Papillon
Barista
Daha fazla
- Değirmen
- Comandante c40
- Ekipmanlar
- Kalita wave 155/185, Hario switch, Hario v60, Kasuya v60, Lilydrip, Chemex, Aeropress, Soy c2g
Deneyebildiğim tüm sular içerisinde f/p oranını da düşünerek en iyi sonucu Buzdağı ile aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. İstanbulda geçen sene Abant bolu bulunuyordu o da çok güzel sonuç veriyordu ama o zamanlar Buzdağını henüz keşfetmediğim için ikisini karşılaştıramam. Şu an İstanbulda Abant bolu ve Pınar madran satılmadığı için zaten pek başka alternatif kalmıyor.
Ayrıca deneysel olarak iki uç nokta olan, 8,22pH Saka su ve 6,6pH Hamidiye (Eyüp) su kullanıp aynı çekirdekte farklı suların fincana net etkisini gözlemlemeyi seviyorum. Kimi çekirdeklerde bu deney sonucunda Saka suyu daha çok beğenip demlemelerimde onu kullanıyorum istisna olarak.
Ayrıca deneysel olarak iki uç nokta olan, 8,22pH Saka su ve 6,6pH Hamidiye (Eyüp) su kullanıp aynı çekirdekte farklı suların fincana net etkisini gözlemlemeyi seviyorum. Kimi çekirdeklerde bu deney sonucunda Saka suyu daha çok beğenip demlemelerimde onu kullanıyorum istisna olarak.