• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Istanbul Coffee Festival 2026

Instagram'da festivalle ve organizasyonuyla ilgili baya olumsuz reelslar çıktı karşıma. Standlarda kuyruk olması, hediye mevzusu vs. Giden arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi

Dün kahveyle ilgilenmeyen tonca insan gördüm. Saçma sapan şeylerde ramazan pidesi kuyruğu oluşturmuşlar mesela. Gününü o saçma şey için heba ediyorlar, fena trajikomik. Bedava tuz versen ekmek banacaklar. Amacından her sene daha çok sapıyormuş gibi hissettiriyor.

Onun dışında 'nitelikli' kısmı alt katta kalıyor. Forumda bildiğimiz güzel markalar da en kenara ufak stantlara sıkışmış haldeler maalesef. 2-3 tane biraz daha büyük stant açan güzel marka vardı. Kavurucuların çoğunda aynı kahveye rastladım. Çok fazla anaerobik, çok işlemli, co-fermente işlem kahve var. Bir yerden sonra hep aynı kahveyi içiyormuşum gibi hissettim. Vaktim kısıtlıydı bir tek Niji içimde kaldı, kalabalıktan uğrayamadım.

Benesso'ya da deyinmek isterim. Madagaskar ve Yemen kahvesi demliyorlardı. Güzeldi.

Instagram'da festivalle ve organizasyonuyla ilgili baya olumsuz reelslar çıktı karşıma. Standlarda kuyruk olması, hediye mevzusu vs. Giden arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi
İnsanımız rezil. Kahve festivaline kahveyle ilgileri olmamasına rağmen katılıp sağdan soldan boş çanta toplama sırasına girmişler. Haliyle hediyeler yetmemiş 1000 tl para verdik falan diyorlardı. Mehmet efendi poşedi için 1000 TL verip 3-4 saat sıra beklemek akıl kârı değil. Nitelikli kahve stantları genelde çok yoğun değildi.

Arkadaşlar selamlar. Ben de dün katıldım festivale. Katıldığım ilk kahve festivaliydi. Ben de hobide yeni sayılırım. Biraz da bu sebeplerden olsa gerek festivalin suyunu çıkarmış olabilirim. Benim de favorim tabi ki de alt kattı. Üst katta o kadar uzun kuyruklar vardı ki (makyaj markası gelmiş, yoğurt markası gelmiş, bir sürü şeyler...). Bazı sıralar Menderes ırmakları gibi bir sürü "S" yapmış. Millet neyin sırasını beklediğinden bihaberdi bence.

Alt kattaki standlarda gelecek olursak; haftaya Fişekhane"de yapılacak olan yarışmanın kahvesini Fluxus standında denemek harikaydı. Standdaki baristalara ilgileri için müteşekkirim, elinize emeğinize sağlık.

Raku standında Co-Fermented Kahveler vardı. Kulübümüzde bu kahveleri sevmeyenler olduğu gibi sevenlere de rastladım. Ben de seven tarafta yerimi alıyorum. Kesinlikle sık sık içilecek kahvelerdir diyemem ancak özellikle kokularına inanılmaz derecede şaşırdım. Sanki parfüm sıkmışsın gibi bir koku. Standdaki baristalara ilgileri için müteşekkirim, elinize emeğinize sağlık.

Begon standında ilk defa Kongo kahvesi denedim. Garip aromaları olmayan hafif ve dengeli bir kahveleri vardı. Günün her saati içilebilecek on numara bir kahve. Türkiye'ye Kongo kahvesini getiren tek firma Begon'muş. Aklınızda bulunsun. İlgileri için baristalara teşekkür ederim.

Hayran olduğum bir diğer stand tabi ki @Spada Coffee Roastery oldu. İlk başta standları gezip çıkmadan önce kahve alırım düşüncesiyle kapanışta yetişemedim malesef. Kolombiya Las Moras'da aklım kaldı vallahi. Bu festival sayesinde hayatımda ilk defa kapsül kahve içtim Spada'da. Pome adlı kahveleri harikaydı. Parlak asiditeli, belirgin kırmızı meyve notalı bir kahve çıktısı vardı. Bayıldım. Standdaki baristalara ilgileri için müteşekkirim, elinize emeğinize sağlık.

