• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Hakkari Karakovan BALI / Kahve Kulübüne Özel İndirim / Meş Arıcılık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arıcı

Barista
İsim
Ayhan-Meş Arıcılık
Daha fazla  
İsim
Ayhan-Meş Arıcılık
Değirmen
Timemore
Merhabalar değerli Kahve Kulübü üyeleri,

Bu senenin başından itibaren, Hakkari ilinin tamamen şehirden uzak ve dağ eteklerine yakın bir yerinde arıcılık yapmaya başladım. Bal üretiminde, piyasada çok fazla hile yapılıyor, maalesef bu konuda insanlar yanıltılabiliyorlar. Onun için hedefim, şekersiz, katkısız ve saf bal üreterek, bu hakiki balı insanlara ulaştırmaktı.
Hakkari de, bilenler bilir, zengin bitki florası ve yüksek rakımlı yapısıyla bal için eşsiz bir coğrafyaya sahip. Burada üretilen bal olağanüstü bir aromaya sahip.
Şeker veya başka katkı malzemesini kullanmadığımdan az miktarda bal elde ediyorum, yani bir nevi butik üretim yapıyorum. Kahve Kulübüne bu yolla tanıtım yaparak ufak da olsa bir kampanya yapmak istedim. Umarım memnun kalırsınız.

İNDİRİM DETAYLARI

Arıların bulunduğu yerin rakımı: Yaklaşık 1800-2000 m
Sattığımız ürünler: Karakovan Bal - Süzme Bal

(2025 Edit: Fiyatlar güncellendi.)

Karakovan Bal: 1650 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 1500 TL.
Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 1100 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 1000 TL.

Not1: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır.
Not2: Karakovan kutuları net 800-1400 gr aralığındadır. Karakovan bal kutularında bölme yapmadığım için siparişlerinizi verirken 1 kilo, 2 kilo vs. şeklinde değil de 1 kutu, 2 kutu vs. şeklinde verirseniz sevinirim.

KARGO: 1000 TL üstü siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ. 1000 TL altı siparişlerinizde ise kargo ücreti 75 TL. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargoyla gönderiyorum.
ÖDEME: Ödemeyi havale/eft yoluyla alıyorum. Sipariş verildikten sonra en geç ertesi günü siparişi Yurtiçi Kargo'ya veriyorum. Kargo kodunu size ilettikten sonra sizinle paylaşacağım İBAN üzerinden havale/eft ile ödeme yapabilirsiniz.

Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Göndereceğiniz mesajda kaç kutu/kavanoz isteğinizi adres ve iletişim numaranızla birlikte yazarsanız mesajınızı geç görsem bile ertesi gün siparişi kargoya vermiş olurum. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim. (Meş Arıcılık)

Sevgiler, saygılar...
Arıcı - Meş Arıcılık (Meş Arıcılık-Link)
WhatsApp Image 2022-10-01 at 21.54.39.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_20221002_100422.jpg
    IMG_20221002_100422.jpg
    254.1 KB · Görüntüleme: 306
  • IMG-20220913-WA0011.jpg
    IMG-20220913-WA0011.jpg
    218.2 KB · Görüntüleme: 294
  • IMG-20221001-WA0003.jpg
    IMG-20221001-WA0003.jpg
    75.4 KB · Görüntüleme: 284
  • IMG-20221001-WA0001.jpg
    IMG-20221001-WA0001.jpg
    160.1 KB · Görüntüleme: 283
  • IMG_20220926_191521.jpg
    IMG_20220926_191521.jpg
    175.7 KB · Görüntüleme: 301
Son düzenleme:
Şu bal işine birtürlü güvenemiyorum, gerçekten o kadar çok hile var ki bu işte insan birtürlü inanamıyor. 😞
Kuşkulanmakta son derece haklısınız. Yukarıda da belirttiğim gibi, maalesef hilesi çok fazla yapılan bir ürün. Bu çok can sıkıcı bir durum, fakat inanın bu işe giriştiğimde temel motivasyonum buydu, çünkü kendim de hakiki bal tüketmek istiyordum, tıpkı kahve alırken nitelikli olmasını gözettiğim gibi. Zaten, deneyenler, muhakkak aradaki farkı göreceklerdir, çünkü sattığım bal gerçekten birinci sınıf bir bal. Yüksek rakımlı dağ eteklerinde ve %100 şekersiz tamamen.

