• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Neo Dripper

lostineu

Üye
İsim
Sevda
Daha fazla  
İsim
Sevda
Merhaba, Hario Neo Dripper almayı dusunuyorum deneyen var mı veya ürün hakkında fikirleriniz nedir?

Sitesindeki acıklamayı ve resmini ekliyorum.

'' V60 Dripper NEO, dengeli ve berrak bir fincan deneyimi sunmak üzere geliştirilen özgün bir rib tasarımına sahiptir. İç yüzeyde yer alan 72 adet ince rib, tabana doğru 9 kanalda birleşerek suyun dripper yüzeyi boyunca daha eşit akmasını sağlar.

Bu özel gövde yapısı, daha hızlı ekstraksiyon sağlarken temiz, dengeli ve aynı zamanda tatmin edici gövdeye sahip bir kahve demlemenize yardımcı olur.

Kulpsuz 2026 iF Design Award ödüllü tasarımı ve ultra ince Tritan’dan üretilen gövde yapısı sayesinde ısı kaybı minimuma iner, ideal demleme sıcaklığı daha uzun süre korunur. Bu da her fincanda daha tutarlı, lezzetli ve aromatik bir kahve deneyimi sağlar. Immersion Switch Dripper tabanıyla da uyumlu olarak kullanılabilir.

• Hario V60 02 filtre kâğıdı ile uyumludur.
  • Kullanım Kapasitesi: 1-4 Fincan
  • Malzeme Bilgileri: Dripper: Tritan™ / Tutucu: Silikon Kauçuk
  • Japonya’da üretilmiştir. ''

Ekli dosyalar

• Hario Neo.jpg
    Hario Neo.jpg
    111.1 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba, Bir kaç aydır ürünü kullanmaktayım. 'Fast-flow'/'hızlı akış' kahve demlemeyi seviyorsanız (mesela Sibarist veya Hario Meteor Speed Brew tipinde kağıt filtreleri kullanarak), çıkan tat profili genelde yakın oluyor. Daha ağızda sulu bir his bırakıyor. Promosyonu yapılırken standard v60'ın getirdiği el ayarına, döküm hızına, nazikliğine bağlı hataları kapattığı söylensede ben bunu doğru bulmadım. Başka bir profil çıkarıyor, hata kapatmaktan ziyade...
El ayarı ve döküm tekniğini bu 'dripper' özelinde de ayarlamak gerekiyor, yoksa, boş fincan çıkma riski var. Ama değişkenlerle oynamayı seviyorsanız, öğütüm kalınlığı, su sıcaklığı, döküş tekniği vb, alıp denemeler yapmak hoş olabilir. Bazı sıkıcı-hareketsiz duran çekirdeklerde ilginç, tatlılığın ön planda olduğu sonuçlar alabildim. Ama, deyim yerindeyse, biraz mıncıklama-kurcalama istiyor. İyi ayar olmazsa hızla 'boş' fincana kaçma riski var..

Akışı hızlandırdığı doğru, öğütümde inceltme imkanı sağlıyor dolayısıyla bu. Açıkçası bu kadarı benim için yeterli değildi ama yine de sipariş ettim ve en çok kullandığım dripper oldu aldığımdan beri. Öğütümü incelttiğimiz senaryoda akışı hızlı tuttuğu için bitter tatlarla çok karşılaşmıyoruz. En beğendiğim şu oldu öğütümü inceltmediğimiz senaryoda da çok düşük ekstraksiyon fincanlar çıkarmıyor. Yani çok kanal olması aşırı kanallanmaya sebebiyet vermiyor gibi geldi bana. İlk dripper olarak alınabilir, tek dripper olarak da alınabilir. Demlemede farklı senaryolar kurgulamaya imkan sağlayacak kadar çok yönlü olduğunu düşünüyorum. Switch ile de uyumlu o da bu hızlı akış sağlayan bir dripper için çok olumlu.

Ben Origami ya da Kalita kullanıyorum V60 demlerken. Usendigim zamanlarda da xBloom ile demliyorum. Degiskenlerle oynamayı seviyorum her demlemede birkac ayarı degiştirim idealini yakalamaya calısıyorum. Bazen bitter tatlar alıyorum, deneyimlerinizden bu acılıgı sönümlemesi hosuma gitti. Alıp deneyecegim tesekkur ederim 🙃

Geri