• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

📉💥Kahve ve Ekipman İndirimleri

Ben hiç kullanmadığım için bilemiyorum hocam, bu sebeple öneri konusunda olumlu ya da olumsuz bir şey söyleyemem. Kimisi bu filtrelerde kağıt tadının çok baskın olduğunu söylüyor kimisi de özellikle bu versiyonu tercih ediyor. Ben ise öneri üzerine en başından beri bleached(ağartılmış) yani beyaz olanları kullanıyorum

Ekli dosyayı görüntüle 31644

Bahsettiğim yorumdaki zatın paylaştığı foto bu.

Yorumu da şu şekilde:

These are the original Japan made unbleached filters without tab as you can see in the picture (up aside their box). For comparison down is the same filter but bleached, to the right is the Holland made Hario filter, with tab and to the left a Hario filter that I bought from a local coffee shop ( supposed to be Japan made but I believe older or from a different factory?).
I have tried all these filters. The filters from Hario Holland seem to be of lower quality paper and brewing time is definitely extended in comparison with Japan made filters. So the result is different. Other Hario filters like those to the left are way lower quality.
When I started brewing v60 I used the original Japan unbleached filters then for the last year or so I found and used the same but oxygen bleached Japan filters and I was very happy with the result and i perfected my technique. When they were nearly over i found and bought again the unbleached filters and in comparison to the previous i think the coffee is definitely better especially in flavor. The brewing time as expected is the same with the bleached Japan filters.
So in my opinion :
1.these filters are the best Hario you will find
2. Holland made filters are definitely lower quality
3. Any other filters (Hario from unknown origin) suck !

Now as I said before there are Japan Hario filters that are different and low quality. You can recognize the good filters by the following features:
1. They come boxed as in my picture
2. They do not have tabs
3. They are Japan made
4. Code is VCF-02-100MK (for 02 size and 100 pieces in the box). The same but white bleached I had were VCF-02-40W (40 pieces in the box)

*The cons are that they are difficult to find and that they are more expensive.

Update 12/03/2023: Lately I use again white filters from Japan, with tabs and boxed, as shown at the 2nd picture and I think that my coffee is better in flavor and with more balanced taste than the unbleached ones. Bottom line definitely prefer Japan boxed filters instead of European ones.

The above reflect my own personal opinion and experience as also more than 4 years experimenting with V60 brewing which I do not regret. I hope I helped.
İptal ettim hocam

Bahsi geçen yorumda ağartılmış Japon filtresi ile ağartılmamış arasında süre bakımından fark olmadığı belirtilmiş. Ben geçmişte kullanmıştım ağartılmamış filtrelerden ve aroma üzerinde negatif bir etki hissetmedim. Selüloz kokusu da rahatsız etmemişti beni. Filtre stoğum olmasa sipariş verirdim. Fiyat iyiymiş.

Çok iyi fiyat gerçekten. Bende de çok filtre var yoksa sipariş verecektim. Ağartılmamış kullanmadım ama çok içtim dışarıda tanıdık barista arkadaşlarda. Bunu tercih eden de var. Herhangi bir olumsuz tat vs. de algılamadım.

Herkese selamlar,

Chemex için filtre kağıdı bakınıyorum. metal filtreler ve kumaş filtreler karşıma çıktı. Verim nasıldır onlarda?

Özellikle kahve sektöründe bilgi sahibi olanların önerdiği filtre kahve makinelerinden olan "Sage SDC450" modeli, Enplus mağazalarında indirime girmiş. Cam karaflı SDC400 modeline göre daha çok tercih edilen metal karaflı SDC450 modelinin önceki fiyatı 15.000 TL iken, ürün, süreli kampanyalı indirimli haliyle şu an için 10.000 TL'ye satılıyor. Ben, Maltepe Hilltown AVM'deki Enplus mağazasından 1 tane aldım. İlgilenenler için ürün linki:
Ekran görüntüsü 2024-02-06 210951.png

N11 de kuponla + Nays falan filanla daha ucuza da geliyor online düşünenler için bende ekleme yapayım

100'lü kutular 40'lı kutu ile aynı olmuyor bildiğim kadarıyla hocam. Ya renginin ya da kulağının 40'lı paket ile aynı olmama ihtimali yüksek.

Edit: ürün yorumlarında yazmışlar; kulaksız fakat unbleached(ağartılmamış) olan versiyonuymuş. Bunu bilerek almakta fayda var.
Hocam bu üründen zamanında bir şekilde almıştım. Ben çok memnun kaldım, akışı 40’lı klasik kulakçıksız kutu filtre ile aynı. Ağartılmamış olmasının da herhangi bir dezavantajını görmedim.
Hario’nun yeni çıkardığı ‘yarım kulakçıklı’ modelleri denemedim ama bol poşete göre kesinlikle kullanılabilir. Neredeyse yarı yarı fiyatı da büyük avantaj. Ben 2 adet sipariş geçtim.
Teşekkürler @Mkaraagac @Bülent73

Hocam bu üründen zamanında bir şekilde almıştım. Ben çok memnun kaldım, akışı 40’lı klasik kulakçıksız kutu filtre ile aynı. Ağartılmamış olmasının da herhangi bir dezavantajını görmedim.
Hario’nun yeni çıkardığı ‘yarım kulakçıklı’ modelleri denemedim ama bol poşete göre kesinlikle kullanılabilir. Neredeyse yarı yarı fiyatı da büyük avantaj. Ben 2 adet sipariş geçtim.
Teşekkürler @Mkaraagac @Bülent73
Prime üyeliğiniz mi var? Bende kargo ve paketleme ücreti çıkıyor da 2 adette eklesem.

Özellikle kahve sektöründe bilgi sahibi olanların önerdiği filtre kahve makinelerinden olan "Sage SDC450" modeli, Enplus mağazalarında indirime girmiş. Cam karaflı SDC400 modeline göre daha çok tercih edilen metal karaflı SDC450 modelinin önceki fiyatı 15.000 TL iken, ürün, süreli kampanyalı indirimli haliyle şu an için 10.000 TL'ye satılıyor. Ben, Maltepe Hilltown AVM'deki Enplus mağazasından 1 tane aldım. İlgilenenler için ürün linki:
Bu indirimi kaçırdım sanırım fiyat şu an eskiye dönmüş

Teşekkürler hocam. n11 ve kendi sitesi dışında bakmak hiç aklıma gelmemişti :) Trendyol’dan sipariş verdim ama iptal olabilir diye bir endişem de var.
Fiyatın değişmesiyle gaza gelip ben de trendyoldan sipariş verdim. Dün bu fiyata satılan ürünü bugün iptal etmezler diye umuyorum :ROFLMAO:

Fiyatın değişmesiyle gaza gelip ben de trendyoldan sipariş verdim. Dün bu fiyata satılan ürünü bugün iptal etmezler diye umuyorum :ROFLMAO:
Evet sonuçta bir yanlışlık veya absürdlük yok fiyatta ama yine de bir şüphe oluştu :) Hepsiburada’dan daha önce bir blender almıştım. Anlık muhtemelen hatalı fiyat düşüşü ile yarı fiyatı gibi bir şeydi sanırım. İptal etmişlerdi sağolsunlar. Onay maili gelince rahatlarız :)

Geri