Kahve ile bir alakanız var mı yoksa sadece bal satmaya mı geldiniz?
Kahveyle çok uzun senelerden bu yanadır ilişkim var elbette, sanırım on seneden uzun bir süredir, filtre kahve tüketiyorum, ancak nitelikli kahveyle gerçek anlamda tanışmam 2020 senesinin mayıs ayında oldu, o zaman nitelikli kahveyle araştırmalarım başladı. Araştırırken bir şekilde Kahve Kulübüne denk geldim. Buradaki yazılar, arkadaşların içten paylaşımları ilgimi daha da artırdı. Başlangıçta, ucuz bir el değirmeni ve porselen V60 edindim. İlk kahvemi Coffee Project isimli firmadan almıştım, fakat demlemelerim sürekli acı olduğu ve forum üyelerinin tavsiyeleri de bu yönde olduğu için kuğu boyunlu demlik satın aldım. Demlemelerim bir nebze düzelmişti, fakat anladığım kadarıyla daha yetkin firmalardan kahve almam gerekiyordu. Ben de ikinci kahve alacağım yeri araştırmaya başladım, hiç unutmam Kahve Kulübünün aylık alımları olduğunu görmüştüm o zaman. Kahve Kulübünün Mayıs ayı alımında da Kahve Fabrikası isimli bir firma seçilmişti, herkes Şerif Başaran'ı ve onun kavurduğu Etiyopya Guji Anasora adındaki kahvesini övüp duruyordu. Merakıma daha fazla dayanamayarak o zaman ben de satın almıştım. Böylece, hayatımın en güzel kahvesini içtim bu sayede, sanırım ilk deneyimden olsa gerek, bir daha aynı tada hiçbir kahvede ulaşamadım. Elbette ondan sonraki bazı alımlara katıldım, bunlardan Coffee Department da yine en fazla aklımda kalanlardan, Metin Beyin @metin işletmeciliğine hayran kalmıştım ve o zamanki kahvelerden sanırım ismi Shanga olan (yanlış yazmış olabilirim) bir Ruanda kahvesini özellikle çok beğenmiştim. Her neyse, dediğim gibi, hem sonraki alımlara katıldım (henüz üye olmadığımdan indirimlerin bir kısmından yararlanamıyordum) hem de forum yazılarını düzenli olarak takip ediyordum. Zaman içerisinde, burada çokça övüldüğünden, Aeropress satın aldım, çok memnun kalarak iyi ki almışım dedim.
Bir süre, işlerden ve bazı özel konulardan kahveyle ilgilenemedim, dolayısıyla forumu da takip edemedim, fakat şu an düzenli olarak takip ediyorum. Tabii, her zaman yazma fırsatı olmuyor. Buradaki ilanıma gelecek olursak, forum üyelerinin kahve haricinde, kendilerinin ürettiği bazı ürünlerle ilgili ilan açtıklarını gördüğümde bunun bir sorun olmayacağını düşünmüştüm; fakat sizin için sakıncası oldu sanırım, eğer site yöneticileri de böyle düşündüyse konuyu kapatabilirim. Diğer yandan ismime takıldıysanız eğer, bu hem arıcı olduğumdan hem de Theodoros Angelopoulos'un Arıcı isimli filminden dolayıdır, bunu daha önce yazmıştım aslında.
Umarım forum ve kahve ile ilgili ilişkimi size kanıtlayabilmişimdir.

Son düzenleme:
Bu karakovan balını evde süzmenin bir yöntemi var mı, siz nasıl süzüyorsunuz?
Bal süzme makineleri ile süzüyoruz petek balı. Evde de süzebilirsiniz pekala. Petek balı, petek delikleri bir kabın içine bakacak şekilde yukarıda sabitleyebilirseniz bu şekilde de süzebilirsiniz, ancak bu yolla süzebilmeniz için oda sıcaklığının biraz yüksek olması gerekiyor, soğuk yerde bal aşağı akmayacaktır çünkü. Biraz zahmetli ve zaman isteyen bir iş. Fakat her halükarda karakovan balı süzmeyi tercih etmez kimse, genelde süzme balda hazır balmumlu petekler kullanılır. Burada eğer tercihiniz süzme baldan yanaysa ve karakovan balını balmumuyla tüketmeyi sevmiyorsanız, doğrudan süzme bal almanız daha iyi olacaktır, bal aynı bal, değişmiyor çünkü. Değişen sadece içindeki balmumu. İnsanlar karakovanı, arının kendi ürettiği doğal balmumunu yemek istedikleri için tercih ederler genelde. Açıkçası ben de karakovanı daha fazla tavsiye ederim, ancak süzme seviyorsanız doğrudan süzme bal almanızı tavsiye ederim.

