• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Isınıp soğuyan suyun ppm veya diğer değerleri değişirmi?

Kuantumkahve

Barista
İsim
Çınar
Daha fazla  
İsim
Çınar
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Demleme yaparken hazır su kullandığımdan çok israf olmasını istemiyorum bunun için az miktar su koyup kettle da ısıtıyorum ama su içinde ısınıp soğusa sonradan tekrardan ısıtılarak kullanılsa bir farklılık olurmu suyun değerlerinde

Demleme yaparken hazır su kullandığımdan çok israf olmasını istemiyorum bunun için az miktar su koyup kettle da ısıtıyorum ama su içinde ısınıp soğusa sonradan tekrardan ısıtılarak kullanılsa bir farklılık olurmu suyun değerlerinde
Hayır olmuyor.

Isınıp soğuyan suyu tekrar ısıtıp kahve demlemeyin. Kısa süreli kaynama veya ısınmalarda mineral miktarı veya değişikliğinden ziyade suyun içindeki çözünmüş oksijen miktarı azalır ve suyun tadı değişir genelde bayat su kategorisinde olduğundan bununla kahve demlediğinizda daha cansız ve düz tadlar alabilirsiniz. İhtiyacınız kadar suyu ısıtarak her seferinde taze su ile kahve demlemenizi öneririm. Ben genelde arta kalan suları bir kapta biriktirip ofiste filtre kahve makinasında kullanıyorum.

İnternette ne kadar detaylı gezsemde kesin bir sonuç bulamadım ama söylenenlerde
-eğer su kaynatılıp soğuyup tekrar ısıtılırsa karbondioksitin sudaki çözünürlüğü azalır
-Suadki ph dengesini koruyan bikarbonat seviyesi düşer
-bir nitelikli çay sitesinde de şu yazılmıştı;kaynatılıp soğuyan su tekrar kullanıldığında o su daha az oksijen barındırdığından çayın aromasını bozmaktadır.
İnternette kesin bir sonuç bulamayınca kendim denedim.Deneyi yapmak üzere evde suyu kaynatıp başka bir kaba aktarıp bir gün dinlendirdim bilimsel bir deney olmasa da tüm parametreleri aynı tutup demleme yaptım.
Deney de kullandığım kahve zaten tükettiğim bir kahve olduğu için tadını biliyorum.İlk başta her zamanki gibi suyu taze kaynatıp denedim sonuç her zamanki tatlı, meyvemsi parlak bir asidite orta gövde, acılık veya diğer kötü tatlar yoktu.
Kaynatılıp bekletilmiş su ile yaptığım demleme ise fazla asidik çıktı meyvemsi tatlar devam ediyordu fakat tatlılık düştü ya da ben ayırt edemedim cünkü asidite çok yükselmişti gövde daha düşüktü içtiğim kahve kötü değildi ama özellikle soğudukça rahatsız edici bir asidite kazandı ama bu tabikide laboratuar ortamında yapılmış ya da refraktometre ile yapılmış deney değil refraktometre üzerindeki sonucu da merak ediyorum bence kahve daha düşük tds e sahip olacak
.Benim çıkardığım sonuç kahveyi ısıtıp soğutup tekrar ısıtıp kullanınca kahveyi çözen magnezyum kalsiyum gibi elementlerin yoğunluğunda değişiklik olduğu…

Geri