• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario 40 lı ve 100 lü kağıt arasındaki demleme süresi fark nedir

İsim
Rıdvan Köse
Daha fazla  
İsim
Rıdvan Köse
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario v60, Hario tartı, comandante c40
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kuşaadası
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Söke
V60 dripper kullanıyorum genelde nitelikli kahveler tercih ediyorum hario 100 lü 02 kağıt kullanırken demleme süresi daha uzundu ama 01 40 llık kağıda geçince demleme sürem kısaldı nedendir acaba ?

Son düzenleme:
Filtre kağıdım bitince sipariş vermek için gezinirken ne göreyim giyatlar 3x e yakın yükselmiş. Sebebi nedir bilmiyorum ama 1 ay geçmiş aradan bu çok ilginç geldi siparş verdiğim yer örneğin kahve.com du. 29 ağustos ta 100 tl ye aldığım hario 01 şu an 250 ye satıyorlar
Hocam biri 40'lı biri 100'lü mü ben mi yanlış görüyorum ? Ayrıca 01 boylarda 40 lı ve 100 lü aynı kağıt değiller bilginiz olsun.

Hocam biri 40'lı biri 100'lü mü ben mi yanlış görüyorum ? Ayrıca 01 boylarda 40 lı ve 100 lü aynı kağıt değiller bilginiz olsun.
Çok teşekkürler iyi ki yazdınız evet benim aldığım 40 lıymış, şimdi farkettim sayenizde hemen değiştirdim konumu sizin değindiğiniz konu ile

40’lı kağıtlarda nedense daha hızlı akış olması gibi bir durum var evet, bazı insanlar bu yüzden özellikle 100 yerine 40’lı paketler almayı tercih ediyor.

V60 dripper kullanıyorum genelde nitelikli kahveler tercih ediyorum hario 100 lü 02 kağıt kullanırken demleme süresi daha uzundu ama 01 40 llık kağıda geçince demleme sürem kısaldı nedendir acaba ?
Birisinde tek taraf diğerinde çift taraf krepe var 100 lünün iç kısmı düz bir yapıda o yüzden hocam.

Cafec denemelisiniz hario yu bir kenara bırakırsınız

Cafec denemelisiniz hario yu bir kenara bırakırsınız
Bence Cafec gereksiz pahalı. Abaca genel olarak Hario 100lü bol poşetle aynı, Th3'te çok hızlı bir akış var. Diğer filtrelerde de yok hızlı başlıyor yavaş bitiyor, Arap atı gibi sonradan açılıyor, son düzlükte iman gücüyle hızlanıyor gibi pazarlama ifadeleri mevcut. 😄
Anaerobik vb gibi su tutuculuğun çok düşük olduğu kahvelerde en iyi sonucu herkesin nefret ettiği o Hario Hollanda ile alıyorum.

v60-02' ye denk gelen modeli hangisi ?
"denk gelmek" ile kast ettiğiniz şey tam nedir ? Eğer aynı boyutta aynı biçimde kullanım açısından soruyorsanız cafec traditional biçilmiş kaftan diyebilirim. Meraklısına çok fazla seçenek sunuyor aslında cafec ama fiyat performans yönüyle cafec traditional beni hep memnun bıraktı.

"denk gelmek" ile kast ettiğiniz şey tam nedir ? Eğer aynı boyutta aynı biçimde kullanım açısından soruyorsanız cafec traditional biçilmiş kaftan diyebilirim. Meraklısına çok fazla seçenek sunuyor aslında cafec ama fiyat performans yönüyle cafec traditional beni hep memnun bıraktı.
Tradition ve TH-1 denedim yan yana demleme yapılmazsa farkı anlamak çok zor , meyvemsi tatları TH-1 daha çok on plana cikartiyor