Kahveyle çok uzun senelerden bu yanadır ilişkim var elbette, sanırım on seneden uzun bir süredir, filtre kahve tüketiyorum, ancak nitelikli kahveyle gerçek anlamda tanışmam 2020 senesinin mayıs ayında oldu, o zaman nitelikli kahveyle araştırmalarım başladı. Araştırırken bir şekilde Kahve Kulübüne denk geldim. Buradaki yazılar, arkadaşların içten paylaşımları ilgimi daha da artırdı. Başlangıçta, ucuz bir el değirmeni ve porselen V60 edindim. İlk kahvemi Coffee Project isimli firmadan almıştım, fakat demlemelerim sürekli acı olduğu ve forum üyelerinin tavsiyeleri de bu yönde olduğu için kuğu boyunlu demlik satın aldım. Demlemelerim bir nebze düzelmişti, fakat anladığım kadarıyla daha yetkin firmalardan kahve almam gerekiyordu. Ben de ikinci kahve alacağım yeri araştırmaya başladım, hiç unutmam Kahve Kulübünün aylık alımları olduğunu görmüştüm o zaman. Kahve Kulübünün Mayıs ayı alımında da Kahve Fabrikası isimli bir firma seçilmişti, herkes Şerif Başaran'ı ve onun kavurduğu Etiyopya Guji Anasora adındaki kahvesini övüp duruyordu. Merakıma daha fazla dayanamayarak o zaman ben de satın almıştım. Böylece, hayatımın en güzel kahvesini içtim bu sayede, sanırım ilk deneyimden olsa gerek, bir daha aynı tada hiçbir kahvede ulaşamadım. Elbette ondan sonraki bazı alımlara katıldım, bunlardan Coffee Department da yine en fazla aklımda kalanlardan, Metin Beyin @metin işletmeciliğine hayran kalmıştım ve o zamanki kahvelerden sanırım ismi Shanga olan (yanlış yazmış olabilirim) bir Ruanda kahvesini özellikle çok beğenmiştim. Her neyse, dediğim gibi, hem sonraki alımlara katıldım (henüz üye olmadığımdan indirimlerin bir kısmından yararlanamıyordum) hem de forum yazılarını düzenli olarak takip ediyordum. Zaman içerisinde, burada çokça övüldüğünden, Aeropress satın aldım, çok memnun kalarak iyi ki almışım dedim.
Bir süre, işlerden ve bazı özel konulardan kahveyle ilgilenemedim, dolayısıyla forumu da takip edemedim, fakat şu an düzenli olarak takip ediyorum. Tabii, her zaman yazma fırsatı olmuyor. Buradaki ilanıma gelecek olursak, forum üyelerinin kahve haricinde, kendilerinin ürettiği bazı ürünlerle ilgili ilan açtıklarını gördüğümde bunun bir sorun olmayacağını düşünmüştüm; fakat sizin için sakıncası oldu sanırım, eğer site yöneticileri de böyle düşündüyse konuyu kapatabilirim. Diğer yandan ismime takıldıysanız eğer, bu hem arıcı olduğumdan hem de Theodoros Angelopoulos'un Arıcı isimli filminden dolayıdır, bunu daha önce yazmıştım aslında.
Umarım forum ve kahve ile ilgili ilişkimi size kanıtlayabilmişimdir.
kanıt aramıyorum ki :) bu şekilde ifade etmeniz daha güzel olmadı mı? sizi "satıcı" kimliğinden çıkarıp, kahve seven bir üyenin aynı zamanda bal üreticisi ve satıcısı olarak görünmenizi sağladı. ihtiyacım olunca ben de deneyeceğim, iyi günler dilerim.

@Arıcı

Bu yörenin ballarına çok güveniyorum. Zaten yediğim en iyi ballar Bitlis Sıirt Hakkari yöresindendi.

Ama çok merak ettiğim bir konu var: Piyasada Eğriçayır ve Balparmak diye iki tane ödüllü, methedilen marka var. Bu ballar gerçekten hakiki mi?

