• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İyi espresso için tavsiye arıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babayaga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

babayaga

Barista
İsim
Ömer Furkan Polat
Daha fazla  
İsim
Ömer Furkan Polat
Merhabalar 1 yıllık bir v60 kahve geçmişim var, lelit mara x ve lelit fred ürünlerini aldım espresso serüvenime bugün başladım. Moliendo espresso blend çekirdeklerden tercih ediyorum. Öğütüm ayarını da çat pat yaptım sayılır. Aynı öğütümde aynı gramda bazen 5 bar bazen 9 bar çıkış alıyorum. Templeme kısmından kaynaklı diye tahmin ediyorum. 20 gram kahve ile yaklaşık 30 saniyede 40-45 ml çıkış alıyorum 9barı da görüyorum. Ancak sonrasında kaşıkta kalan kahve kuru değil de çamur gibi oluyor. Başka nelere dikkat edebilirim, çekirdek tercihim doğru mu başka neler önerirsiniz

Hayırlı olsun hocam. kahvenin yoğunluğu farklı olduğu için ml değil de gr olarak ölçmeniz daha doğru olabilir. ben de yeni başladım. forumdaki eski yazılanları ve aşağıya eklediğim video serisini izlemek iyi oldu benim için. benim de aklıma takılan konu portafiltreden kahvenin gelmesi bazen 9 bardayken başlıyor bazen de 4-5 bar'da ilk kahve damlaları damlıyor daha sonra hemen 9 bar'a çıkıyor. ama en sonunda bende hep 9 bar'da demleme tamamlandı sizdeki durum için belki bi de lelit mara x incelemelerine bakabilirsiniz

Hayırlı olsun hocam. kahvenin yoğunluğu farklı olduğu için ml değil de gr olarak ölçmeniz daha doğru olabilir. ben de yeni başladım. forumdaki eski yazılanları ve aşağıya eklediğim video serisini izlemek iyi oldu benim için. benim de aklıma takılan konu portafiltreden kahvenin gelmesi bazen 9 bardayken başlıyor bazen de 4-5 bar'da ilk kahve damlaları damlıyor daha sonra hemen 9 bar'a çıkıyor. ama en sonunda bende hep 9 bar'da demleme tamamlandı sizdeki durum için belki bi de lelit mara x incelemelerine bakabilirsiniz

Hocam gram olarak ölçüyorum aslında yanlış ifade etmişim. Video serisini izleyeceğim. İyi espresso için internetteki genel gram, süre, basınç çıktılarını sağlamama rağmen çamursu bir posa kalıyor, neyi yanlış yapıyor olabilirim

daha ince öğütün ve headspace kavramını anlayın bir video izleyerek.
Dozu headspace göre ayarlayın sonra dozu sabit tutup inceden kalına giderek deneyimleyin.

Pucka veya sabit süre çıktı gibi şeylerden çok tada göre ayar yapmaya alışın. Lance hedrickin sanırım çok güzel bir videosu var tada göre dial in yapmakla ilgili.

Merhaba:)) kalın öğütüyor olabilirsiniz. 30 sn bir sınır değildir. Tadım yapın ona göre öğütümünüzü ayarlayın. Kahvenin tadı asidik yani ekşi ve tuzlu geliyorsa öğütümü inceltmeniz gerekiyor. Eğer bitter yani acı tatlar çok geliyorsa kalınlaştırmanız gerekiyor. Ayrıca hep aynı kahveyi içmenizi önermem farklı tatlar farklı çekirdekler ve farklı firmalar denerseniz çok gelişirsiniz. Bol şans✌️🙏

daha ince öğütün ve headspace kavramını anlayın bir video izleyerek.
Dozu headspace göre ayarlayın sonra dozu sabit tutup inceden kalına giderek deneyimleyin.

Pucka veya sabit süre çıktı gibi şeylerden çok tada göre ayar yapmaya alışın. Lance hedrickin sanırım çok güzel bir videosu var tada göre dial in yapmakla ilgili.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için ilk fırsatta bakacağım

Merhaba:)) kalın öğütüyor olabilirsiniz. 30 sn bir sınır değildir. Tadım yapın ona göre öğütümünüzü ayarlayın. Kahvenin tadı asidik yani ekşi ve tuzlu geliyorsa öğütümü inceltmeniz gerekiyor. Eğer bitter yani acı tatlar çok geliyorsa kalınlaştırmanız gerekiyor. Ayrıca hep aynı kahveyi içmenizi önermem farklı tatlar farklı çekirdekler ve farklı firmalar denerseniz çok gelişirsiniz. Bol şans✌️🙏
Espresso tadımına çok aşina değilim o yüzden diğer değişkenlere bakıyordum ona da dikkat edeceğim teşekkürler. Kahve olarak ne önerirsiniz

Espresso tadımına çok aşina değilim o yüzden diğer değişkenlere bakıyordum ona da dikkat edeceğim teşekkürler. Kahve olarak ne önerirsiniz
Kalibrasyonu sadece tadımla yapabilirsiniz çünkü her kahve farklıdır. Siz kendi damak tadınıza göre kalibre edin bence :) nasıl tatlardan hoşlanırsınız bilmiyorum bana yazarsanız sizi en azından yönlendirmeye çalışayım. Ayrıca bende kavurucuyum burayada göz atmak isterseniz diye link bırakacağım aşağıya

Merhabalar 1 yıllık bir v60 kahve geçmişim var, lelit mara x ve lelit fred ürünlerini aldım espresso serüvenime bugün başladım. Moliendo espresso blend çekirdeklerden tercih ediyorum. Öğütüm ayarını da çat pat yaptım sayılır. Aynı öğütümde aynı gramda bazen 5 bar bazen 9 bar çıkış alıyorum. Templeme kısmından kaynaklı diye tahmin ediyorum. 20 gram kahve ile yaklaşık 30 saniyede 40-45 ml çıkış alıyorum 9barı da görüyorum. Ancak sonrasında kaşıkta kalan kahve kuru değil de çamur gibi oluyor. Başka nelere dikkat edebilirim, çekirdek tercihim doğru mu başka neler önerirsiniz
hayırlı olsun hocam

merhaba, ben de benzer sorunlar yaşıyodum, çok fazla kaynaktan çok fazla şey okudum. sonuç olarak tadı güzelse / hoşunuza gidiyorsa pek takmayın diyorlar :) genel çözüm olarak da daha ince öğütürseniz daha kuru bir 'puck' alınırmış.
benzer basınç almak için tamperlemeden önce öğüttüğünüz kahveyi iyi karıştırmanızı öneririm.

Önemli olan fincan.
Sorunun kaynağı da çoğunlukla makina. Genelde de selenoid. (Her zaman değil tabi)
Zamanında, kursta iken empero ve expobar makinada hoca bile çoğunlukla çamur çıkartır idi. Ben ise kuru puck çıkardığımı hatırlamıyorum.
Şu an giulietta sahibiyim. Kimi zaman öğütüm ve tamp kısmında saçmalarsam ıslak puck alıyorum ama hiç çamur almadım.

Geri