kahveler bu projedeki partnerimiz Caravela tarafından sağlanacak.
Bu kahveler 4 parçaya bölünecek:
  • %25 işlem görmemiş,
  • %25 etil asetat yöntemi,
  • %25 Swiss Water yöntemi,
  • %25 süperkritik karbondioksit yöntemi ile dekafine edilecek.
İnsanların ilgisine göre Amerika, Avrupa ve Avustralasya bölgelerindeki depolara taşınıp son olarak kavurculara verilecek.

Aşama 2
Kavurucular yeterli zamanda kavurma profillerini oluşturduktan sonra global olarak canlı tadım duyurusu yapacağız. Bu website insanarın yerel kavurucuları bulması ve test kitlerini almalarını sağlayacak. Belirli bir gün insanların dekafinasyon işlemlerini ve tada etkisini anlayabilme şansına sahip olacakları ve kıyas yapabilecekleri devasa bir canlı tadım etkinlği yapacağız - böyle bir şey daha önce hiç yapılmadı.

Bulduğum kadarıyla etkinlik tarihi 15 Aralık 2024 ve paketler $20 gibi bir fiyattan satılacak. Paket içeriğinde ise 4x30 gram yukarıdaki metottan ayrı ayrı kahveler olacak.

Bence decaf dünyası hala çok sığ, o yüzden çok iyi düşünülmüş bir şey. Keşke Türkiye'den de katılan kavurucu firmalarımız olsaydı da biz de gönül rahatlığıyla katılabilseydik, gördüğüm kadarıyla şu an yok.

Gördüğüm kadarıyla Türkiye'ye tek gönderim yapan Square Mile da set bitmiş..
Squaremile

5 Site Türkiye'ye gönderiyor ve stok hala var:
https://www.gringonordic.se/ NOK 300.89 (Approx. 25.9€ ) - Yaklaşık 950 TL
https://www.recentbeans.com/ £40.00 - Yaklaşık 1746 TL
https://www.crosbycoffee.co.uk/ £42.50 - Yaklaşık 1855 TL
https://www.kaffa.no/ NOK 717,82 kr - Yaklaşık 2248 TL
https://www.kafferaven.se/ 17,95 € kargo fiyatsız, üyeliksiz adres girilmiyor ama alırken Türkiye'ye gönderdiği yazıyor.

Tüm sitelerde ürünün fiyatı €30 altında kaldığı için gümrükte sorun olmaması gerekiyor, tabii bu fiyatlara bir de gümrük vergisi eklenecek öyle düşünün.

James Hoffmann bu konuda youtube kanalında bir video yayınladı:

Youtube videosunu izledikten sonra Kahve Kulübü'ne geldim, bu başlığa yazıyorum .Hoffmann'ın projesine Türkiye'den destek veren kavurucu çıkmamasına üzüldüm.

James Hoffmann bu konuda youtube kanalında bir video yayınladı:

Youtube videosunu izledikten sonra Kahve Kulübü'ne geldim, bu başlığa yazıyorum .Hoffmann'ın projesine Türkiye'den destek veren kavurucu çıkmamasına üzüldüm.

Zaten Sezy ve adını ilk defa duyduğum 4-5 firma dışında kafeinsiz kahve satan firma yok Türkiye'de, o yüzden kavuranın olmasını beklemek saçma bile olabilir. Bu konuda kimsenin ilgisi yok diye anlıyorum ben, hem alan hem kavuran açısından.

İsveç'ten gelecek bir arkadaşa sipariş ettirdim. Başlığı açıp haber verdiğin için teşekkürler @Burachi. Kahveler yılbaşında elimde olacak.

IMG-20241202-WA0031.jpg

@ontheotherhand Ne demek, ben de katılmak isterdim ama maalesef kargo durumları planları alt üst etti. Deneyimlerinizi de paylaşırsanız çok güzel olur

Benim de merak ettiğim bir proje ama zamanlamayı tam tutturamazsam çekirdeklerin elime geçmesi uzun sürer diye korkuyorum. Bu durumda decaf oldukları için çabuk bayatlama riski var diye biliyorum, bu bilgi doğru mu ?