De La Pau'yu da unutmamak lazım. Türkiye'ye orijinal, sertifikali, belgeli, öz hakiki Kopi Luwak kahvesi getiren bir markamız varmış. Standlarında kendilerine ait blendlerini de deneme fırsatı buldum. Harika işler yapıyorlar. Ellerine sağlık.

Festival benim için çok keyifli geçti. Fişekhane'ye de gitmek istiyorum, inşallah müsait olurum. Beni gerçekten tatmin eden bir festival oldu. Kahve uzmanları ile bilmediğim kahve konuları hakkında konuşmak harikaydı.

Şimdi bir kaç görsel bırakayım:

Ekli dosyalar

• IMG-20260913-WA0027.jpeg
    IMG-20260913-WA0027.jpeg
    52.7 KB · Görüntüleme: 99
  • 8c592725c26c2f9a9b2ffe2db29d86f9.jpg
    8c592725c26c2f9a9b2ffe2db29d86f9.jpg
    66.1 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_20260913_143505.jpg
    IMG_20260913_143505.jpg
    147.6 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_20260913_140705.jpg
    IMG_20260913_140705.jpg
    203.9 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20260913_134529.jpg
    IMG_20260913_134529.jpg
    112.5 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG-20260913-WA0015.jpeg
    IMG-20260913-WA0015.jpeg
    69.4 KB · Görüntüleme: 111
Part 2

Ekli dosyalar

• IMG_20260913_123405.jpg
    IMG_20260913_123405.jpg
    173 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_20260913_115116.jpg
    IMG_20260913_115116.jpg
    114.3 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_20260913_115805.jpg
    IMG_20260913_115805.jpg
    233.6 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20260913_115808.jpg
    IMG_20260913_115808.jpg
    244.1 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20260913_114941.jpg
    IMG_20260913_114941.jpg
    95.6 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20260913_114520.jpg
    IMG_20260913_114520.jpg
    135.4 KB · Görüntüleme: 94
Espresso anlamında en iyi seçki ve kalite bu sene de Williams'taydı. Keza Ultra, Grizzly ve Benesso'da da güzel çekirdeklerden espressolar denedim.

Filtrede en çok Niji, Meetlab ve Cypher beğendim. Buradaki seçkiler bana göre daha "temiz"di.

Birçok stanta uğramadım. Hem çekirdeklerden hem geçmiş deneyimlerden biraz da önyargıdan.

Benim için Deal, Spada, Montag hayalkırıklığı oldu. Yine co-fermente, infüze kahveler...

Ha Spada Pome Espresso ve Montag Funky Berry Espresso güzeldi.

Genel olarak stantlarda kahve çiftlik veya çiftçi adı görmektense çeşitli takma adlar, meyve isimleri gibi şeyler görmek beni rahatsız etti. Örnek veriyorum sexy cherry ve floral symphony (bunu satın aldım, güzeldi).

Kahve anlamında biraz hayalkırıklığı oldu ancak festivalden aldığım keyif daha çok insan odaklı olduğundan gittiğime pişman değilim.

Espresso anlamında en iyi seçki ve kalite bu sene de Williams'taydı. Keza Ultra, Grizzly ve Benesso'da da güzel çekirdeklerden espressolar denedim.

Filtrede en çok Niji, Meetlab ve Cypher beğendim. Buradaki seçkiler bana göre daha "temiz"di.

Birçok stanta uğramadım. Hem çekirdeklerden hem geçmiş deneyimlerden biraz da önyargıdan.

Benim için Deal, Spada, Montag hayalkırıklığı oldu. Yine co-fermente, infüze kahveler...

Ha Spada Pome Espresso ve Montag Funky Berry Espresso güzeldi.

Genel olarak stantlarda kahve çiftlik veya çiftçi adı görmektense çeşitli takma adlar, meyve isimleri gibi şeyler görmek beni rahatsız etti. Örnek veriyorum sexy cherry ve floral symphony (bunu satın aldım, güzeldi).

