• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Harici hard disk tavsiyeniz?

@ertu_grul
Seagate Backup Plus'ın ultra touch ve slim modelleri var sanırım, sağlamlık olarak farkeder mi?
Touch olanı kutu üzerindeki doku kaplamadan dolayı o isme sahip sanırım, slim olanı ise boyutun daha ince olmasından kaynaklı. Ben normal Backup Plus modellerinden kullanıyorum. Ayrıca bu seviyedeki çoğu cihaz arasında aşırı farkedilir farklar yok zaten. Genel anlamda çoğu işinizi görür.

usb kablo ile bağlantı sağlamaya gerek olmadan kullanılabiliyor mu peki? öyleyse çok kullanışlı. TV de kullanacağız diyelim usb ile bağlamadan kullanabiliyor muyuz Cloud Home serisini?

Açıkçası Tv'de kullanmadım. Film, dizi vs depolama amacıyla kullanmıyorum.
Kutunun wifi, kablosuz bağlantı opsiyonu mevcut. Kutuyu wifi ağınıza dahil ettiğinizde aktarım için usb kabloya gerek kalmıyor.

Bahsettiğim Plex uygulamasını bilgisayara kurup film ve dizi arşivinizin yerlerini uygulamaya gösteriyorsunuz. Sonrasında bu cihazınız açık olduğu sürece aynı ağ içerisinde olan diğer cihazlarınızda çok güzel bi arayüz üzerinden içeriklerinizi izleyebilirsiniz. Hatta upload hızınız yüksekse(Türkiye'de biraz zor bu tabi) ev dışından da ulaşabilirsiniz bunlara.

Bahsettiğim Plex uygulamasını bilgisayara kurup film ve dizi arşivinizin yerlerini uygulamaya gösteriyorsunuz. Sonrasında bu cihazınız açık olduğu sürece aynı ağ içerisinde olan diğer cihazlarınızda çok güzel bi arayüz üzerinden içeriklerinizi izleyebilirsiniz. Hatta upload hızınız yüksekse(Türkiye'de biraz zor bu tabi) ev dışından da ulaşabilirsiniz bunlara.
Wow bu çok iyiymiş. Diğer cihazlardan bağlanmak için ne yapıyoruz aynı uygulamayı mı indirmemiz lazım. Mesela TV için?

Wow bu çok iyiymiş. Diğer cihazlardan bağlanmak için ne yapıyoruz aynı uygulamayı mı indirmemiz lazım. Mesela TV için?
Evet tv, telefon, tablet vs. için uygulamaları var. Telefon üzerinden izlemek istediğinizde iPhone için tek seferlik bi ücret istiyor, Android için var mı aynı durum bilmiyorum. Fakat tv üzerinde herhangi bi ücret gerekmiyor. Tabi burda şu da önemli bir miktar; izleyeceğiniz içeriğin boyutu yüksek ise eğer cihazlarınız modeme kablolu olarak bağlı olursa çok daha akıcı bi deneyim elde edersiniz. Ben Apple TV de 4K ve 50-60 Mbps bitrate olan film ve diziler izliyorum sorunsuz.

Son düzenleme:
butce varsa ssd olanlardan bakın arkadasların bahsettiği gibi samsung t5 t7 , t5 600tl civrına inmişti vatanda. takip etmeniz lazım. onun dısında normal bakıyorsanız wd passport serisi , kendim 10yıl+ wd kulanıyorum sıkıntım olmadı. dikkatli oldugunuz ve defrag yaptıgınız surece sıkıntı olmaz. seagate deneyiyimim oldu 2 hdd de bozuldu. mevcutta my passport 2.5 4tb var ve 3.5” 6 adet 2tb sıkıntısı yok. tavsiye ederim .

O kadar fark yok gibi hocam, 500 gb için düşünürsek 300 liraya hard disk alınabilirken (seagate, wd) 650 liraya ssd alınabiliyor (sandisk, samsung)

Geri