@Arıcı

Bu yörenin ballarına çok güveniyorum. Zaten yediğim en iyi ballar Bitlis Sıirt Hakkari yöresindendi.

Ama çok merak ettiğim bir konu var: Piyasada Eğriçayır ve Balparmak diye iki tane ödüllü, methedilen marka var. Bu ballar gerçekten hakiki mi?
Bal ülkemizin birçok yerinde yetiştiriliyor, özellikle yüksekliğin fazla olduğu bölgelerde arıcılık geçim kaynaklarından. Her bölgenin balının kendine has bir aroması var. Gerçekten de, gerek yüksekliğin oldukça fazla olması, gerek yağışlı olması, gerekse de bitki çeşitliliğinin çok fazla olmasından, dediğiniz gibi özellikle bu üç ilde (Bitlis, Siirt ve Hakkari) üretilen balların harika bir tadı ve aroması var. Yine diğer illerde de çok kaliteli ballar üretilen illerimiz var. Sanırım bu konuda ülkemiz dünya çapında bir kaliteye sahip, ancak yeterince lansmanı yapılmadığından bu konuda pek bilinmiyoruz.
Bu konuda şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. (onedio linki)
Fakat bal ne kadar kaliteli olursa olsun işin içine sahte bal karışınca, işin bütün büyüsü dağılıyor; çünkü burada artık insanların önceliği, her şeyden önce balın saf ve hakiki olması oluyor. Öncelikle, piyasadaki balların neredeyse hiçbirine güvenilmeyeceğini açık yüreklilikle söyleyebilirim. Market raflarındaki balların tümünü elemek gerekiyor. Yöresel ürünler satan yerlerdeki balları dahi, çok emin olunmadıkça almamak gerekir. Bu konuda, yine en iyi yöntem, bir şekilde yerel üreticinin kendisine ulaşmak ve onun katkı malzemesi kullanıp kullanmadığını sorduktan sonra ondan satın almak. Diğer yandan internette veya diğer yerlerdeki bal satan orta ölçekli firmalara gelince, onların birçoğu doğu illerine gelerek piyasadaki genellikle pek kaliteli olmayan balları toplar ve bu balları kendisi üretiyormuş gibi satar. Tabi toplarken balın nasıl üretildiğini bilmemesine rağmen üzerine şekersiz, yüzde yüz şekersiz gibi ibareler yazarak aldığının iki katına satar. Şu anda internette orta ölçekli bu tarz satış yapan birçok firma var.
Bahsettiğiniz firmalara gelirsek, birisini incelediğimde dünyanın en kaliteli balı, dünyanın en iyi balı ödülü gibi bir şeyler yazdığını gördüm ve istemsizce güldüm:) İşin çok fazla detayına girmek istemiyorum bunlarla ilgili, çünkü hakiki olup olmadıkları bence kolaylıkla tahmin edilebilir. İkisi de akıllıca bir hamleyle lansmana büyük yatırımlar yapmış. Ancak ben olsaydım onun yerine direkt yerel üreticiye ulaşırdım. Kendim için söylemiyorum elbette, ancak artık instagram üzerinden bunları bulmak eskisinden daha kolay. Konu biraz nitelikli kahveye benziyor bence.
Biraz uzun oldu, ancak umarım faydalı olmuştur.

kanıt aramıyorum ki :) bu şekilde ifade etmeniz daha güzel olmadı mı? sizi "satıcı" kimliğinden çıkarıp, kahve seven bir üyenin aynı zamanda bal üreticisi ve satıcısı olarak görünmenizi sağladı. ihtiyacım olunca ben de deneyeceğim, iyi günler dilerim.
Öncelikle böyle bir izlenim bıraktığımın gerçekten farkında değildim; bu izlenimi değiştirebildiğim için çok sevindim. Vesile olduğunuz için teşekkür ederim ayrıca. İyi günler dilerim ben de.

Öncelikle böyle bir izlenim bıraktığımın gerçekten farkında değildim; bu izlenimi değiştirebildiğim için çok sevindim. Vesile olduğunuz için teşekkür ederim ayrıca. İyi günler dilerim ben de.
Profil fotoğrafınızın O Melissokomos'taki Mastroianni olması bile bir farklılık benim gözümde :) Hayırlı olsun diyelim.

Geri