Kahve anlamında biraz hayalkırıklığı oldu ancak festivalden aldığım keyif daha çok insan odaklı olduğundan gittiğime pişman değilim.
boxx kenya nasildi?

Bu benim ikinci kahve festivalimdi, senege katılmayabilirim yine böyle olursa. Stantlarda benim de co-fermentelerden içim bayıldı. Normalde tropikal aroma severim mesela ama ahududulu baydı.. Spada geniş bir tadım standı kurmuş hem espresso hem filtre için, festivale özel indirimler de vardı. Las morası ben festivalden önce almıştım aromaları tam hissedemediğimi söyledim v60da. Bana normalden bir tık ince öğütmemi söylediler zor infuse oluyormuş. Kimse Pangea’dan bahsetmemiş sanırım. Pangea standında da hem co-fermente hem de yıkanmış ve natural kahveler tatmak mümkündü. Genel olarak festivalde merak ettiğim bir çok çekirdeği deneyimleyebildim o yüzden güzel oldu. Oatly geçen seneki gibi matchalı veya kahveli içecekler servis ediyordu. Oatly birkaç yıl önce Espressolable beraber Türkiye pazarına girdiğinden beri favorim. O zamanlar global ekiple yazışıp marketlere gelişini hızlandırmıştım. Festivale gelecek olursak.. Geçen seneye göre bedavacı insanlar artmış. Stantların verdiği hediyeler kuyruklar bitmeden bitiyordu. Kahve tatmaya keşfetmeye gelmemiş, fincan ve tatlı hediyeleri için gününü kuyrukta harcayan insanla doluydu. Bir kap yoğurt için neden 25 metre kuyruğa girersin yani. Marketten ver 100 tl al yani. Neyse umarım daha farklı bir noktaya gelir bu festival

4 festivaldir gidiyordum. Bu sene gitmek istemedim açıkçası. Gelen ziyaretçilerin çoğu bedava ürün için geliyor. Geçen seneki festivalde bunu fazlasıyla gördüm. Bu senede artarak devam eden bir olay. Ayrıca yerini de beğenmedim. Ulaşım olarak kolay olması bence katılımcı profili anlamında dezavantaj olmuş. Kahveler de artık fermente kahvelere dönmüş durumda. Çoğu firmada bunları satıyor artık. Yıkanmış kahve bulmak artık iyice zorlaştı. Umarım festival eski formunda devam eder.

Boxx Kenya'yi 2-3 gundur iciyorum. Kavurum tarihini bulamadim, mesaj attim ancak yine de sonuc alamadim. Null Kenya Gachatha cok net olarak bundan daha iyi bir kahve ve daha elit kenya profiline sahip

Boxx Kenya'yi 2-3 gundur iciyorum. Kavurum tarihini bulamadim, mesaj attim ancak yine de sonuc alamadim. Null Kenya Gachatha cok net olarak bundan daha iyi bir kahve ve daha elit kenya profiline sahip
ben de festivalde aldım. kavrum tarihi 09.09. ben çok beğendim bu Kenya'yı. nullun kenyadan daha canlı bir asiditeye sahip. ikisi de güzel kahve. Kenya sevenleri tatmin eder, kenya profiline alışık olmayanlar belki zorlayabilir.

ben de festivalde aldım. kavrum tarihi 09.09. ben çok beğendim bu Kenya'yı. nullun kenyadan daha canlı bir asiditeye sahip. ikisi de güzel kahve. Kenya sevenleri tatmin eder, kenya profiline alışık olmayanlar belki zorlayabilir.
88 puanli nordic approach kahvesi. kesinlikle guzel ve 250gr paketi 670 lira. gozu kapali alinir.

canli asiditeden kasit kendini daha belirgin hissettiren mi? leziz asidite mi?

gachathadan en az 3 kg icmisimdir bu yil, emindim gachathanin asidite olarak da daha yuksekte oldugundan.

iki kahvenin yetistigi bilgenin ozelliklerine gore cikan kahve profillerine baktim. gachatha'nin yetistigi bilge daha yuksek rakimda, asiditesi daha yuksek mahsuller verirken, embu bolgesi daha dusuk rakim, dengeli tarafta.

