İnsanımız rezil. Kahve festivaline kahveyle ilgileri olmamasına rağmen katılıp sağdan soldan boş çanta toplama sırasına girmişler. Haliyle hediyeler yetmemiş 1000 tl para verdik falan diyorlardı. Mehmet efendi poşedi için 1000 TL verip 3-4 saat sıra beklemek akıl kârı değil. Nitelikli kahve stantları genelde çok yoğun değildi.Instagram'da festivalle ve organizasyonuyla ilgili baya olumsuz reelslar çıktı karşıma. Standlarda kuyruk olması, hediye mevzusu vs. Giden arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi
boxx kenya nasildi?Espresso anlamında en iyi seçki ve kalite bu sene de Williams'taydı. Keza Ultra, Grizzly ve Benesso'da da güzel çekirdeklerden espressolar denedim.
Filtrede en çok Niji, Meetlab ve Cypher beğendim. Buradaki seçkiler bana göre daha "temiz"di.
Birçok stanta uğramadım. Hem çekirdeklerden hem geçmiş deneyimlerden biraz da önyargıdan.
Benim için Deal, Spada, Montag hayalkırıklığı oldu. Yine co-fermente, infüze kahveler...
Ha Spada Pome Espresso ve Montag Funky Berry Espresso güzeldi.
Genel olarak stantlarda kahve çiftlik veya çiftçi adı görmektense çeşitli takma adlar, meyve isimleri gibi şeyler görmek beni rahatsız etti. Örnek veriyorum sexy cherry ve floral symphony (bunu satın aldım, güzeldi).
Kahve anlamında biraz hayalkırıklığı oldu ancak festivalden aldığım keyif daha çok insan odaklı olduğundan gittiğime pişman değilim.
Boxx standını göremedim ben. Festivale iki yarım gün katılmış olmama rağmen...boxx kenya nasildi?
ben de festivalde aldım. kavrum tarihi 09.09. ben çok beğendim bu Kenya'yı. nullun kenyadan daha canlı bir asiditeye sahip. ikisi de güzel kahve. Kenya sevenleri tatmin eder, kenya profiline alışık olmayanlar belki zorlayabilir.Boxx Kenya'yi 2-3 gundur iciyorum. Kavurum tarihini bulamadim, mesaj attim ancak yine de sonuc alamadim. Null Kenya Gachatha cok net olarak bundan daha iyi bir kahve ve daha elit kenya profiline sahip
88 puanli nordic approach kahvesi. kesinlikle guzel ve 250gr paketi 670 lira. gozu kapali alinir.ben de festivalde aldım. kavrum tarihi 09.09. ben çok beğendim bu Kenya'yı. nullun kenyadan daha canlı bir asiditeye sahip. ikisi de güzel kahve. Kenya sevenleri tatmin eder, kenya profiline alışık olmayanlar belki zorlayabilir.
Rakım ve bölgesel değerlendirme biraz düz mantık olur. Rakımla birlikte asitide arttığı doğrudur ama aynı zamanda tatlılık da artar. Genel olarak bölgesel ve rakımsal veriler doğru olabilir ama böyle düşünemeyiz. Bir bölgede 90 puan alan kahve bir sonraki hasatta 85'i bile göremeyebilir. Null'un Kenyaları bölgesel olarak daha seçkin ama bu daha iyi olduğunu anlamına gelmez. Kenya çekirdekleri için en önemli kriterlerden biri kavrum profilidir. Kenya çekirdeklerini kavurmak ciddi maharet ister. Türkiye'de 5 tane adam yok kenya kavurabilecek. Ben iki çekirdeği de beğendim ama boxx kavrumunun daha iyi olduğu açık.88 puanli nordic approach kahvesi. kesinlikle guzel ve 250gr paketi 670 lira. gozu kapali alinir.
canli asiditeden kasit kendini daha belirgin hissettiren mi? leziz asidite mi?
gachathadan en az 3 kg icmisimdir bu yil, emindim gachathanin asidite olarak da daha yuksekte oldugundan.
iki kahvenin yetistigi bilgenin ozelliklerine gore cikan kahve profillerine baktim. gachatha'nin yetistigi bilge daha yuksek rakimda, asiditesi daha yuksek mahsuller verirken, embu bolgesi daha dusuk rakim, dengeli tarafta.
Boxx'ın kenyası daha parlak, daha canlı. Null'un kenyaları da çok iyi. Null'un daha tatlı ve dengeli geldi bana. Boxx'ın daha sivri ve canlı geldi. Ben Kenya'da o sivriliği ararım. O yüksek, canlı, parlak, sivrilik meyvemsi asitide kenya'nın en karekteristik özelliğidir. Alacak arkadaşlar mutlaka denesin derim.Null Kenyası gerçekten çok güzel, keyifle içiyorum,bu aralar kavumları gerçekten eskisi gibi.Etiyopya Geıshası da harika.Boxx’ın Kenyasını da merak ettim.Bu kadar övülünce.İndirim devam ediyor mu acaba?
null ile ilgil yorumlarini yeni gordum. kaale bile almamaliymisim 'demogoji' denemeleriniBoxx'ın kenyası daha parlak, daha canlı. Null'un kenyaları da çok iyi. Null'un daha tatlı ve dengeli geldi bana. Boxx'ın daha sivri ve canlı geldi. Ben Kenya'da o sivriliği ararım. O yüksek, canlı, parlak, sivrilik meyvemsi asitide kenya'nın en karekteristik özelliğidir. Alacak arkadaşlar mutlaka denesin derim.
Rakım üzerinden kahve kalitesi, asitidesi ölçen amatör yaklaşımlardan da uzak durmanızı da tavsiye ederim.
Kenya cekirdegi arayan kisinin en sin bakacagi yer boxx olur herhalde
Aynısı sizin için de söylenebilir ben bu ithamınızı gereksiz agresif buldum. Boxx coffee'nin kenyasının aşağı kalır yanı nedir neden bu kadar takım tutar gibi null coffee savunuyorsunuz aydınlatabilir misiniz ? Ki gayet seviyeli bir şekilde fikir belirtilmiş yani.null ile ilgil yorumlarini yeni gordum. kaale bile almamaliymisim 'demogoji' denemelerini