Bence Cafec gereksiz pahalı. Abaca genel olarak Hario 100lü bol poşetle aynı, Th3'te çok hızlı bir akış var. Diğer filtrelerde de yok hızlı başlıyor yavaş bitiyor, Arap atı gibi sonradan açılıyor, son düzlükte iman gücüyle hızlanıyor gibi pazarlama ifadeleri mevcut. 😄
Anaerobik vb gibi su tutuculuğun çok düşük olduğu kahvelerde en iyi sonucu herkesin nefret ettiği o Hario Hollanda ile alıyorum.
Hocam hario bol poset , TH-1 ve traditional
3 unu yan yana demledim en güzel sonucu TH-1 den aldım benim daha çok hoşuma gitti ,
Hario da tıkanma sorunu çok fazla oluyordu cafec TH-1 ile tıkanma sorunu tamamen ortadan kalktı,

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241019_200858_Gallery.jpg
    Screenshot_20241019_200858_Gallery.jpg
    319.8 KB · Görüntüleme: 21
Hocam hario bol poset , TH-1 ve traditional
3 unu yan yana demledim en güzel sonucu TH-1 den aldım benim daha çok hoşuma gitti ,
Hario da tıkanma sorunu çok fazla oluyordu cafec TH-1 ile tıkanma sorunu tamamen ortadan kalktı,
Hario'larda kağıtlar ambalajlarına göre ilginç şekilde değişiyor. Mesela 100lü bol poşet var, 100lü kutulu var, bu ikisi farklı kağıtlar. Bol poşette yıllardır tıkanma gibi bir durum yaşamıyorum ama 100lü kutuluda başlarda daha hızlı başlyan akış gittikçe yavaşlama eğiliminde. 01 kağıtlar da mesela 02'lerin hepsinden biraz daha geçirgen. Bir dönem satılan 110'lu paket 01 kağıt ise benim gördüğüm en güzel ve stabil akışa sahip Hario kağıttı. Hollanda kağıtta ise Chemex'le yarışacak kadar yavaş akış var.
Benim standardım Hario 02 bol poşet, Cafec'in de sanırım tüm kağıtlarını kullandım ve bence th3 hariç Hario bol poşetle arada fiyata değecek bir fark yok. Abaca mesela Hario ile tamamen aynı gibi. Th3'ü akışın çok yavaş olduğu kahveler için kullanıyorum ama bitince almam açıkçası.
Hario Türkiye genelde senede bir baya yüksek bir indirim yapıyor, toplu olarak alıyorum. Cafec ve özellikle Kalita bence çok pahalı.

Hario'larda kağıtlar ambalajlarına göre ilginç şekilde değişiyor. Mesela 100lü bol poşet var, 100lü kutulu var, bu ikisi farklı kağıtlar. Bol poşette yıllardır tıkanma gibi bir durum yaşamıyorum ama 100lü kutuluda başlarda daha hızlı başlyan akış gittikçe yavaşlama eğiliminde. 01 kağıtlar da mesela 02'lerin hepsinden biraz daha geçirgen. Bir dönem satılan 110'lu paket 01 kağıt ise benim gördüğüm en güzel ve stabil akışa sahip Hario kağıttı. Hollanda kağıtta ise Chemex'le yarışacak kadar yavaş akış var.
Benim standardım Hario 02 bol poşet, Cafec'in de sanırım tüm kağıtlarını kullandım ve bence th3 hariç Hario bol poşetle arada fiyata değecek bir fark yok. Abaca mesela Hario ile tamamen aynı gibi. Th3'ü akışın çok yavaş olduğu kahveler için kullanıyorum ama bitince almam açıkçası.
Hario Türkiye genelde senede bir baya yüksek bir indirim yapıyor, toplu olarak alıyorum. Cafec ve özellikle Kalita bence çok pahalı.
Nitelikli kahve nin güzelliği sanırım burada başlıyor, stabil değil herkesin damak tadı farklı ve seçenek çok fazla, tüm ekipman ve kahveler dahi ayni olsa sadece zamanla oynayarak bile farklı tatlar elde etmek çok mümkün, fiyat konusu adet bazında düşününce pek göze batmıyor, keyifli fincanlariniz olsun 🙏🙏🙏

Geri