• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

hızlı akış problemi

bittercraft_

Barista
İsim
Deniz
Daha fazla  
İsim
Deniz
herkese selamlar bu konu hakkında forumda eski konularada baktım fakat bir çözüm bulamadım espresso çıktısını çok hızlı alıyorum öğütücüm eureka mignon nerdeyse 0 derecesinde öğütüyorum makinem lelit victoria sepet olarak kendi portafiltre ve sepetinde daha iyi sonuç alsamda pesado ve bigbang dipsiz sepet ve pf kullandiğımda akış çok hızlı oluyor 1:2 20 gibi sepetler 22 gramlık diye biliyorum 25gr kullanmama rağmen yinede akış 22 nin üstüne çıkmıyor tampde gayet düzgün pucklarım kuru ve çatlaksiz krema da zayıf kalıyor kullandığım cekirdeklerde bayat değil anlam veremiyorum lütfen yardımcı olun iyi forumlar

herkese selamlar bu konu hakkında forumda eski konularada baktım fakat bir çözüm bulamadım espresso çıktısını çok hızlı alıyorum öğütücüm eureka mignon nerdeyse 0 derecesinde öğütüyorum makinem lelit victoria sepet olarak kendi portafiltre ve sepetinde daha iyi sonuç alsamda pesado ve bigbang dipsiz sepet ve pf kullandiğımda akış çok hızlı oluyor 1:2 20 gibi sepetler 22 gramlık diye biliyorum 25gr kullanmama rağmen yinede akış 22 nin üstüne çıkmıyor tampde gayet düzgün pucklarım kuru ve çatlaksiz krema da zayıf kalıyor kullandığım cekirdeklerde bayat değil anlam veremiyorum lütfen yardımcı olun iyi forumlar
Değirmene sıfır kalibrasyonu yapmanız gerekiyor gibi duruyor.

Değirmen aşırı nazlı. Ben hızlı akışı bıçaklar birbirine sürtmesine rağmen yaptığım öğütümlerle bile engelleyememiştim. Hatta hizalama ayarı yüzde 90 doğrulukta olmasına rağmen yine de engelleyemedim. Şimdi Kinu m47 Classic kullanıyorum ve artık sorun yaşamıyorum.

aldığım kişi yeni yapmıştı zaten 2 aylık falan
2 seçenek var, ya dişlilerin hizalamasında sorun var ya da 0 kalibrasyonu düzgün yapılmadı, 2. seçenek daha olası.

Kahve bayat dahi olsa bahsettiğiniz koşullarda daha yavaş bir çıktı almanız gerekir.

Bazı çekirdeklerde hızlı akış kaçınılmaz son oluyor. Bigbang ve pesado ikisini de kullanıyorum. İkisi de klasik esplar için zor sepetler. Daha çok modern ve turbo espresso tarafında iyi sonuçlar veriyorlar.

Değirmeninizi bilmiyorum ama zamanında ssp lab sweet burr ile espresso yapmaya çalışırken benzer sıkıntıları yaşadım stok burra geçince çözülmüştü. Hatta şimdi mhw-3bomber blade r3 fine ürettiği için daha da iyi olabiliyor... Yani evet burada değirmen asıl sorun gibi görünüyor.

Ha şu da var değirmen sorunu çözülünce de işler yolunda gitmeyebilir. Çünkü aşırı ince öğütüm bu sefer de tıkanma ve kanallanma sorununu beraberinde getirebiliyor şimdiden söyleyeyim...

Bazı çekirdeklerde hızlı akış kaçınılmaz son oluyor. Bigbang ve pesado ikisini de kullanıyorum. İkisi de klasik esplar için zor sepetler. Daha çok modern ve turbo espresso tarafında iyi sonuçlar veriyorlar.

