Biz aynı enflasyonun olduğu ülkede yaşıyoruz değil mi?
Doların 30lara dayandığı
Fakirlik sınırının 30bin sınırı olduğu
Benzinin lt/36tl olduğu
Ev kiralarının asgari ücret üzerinde olduğu
Yani hakikaten zor bir ülkedeyiz değil mi
Bilmiyorum hiç pazara gidiyor musunuz? Ben her hafta giderim. Hayatta kalmak için aldığım sebzeyi evime sokmak için 400+ tl harcıyorum. Et-balık yok. Protein Mercimek.
Yanlış anlama ama birisinin çıkıp çıkıp abov zam yapmış, bu yeni fiyatlar ne diye şaşırmasına, hayıflanmasına artık anlam veremiyorum.
Fiyat rahatsız ediyor ve istediğin bir çekirdek mi var?
Nasıl ben bi deterjan almak için a101-bim gezip fiyatlara bakıyorsam sende o çekirdeği araştırabilirsin.
Mesela La Loma-rom barrel bakalım
Kungpowdan 300 gramını 800+TL ye içebilirisn
Yada nijiden 410tlye
Ekli dosyayı görüntüle 27880
Ama bu üç firmaya bakıp yahu cd ne yapmış dememelisin.
Tabi ki diyebilirsin ama sana, bana faydası ne?
Oturup fiyatlara ağlamak istyorsan çok geç. Çünkü o çekirdeğin yarısından çoğunu devlete alıyorsun.
Gümrük-kdv-ötv-gelirler vergisi-sgk
Affet sözüm direkt sana değil, hayatından memnun olupta burada 2-3 kavurucuya, içiciye laf atanlardan sıkıldım.
Bir tane tekirdağlı tırrek beni çileden çıkardı fiyat manipülasyonuyla. O yüzden rica ediyorum piyasayı araştırın.
Yurtdışı daha ucuzsa oradan alın, aynı çekirdeği daha uyguna satan kavurucu varsa oradan alın. Günlük yaşantımızda nasıl hayatta kalmaya çalışıyorsak bu hobide öyle. Ve bu kahve maslow’un ihtiyaçlarında üst sıralarda. Yani dertlenmek için 1-2 kademe yukarıdan başlamaya mana yok.