Benim de merak ettiğim bir proje ama zamanlamayı tam tutturamazsam çekirdeklerin elime geçmesi uzun sürer diye korkuyorum. Bu durumda decaf oldukları için çabuk bayatlama riski var diye biliyorum, bu bilgi doğru mu ?
Benim deneyimim 2 farklı yöntemle, etil asetat yöntemi ile decaf olan kahvede hızlı bir bayatlama gördüm fakat SWP kahvede normal kahveye yakın belki biraz daha hızlı sürede bayatlama oldu. Degas süresi yaklaşık olarak ortalama kahveden biraz daha azdı. Lance Hedrick ve James Hoffmann da benzerini söylemişti diye hatırlıyorum. Genel olarak daha hızlı bayatlıyor diyebiliriz, benim örneklerim tabii çok daha az, totalde geçen sene 2 kilogram decaf çekirdek tükettiğim için.
Benim çözümüm porsiyonlayıp kavanozlayıp dondurucuya atmak. 6 aylık çekirdekten bile bu şekilde full kremalı espresso aldım, tadı da gayet yerindeydi.
Bu arada espresso özelinde çok daha inceye gitmek gerekiyor genel olarak, V60 için de benzeri bir şekilde ince öğütüm daha iyi sonuç veriyor.

Benim deneyimim 2 farklı yöntemle, etil asetat yöntemi ile decaf olan kahvede hızlı bir bayatlama gördüm fakat SWP kahvede normal kahveye yakın belki biraz daha hızlı sürede bayatlama oldu. Degas süresi yaklaşık olarak ortalama kahveden biraz daha azdı. Lance Hedrick ve James Hoffmann da benzerini söylemişti diye hatırlıyorum. Genel olarak daha hızlı bayatlıyor diyebiliriz, benim örneklerim tabii çok daha az, totalde geçen sene 2 kilogram decaf çekirdek tükettiğim için.
Benim çözümüm porsiyonlayıp kavanozlayıp dondurucuya atmak. 6 aylık çekirdekten bile bu şekilde full kremalı espresso aldım, tadı da gayet yerindeydi.
Bu arada espresso özelinde çok daha inceye gitmek gerekiyor genel olarak, V60 için de benzeri bir şekilde ince öğütüm daha iyi sonuç veriyor.
Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim

Bir zamanlar kafeinsiz kahve dediğimizde linç edliyorduk buralar hareketlenir yerimi alayım :D
Bence hala öyle, ne kavuruculardan ne de forumdaşlardan bu konuda talebin çok az olduğuna inanıyorum, umarım yanılırım.

"Kafeinsiz kahve kahve değildir" diyenlere de James Hoffmann üstaddan şu klibi paylaşmak isterim:

çok kaliteli decaf kahveler var, ülkemizde de güzel girişimler var, hatta avrupada bazı yeni nesil kahvecilerde farklı kafein seçenekleri görüyorum. Örneğin decaf yanında half-caf nitelikli kahvelere de rastlıyorsunuz ve kafeinsiz iyi kahve içmek zor değil... bizde biraz eski yöntemler ve market kahvelerindeki tatsız kafeinsiz kahvelerden dolayı bir ön yargı var... nitelikli kahveden bahsettiğimizde kahvenin asıl amacı "kafein" almanın biraz ötesinde oluyor diye düşünüyorum, haliyle Hoffmann'ın projesi çok güzel ama ülkemizde böyle bir pazarın oluşması için nitelikli tüketicilerin zihniyetlerinin değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
çok kaliteli decaf kahveler var, ülkemizde de güzel girişimler var, hatta avrupada bazı yeni nesil kahvecilerde farklı kafein seçenekleri görüyorum. Örneğin decaf yanında half-caf nitelikli kahvelere de rastlıyorsunuz ve kafeinsiz iyi kahve içmek zor değil... bizde biraz eski yöntemler ve market kahvelerindeki tatsız kafeinsiz kahvelerden dolayı bir ön yargı var... nitelikli kahveden bahsettiğimizde kahvenin asıl amacı "kafein" almanın biraz ötesinde oluyor diye düşünüyorum, haliyle Hoffmann'ın projesi çok güzel ama ülkemizde böyle bir pazarın oluşması için nitelikli tüketicilerin zihniyetlerinin değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Bence 2 yönlü bir şey. Tüketici talebi az, fakat zaten tadariği de az. Nitelikli denilebilecek gördüğüm kahveler sadece aşağıdakiler, onların da bilgileri ne kadar doğru ise:
  • Colombia Supremo
  • Colombia Hulia
  • Colombia Castillo
  • Colombia CO2 Process
  • Mexico Altura
  • Bolivia La Paz
  • Ruanda
Bazı kahvelerin sadece ülkesi var, bazılarının adı Kolombiya ama açıklamasında ülkesi Meksika, zaten çoğu gördüğüm ya Colombia Supremo ya da Colombia Hulia kahvesi, çok büyük ihtimalle aynı tedarikçi çekirdeği.

Her şey tüketiciden başlıyor tabii ki. Talep olmayan ürünün gelmesi de azalıyor. Ben kahve yapmayı ve içmeyi seviyorum, kafeini değil. Özellikle sağlıksız uyku almak en sevmediğim şey, bunun normalleşmesi de bana anormal geliyor.

Geri