• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İndirimli kahve çekirdeklerinin tadının iyi olmaması

İsim
mehmet ali
Daha fazla  
İsim
mehmet ali
Çeşitli yerlerden çekirdek alıp kendim öğütüyorum. Bu zamana kadar şöyle bir gözlemim oldu. İndirimden aldığım çekirdeklerin tadı iyi olmuyor. Kimi zaman bulanık tadlı, kimi zaman çamurumsu vs. Neden böyle oluyor bir sorayım dedim.

Ayrıca çekirdekler galiba bekledikçe bozuluyor. Çünkü geçmiş yılların hasat çekirdekleri genelde vasat tadlı oluyor.

Bana mı öyle geliyor, bu konuda bilginiz deneyimleriniz ne şekilde?

Son düzenleme:
İndirimsa dönemlerinde talebe yetişmek için bazen tutarsız kavrum olabiliyor ama bariz problem yaşadığımı hatırlamıyorum.

Şimdi birçok parametre olduğu için kimse tam net konuşmuyor özellikle hangi kahvelerde / kavurucularda sorun yaşadınız acaba ?

Nitelikli kahvecilerden satın aldığın kahvelerde bir sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü sürekli taze kavuruyoruz. En azından Story Coffee'de biz böyle yapıyoruz. Bir yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi bir çok parametre var, ve bahsettiğin üzere de çok uzun yılların geçmesi Kahveyi kötü hale getiriyor. Sanırım marketten 2. nesil ticari bir kahve satın aldın diye düşünüyorum.

Beğenmediğim kavurucular oldu elbette ama normalde sevdiğim indirimde sorun yaşadığım bir kavurucu olmadı.

Nitelikli kahvecilerden satın aldığın kahvelerde bir sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü sürekli taze kavuruyoruz. En azından Story Coffee'de biz böyle yapıyoruz. Bir yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi bir çok parametre var, ve bahsettiğin üzere de çok uzun yılların geçmesi Kahveyi kötü hale getiriyor. Sanırım marketten 2. nesil ticari bir kahve satın aldın diye düşünüyorum.
Sürekli taze kavurmak nitelikli kahvede bir kalite belirtisi ya da ayrıcalığı olabilir mi ? Kavurma makinesi olarak hangi makineyi kullanıyorsunuz? Çalıştığınız tedarikçiler kim ? Aldığınız yesil kahve çekirdeklerini nasil kalite kontrol parametrelerinden geçiyorsunuz ? Tek tek ayıklamanız boyutlara göre bir kavrum profili belirleme gibi yöntemleriniz var mı ? Sadece taze kavurmak nitelikli kahve değildir. Sadece taze kavrumdur. Nitelikli kahve öyle basit bir mevzu değil türkiyede bu işi yapan 3-5 firma var yok, hemen hemen hepsi sadece taze kavrum kahve.

Geri