• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Mini Slim Plus VS Sözen El Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saltahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elinize sağlık detaylı yazmışsınız ama;

Zaten hemfikir olunan eksiler yaşanabilecek her türlü kötü deneyimleri zaten içeriyor. Bir de ben yazayım, o dipteki somun sürtünmeden eriyip öğütümlerin içine düşüyor, onları da demliyorsunuz. Ayrıca ısınma potansiyeli yüksek. 40 derece üzeri sıcaklık çekirdekleri pişirmeye başlayabilir. (gerçi 30 gr ne kadar ısınır bilmiyorum, ama Türk Kahvesi çekince acayip ısınır) Ne kadar sıkıştırma uygularsanız sürtünme artar, alet ısınır. Her alet ısınır ama kök plaka ile sıkıştıran Sözen çok daha hızlı ısınır. Ona göre çevirilmesi lazım.

Arkadaşlar, meyveyi tadıyla, notasıyla tüketecekseniz, bir kere daha düşünün. Makine demlemesi yapacaksanız makine çekebileceğiniz, o aralığı temin edebilen değirmen araştırın.

Söylediklerinizin tersine sağlık açısından somun kullanmadan çekebileceğiniz tek şey French Press ayarı olacağı için ben Sözen’i sadece French Press içeceklere öneriyorum. Acılığı şusu busu, en azından belli notaları deneyimleyebilitsiniz.

2012-18 arası kullandım ben Sözen’i. Somun yerine bilyeli setskur kullanıp somun stabilizasyonu sağlayanlar vardı. Bir şekilde edinildiyse alıcının muhakkak kafa yorup iyileştirmeler yapması gerekli.

Sözen bence de kullanılacak bir değirmen değil. Üstte belirtildiği gibi metal sürtünmesi ve aşınması, metal tozunun kahveye karışması had safhada. Gıda temasına uygunluk vb söz konusu dahi değil, çok ağır metal kokusu var.
Bu kadar eski bir ürün başka ülkede olsa geleneksel çizgilerini koruyarak modernize edilir ve Türk kahvesi için referans bir değirmen olurdu...

Sözen bence de kullanılacak bir değirmen değil. Üstte belirtildiği gibi metal sürtünmesi ve aşınması, metal tozunun kahveye karışması had safhada. Gıda temasına uygunluk vb söz konusu dahi değil, çok ağır metal kokusu var.
Bu kadar eski bir ürün başka ülkede olsa geleneksel çizgilerini koruyarak modernize edilir ve Türk kahvesi için referans bir değirmen olurdu...
Üreticilerimizde vizyon yok ne yazıkki Gıda ile temasa uygun bir metal ile çelik burr den yapılsa Sözen ne güzel olur aslında. Tasarım aynı kalsın sabit mil eklensin vb sadece iç ve dış parçalar değişsin ismide modern Sözen olsun😀

Epey zaman geçmiş ama belki yararı olur diye ekleyeyim. Ben de epey araştırıp bütçe dostu olan Hario'u aldım. Açıkçası daha acemiyim ve homojen öğütüm kontrolü vb. yapmadım. Ancak homojen öğürüm için şu tavsiyeyi veren bir video izledim: 8 click'te öğüteceksen önce 16 click'te öğüt, sonra 2. defa 8 click'te öğüt. Zamanın varsa uygulanabilecek bir şey, kolun da daha az zorlanmış oluyor ilk öğürüm ayarından dolayı.

Seramik almayın ya, amazonda, aliexpresste uygun fiyata çelik bıçaklılar var geçen link atıldı diye hatırlıyorum 600 700 tl bandında bir fiyatı vardı, sözen de olabilir ama upgrade gerekebilir, bıçakları bileyip, somun ekleyip falan öğütümü iyileştirenler vardı hatırladığım kadarıyla, öğütülmüş hemen bayatlıyor, alcaksanız 3 taksitle falan çelik bıçaklı değirmen alın parça parça gidince para o kadar koymuyor 😂
Kesinlikle.

Epey zaman geçmiş ama belki yararı olur diye ekleyeyim. Ben de epey araştırıp bütçe dostu olan Hario'u aldım. Açıkçası daha acemiyim ve homojen öğütüm kontrolü vb. yapmadım. Ancak homojen öğürüm için şu tavsiyeyi veren bir video izledim: 8 click'te öğüteceksen önce 16 click'te öğüt, sonra 2. defa 8 click'te öğüt. Zamanın varsa uygulanabilecek bir şey, kolun da daha az zorlanmış oluyor ilk öğürüm ayarından dolayı.

Satın alıp pişman olduğum nadir ekipmanlardandır Hario Mini Plus.Sizi bir süre idare edebilir ancak bir süre sonra iç bıçağın takılı olduğu milin mil yatağında yalpaladığını fark edeceksiniz.Dogal olarak iç bicak da yalpalayarak dış bicagin içinde dönüyor, öğütürken dikkatle izlerseniz görürsünüz.Bahsettiğiniz yöntem verimli çalışıyor,bununla beraber bahsettiğim sorunu internette aratirsanız kullanicilarin band kullanarak mili ve dış bıçağı sardigini,bir nebze daha stabil performans için bir tür modifikasyon yaptığını görebilirsiniz.Bu modifiye ve tekniginiz,hizli bir filtre de kullanırsanız sizi bir süre götürür ancak ben pes ettim efendim.Çin'den temin ettiğim alelade çakma bir c2(paslanmaz çelik burr) nin dahi orjinal hario degirmenden kaliteli olması,çok daha iyi öğütüm yapması beni hayretler içinde bırakmıştı.

Geri