• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hız Performans demleme yöntemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aghayev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aghayev

Barista
İsim
kenan
Daha fazla  
İsim
kenan
Merhabalar sevgili forumdaşlar.

Öğütüm, Pour over demleme benim için bir rituel oldu. Sabah ogle bazen aksamlari keyifle yapiyorum, içiyorum.
Ama bazı yoğun zamanlarda sadece hızlı bir kahve icmek istiyorum.
Bu tarz durumlar için önerdiğiniz bir yöntem var mi? Burada kahvenin üst düzey notali olmasi gerekmiyor zaten içerken de o keyfi alamayacagim ama kuru kahveci de olmasin.

Ben 10 demlemenin 9'unu detaylıca yapıyorum. Zaman ayırıyorum. Çünkü hem süreçte hem de sonuçta bu benim için terapi gibi.
Tabiki de zaman yoksa, en iyi ve pratik yöntem "french press" .
Bundan daha hızlı olanını tam otomatik espresso makineleri sunabiliyor. O da itici düzeyde endüstriyel.

Aradığınız şey pratiklik mi hız mı bunu netleştirmeniz gerek. Pratiklikse clever dripper'a kahve ve suyu atıp 3-4 dakika bekletin, o arada siz başka şeyle meşgul olun sonra süzün.

Hız ise aeropress ile 18/90 oranında ince öğütüm ile bol karıştırmalı 1-1.5 dakikalık bir demleme yapıp damak zevkinize göre 100-150 ml su ekleyip de içebilirsiniz. Bu şekilde pek aromatik bir çıktı olmayacaktır ki zaten düz bir kahve kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben 10 demlemenin 9'unu detaylıca yapıyorum. Zaman ayırıyorum. Çünkü hem süreçte hem de sonuçta bu benim için terapi gibi.
Tabiki de zaman yoksa, en iyi ve pratik yöntem "french press" .
Bundan daha hızlı olanını tam otomatik espresso makineleri sunabiliyor. O da itici düzeyde endüstriyel.
benim french pressim çok fazla tortu bırakıyor. dandikliğine veriyorum ama dediğiniz gibi en pratik o olabilir.

Aradığınız şey pratiklik mi hız mı bunu netleştirmeniz gerek. Pratiklikse clever dripper'a kahve ve suyu atıp 3-4 dakika bekletin, o arada siz başka şeyle meşgul olun sonra süzün.

Hız ise aeropress ile 18/90 oranında ince öğütüm ile bol karıştırmalı 1-1.5 dakikalık bir demleme yapıp damak zevkinize göre 100-150 ml su ekleyip de içebilirsiniz. Bu şekilde pek aromatik bir çıktı olmayacaktır ki zaten düz bir kahve kullanmanızı tavsiye ederim.

aslında aradığım şey pratikliklik. teşekkürler. clever dripper yerine french pressden devam edeyim şimdilik.

Geri