Değirmeninizi bilmiyorum ama zamanında ssp lab sweet burr ile espresso yapmaya çalışırken benzer sıkıntıları yaşadım stok burra geçince çözülmüştü. Hatta şimdi mhw-3bomber blade r3 fine ürettiği için daha da iyi olabiliyor... Yani evet burada değirmen asıl sorun gibi görünüyor.

Ha şu da var değirmen sorunu çözülünce de işler yolunda gitmeyebilir. Çünkü aşırı ince öğütüm bu sefer de tıkanma ve kanallanma sorununu beraberinde getirebiliyor şimdiden söyleyeyim...
peki öneriniz nedir

peki öneriniz nedir
Değirmeni değiştirmek, en ince ayarlara inebilmek ve bir çekirdek için her sepette 3/4 deneme yapıp damağınıza uygun (sepet, öğütüm, sıcaklık, süre, oran) tarifi bulabilmek. Ben çözümü bu şekilde buldum ve bence aşırı keyifli bir süreç... 😊 Ya da klasik espresso tarafında kalmak ve bunların hiç biriyle uğraşmamak...

Şimdi bunu yazınca aklıma geldi. Bu hızlı akış problemi espresso kavrum natural Brezilya ya da espresso blend çekirdkelerinde de oluyor mu?

Bende Eureka Mignon Specialita vardı. Hizalama ayarı yapılmasına, stok sepet kullanmama ve farklı çekirdekler denememe rağmen hızlı akışı engelleyemedim. En sonunda satıp elimden çıkardım. Şu an kafam rahat

Değirmeni değiştirmek, en ince ayarlara inebilmek ve bir çekirdek için her sepette 3/4 deneme yapıp damağınıza uygun (sepet, öğütüm, sıcaklık, süre, oran) tarifi bulabilmek. Ben çözümü bu şekilde buldum ve bence aşırı keyifli bir süreç... 😊 Ya da klasik espresso tarafında kalmak ve bunların hiç biriyle uğraşmamak...

Şimdi bunu yazınca aklıma geldi. Bu hızlı akış problemi espresso kavrum natural Brezilya ya da espresso blend çekirdkelerinde de oluyor mu?
şu anda malesef değirmeni değiştirebilcek maddi imkanım yok bu öğütücünün borcunu bile hala bitiremedim bide makinemi de yeni değiştirdim eski ekipmanlardan birşeyler satıp belki ilerleyen zamanlarda olabilir ama şuan çok zor ve dediğiniz gibi aslında dengeli espressoyu yakalamak icin farklı çekirdekler farklı reçeteler deniyorum bu gerçekten çok zevkli fakat işte malum ekonomi çok zorluyor her başarısız shotta giden çekirdek bide ben stajyerim aldığım maaş asgari ücretin yarısı bile değil

Sizi çok iyi anlıyorum benzer durumdayız... Maalesef bizim gibi bütçesi kısıtlı insanlar için zor bir hobi... Hele ki ülkemizde ve yurtdışı yasağı varken... En azından şükrediyorum ki böyle bir forum ve güzel insanlar var... Bir çok ekipmanımı forumdan 2. El ve uygun fiyatlı aldım.

Bi ara türk kahvesinde yaptığım çift çekim yöntemini de deneyebilirsiniz. Belki işe yarar... Çektiğiniz kahveyi yeniden çekiyorsunuz biraz garip evet açıkçası espressoda da hiç denemedim ama Bi deneyin belki işe yarar... Bir de çift Puck paper kullanın (hem alt hem de üstte) o da işe yarayabiliyor. 🙏☕

0 kalibrasyonu nasıl yapılıyor
Bıçakların birbirine ilk değdiği nokta 0 noktamız olmalı. Bu değirmeni hiç kullanmadım bilmiyorum ama değirmen boşken öncelikle olarak bir 0 gerçekten sıfır mı diye bir kontrol edin, eğer 0'da değmiyorsa bıçaklar ve sıfırın ötesine gidebiliyorsanız çok yavaş yavaş incelterek 0 noktasını bulmayı deneyebilirsiniz.

Geri