• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

Deneyebildiğim tüm sular içerisinde f/p oranını da düşünerek en iyi sonucu Buzdağı ile aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. İstanbulda geçen sene Abant bolu bulunuyordu o da çok güzel sonuç veriyordu ama o zamanlar Buzdağını henüz keşfetmediğim için ikisini karşılaştıramam. Şu an İstanbulda Abant bolu ve Pınar madran satılmadığı için zaten pek başka alternatif kalmıyor.

Ayrıca deneysel olarak iki uç nokta olan, 8,22pH Saka su ve 6,6pH Hamidiye (Eyüp) su kullanıp aynı çekirdekte farklı suların fincana net etkisini gözlemlemeyi seviyorum. Kimi çekirdeklerde bu deney sonucunda Saka suyu daha çok beğenip demlemelerimde onu kullanıyorum istisna olarak.

ben buzdağı buldum. bugün yarın alır denemeler yaparım en kısa zamanda.
zaten elimde ki pınar madran su stoğu tükenmeye başlamıştı.
bir de buzdağı deneyelim :)

Kahve için suyun önemi yadsınamaz ancak analiz değerlerinde çok derinlemesine inmeden Pınar(madran) ve Hamidiye(kemerburgaz kaynak suyu) kullanıyorum.

Evde arıtma su kullanıyorum, normal çeşme suyu 170ppm iken arıtma ile 40ppm oluyor.

Bende ters ozmoz var, şebeke suyunu 15ppm.e kadar düşürüyor... belli oranlarda to ve şebeke suyunu karıştırarak 80-110ppm civarında denemeler yaptım ama Istanbul şebeke suyunun niteliği malum, içeriğindeki maddelerin oranını bilmeden salt ppm tutturmak da iyi sonuç alınacağının garantisi değil maslesef...

4x5L Buzdağı temin ettim Ankaradan.
bugün deneyeceğim bakalım.

Bu konu eksik kalmıştı, açıldığı iyi oldu. Anket de eklesek daha iyi değil mi ?

Bu arada benim tercihim: Sırma. Dönem dönem Erikli veya Hayat kullandığım da oluyor. Aslında Agora Su'yu da tavsiye ettiklerini duydum ama 5 veya 10 lt'lik ambalajının olmaması kahve için eve almamı engelledi

bugün iki deneme yaptım
kullandığım kahve Peru Huemantanga
Delter Press
Comandante 20 Klik
95 derece
2:30 demleme süresi

1. deneme de Buzdağı Kullandım.
2. deneme de Pınar Madran Kullandım

her iki kahveyi de üst üste tamamen aynı şartlarda, aynı sürede, aynı press hızında yaptım.

her iki demleme de ZWILLING SORRENTO Çift cidarlı bardak kullandım.

1579963953491.png

Sonuç olarak Pınar Madran ile yaptığım kahve daha asidik
Buzdağı ile yaptığım kahve daha dengeli çıktı.
Ben Buzdağı ile olan sonucu daha çok sevdim.
Pınar Madran da güzel ama bire bir aynı şartlarda daha asidik.

bugün iki deneme yaptım
kullandığım kahve Peru Huemantanga
Delter Press
Comandante 20 Klik
95 derece
2:30 demleme süresi

1. deneme de Buzdağı Kullandım.
2. deneme de Pınar Madran Kullandım

her iki kahveyi de üst üste tamamen aynı şartlarda, aynı sürede, aynı press hızında yaptım.

her iki demleme de ZWILLING SORRENTO Çift cidarlı bardak kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 112

Sonuç olarak Pınar Madran ile yaptığım kahve daha asidik
Buzdağı ile yaptığım kahve daha dengeli çıktı.
Ben Buzdağı ile olan sonucu daha çok sevdim.
Pınar Madran da güzel ama bire bir aynı şartlarda daha asidik.
Kullandığınız suların iletkenlik ve mineral içerikleri var mı?

Önceden Erikli kullanıyordum. Kettle'da ciddi kireç lekeleri oluştuğunu görünce @Cihan ölçüm yaptı. TDS'si hayli yüksek çıktı Erikli'nin. Aband su kullanıyorum artık. Memnunum.

Ro kullanıyorum. Hx makine kullandığım için için su sarfiyatı fazla oluyor. Ayrıca kireçlenmeyi de önlediğini düşünüyorum.

Bende assu kullanıyorum ama tabi markette bu olduğu için yoksa özellikle değil ama yinede ölçüm tablosunu göndereyim

DSC_1258.JPG

Son düzenleme:
ben tamamen Buzdağına geçmiş bulunmaktayım.
fiyat olarak mevcutta ki tüm sulardan daha pahalı kabul etmek lazım
ancak kahve sadece bir hobi değil.
ancak ben şuna inanıyorum.
eğer bir hobiye sahipsem
onu en iyi şekilde idame ettirmeye çalışırım.
eğer bu su bana bir katkı sağlayacaksa o suyu kullanırım
ekipman için de geçerli bu.
elbette alım gücü önemli.
ama eğer bu güce sahipseniz, önerim eğer bir şey daha iyi kahve içmenizi sağlayacaksa, ALIN.

ben tamamen Buzdağına geçmiş bulunmaktayım.
fiyat olarak mevcutta ki tüm sulardan daha pahalı kabul etmek lazım
ancak kahve sadece bir hobi değil.
ancak ben şuna inanıyorum.
eğer bir hobiye sahipsem
onu en iyi şekilde idame ettirmeye çalışırım.
eğer bu su bana bir katkı sağlayacaksa o suyu kullanırım
ekipman için de geçerli bu.
elbette alım gücü önemli.
ama eğer bu güce sahipseniz, önerim eğer bir şey daha iyi kahve içmenizi sağlayacaksa, ALIN.

Katılıyorum, katılıyorum! Sadece kahve için arıtma taktırdım, kahve için dememin sebebi ise su o kadar saf çıkıyor ki direk içilmiyor, zira membrana o kadar yüksek meblağlar verdim ki yanına suyu dolduracak tank bile alamadım...

Konuyla bağımsız olacak ama, daha farklı bir içim sunması nedeniyle, malzemesine göre çok pahalı bir ekipman olsa da melodrip aldım. Annem gördü, "bu plastik kevgire 300 lira mı verdin" dedi...

Arkadaşlar
edinebiliyorsanız BUZDAĞI su kullanın.
aşırı memnunum. o kadar dengeli kahve çıkıyor ki ortaya. Yalnız buraya yazıyorum diye de kaynağı kurutmayın haa. Daha önce de KLT konusunu açtım mağazalarda stok kalmamıştı :p

Geri