88 puanli nordic approach kahvesi. kesinlikle guzel ve 250gr paketi 670 lira. gozu kapali alinir.

canli asiditeden kasit kendini daha belirgin hissettiren mi? leziz asidite mi?

gachathadan en az 3 kg icmisimdir bu yil, emindim gachathanin asidite olarak da daha yuksekte oldugundan.

iki kahvenin yetistigi bilgenin ozelliklerine gore cikan kahve profillerine baktim. gachatha'nin yetistigi bilge daha yuksek rakimda, asiditesi daha yuksek mahsuller verirken, embu bolgesi daha dusuk rakim, dengeli tarafta.
Rakım ve bölgesel değerlendirme biraz düz mantık olur. Rakımla birlikte asitide arttığı doğrudur ama aynı zamanda tatlılık da artar. Genel olarak bölgesel ve rakımsal veriler doğru olabilir ama böyle düşünemeyiz. Bir bölgede 90 puan alan kahve bir sonraki hasatta 85'i bile göremeyebilir. Null'un Kenyaları bölgesel olarak daha seçkin ama bu daha iyi olduğunu anlamına gelmez. Kenya çekirdekleri için en önemli kriterlerden biri kavrum profilidir. Kenya çekirdeklerini kavurmak ciddi maharet ister. Türkiye'de 5 tane adam yok kenya kavurabilecek. Ben iki çekirdeği de beğendim ama boxx kavrumunun daha iyi olduğu açık.

Null Kenyası gerçekten çok güzel, keyifle içiyorum,bu aralar kavumları gerçekten eskisi gibi.Etiyopya Geıshası da harika.Boxx’ın Kenyasını da merak ettim.Bu kadar övülünce.İndirim devam ediyor mu acaba?

Null Kenyası gerçekten çok güzel, keyifle içiyorum,bu aralar kavumları gerçekten eskisi gibi.Etiyopya Geıshası da harika.Boxx’ın Kenyasını da merak ettim.Bu kadar övülünce.İndirim devam ediyor mu acaba?
Boxx'ın kenyası daha parlak, daha canlı. Null'un kenyaları da çok iyi. Null'un daha tatlı ve dengeli geldi bana. Boxx'ın daha sivri ve canlı geldi. Ben Kenya'da o sivriliği ararım. O yüksek, canlı, parlak, sivrilik meyvemsi asitide kenya'nın en karekteristik özelliğidir. Alacak arkadaşlar mutlaka denesin derim.
Rakım üzerinden kahve kalitesi, asitidesi ölçen amatör yaklaşımlardan da uzak durmanızı da tavsiye ederim.

Boxx'ın kenyası daha parlak, daha canlı. Null'un kenyaları da çok iyi. Null'un daha tatlı ve dengeli geldi bana. Boxx'ın daha sivri ve canlı geldi. Ben Kenya'da o sivriliği ararım. O yüksek, canlı, parlak, sivrilik meyvemsi asitide kenya'nın en karekteristik özelliğidir. Alacak arkadaşlar mutlaka denesin derim.
Rakım üzerinden kahve kalitesi, asitidesi ölçen amatör yaklaşımlardan da uzak durmanızı da tavsiye ederim.
null ile ilgil yorumlarini yeni gordum. kaale bile almamaliymisim 'demogoji' denemelerini

Kenya cekirdegi arayan kisinin en sin bakacagi yer boxx olur herhalde
null ile ilgil yorumlarini yeni gordum. kaale bile almamaliymisim 'demogoji' denemelerini
Aynısı sizin için de söylenebilir ben bu ithamınızı gereksiz agresif buldum. Boxx coffee'nin kenyasının aşağı kalır yanı nedir neden bu kadar takım tutar gibi null coffee savunuyorsunuz aydınlatabilir misiniz ? Ki gayet seviyeli bir şekilde fikir belirtilmiş yani.

Geri