• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

giriş seviyelerinde timemore c2 mi yoksa molent pocket mı?(aeropress için daha uygun olan sizce hangisi?)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kavruk16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar, bir arkadasim icin Leshu coffee store’dan bahsettiginiz sekilde C2 aldim. Sozu gecen parcalar disinda yay ve safti bile farkli. Bende bulunan orjinal C2’nin burr fixture halkasi bunun saftina uymadi. Daha kalitesiz bir kesim var tornadan cikmis gibi. Ustelik ayni store’dan aldigim E&B updated burr‘ler cok zor donuyor ve tutarsiz ogutuyor. Cunku renginden de belli oldugu uzere malzemesi farkli. Ali expresse bulasmayin, gidip gelburadan alin derim.
5 tane timemore ürünüm var hepsini Aliexpress'ten aldım henüz bir sorunum çıkmadı. Yayın vs. farklı olması normal onlar da geliştiriliyor. Timemore firması her yıl ürünlerinde yenilikler yapıyor. Gelbura bu yenilikleri biraz geriden takip edebiliyor sadece. Bu bahsettiğiniz değişiklikler ya gelbura'da şu an satışta olan C2'lerde var ya da bir sonraki partide gelecektir emin değilim. E&B burr için ise çok bir bilgim yok ancak izlediğim bir videodan hatırladığım üzere (yanlış hatırlamıyorsam) inceleyen kişi bunun daha çok espresso'ya uygun bir kesici olduğunu söylemiş. Filtre için öğütüm bundan kaynaklı tutarsız olabilir.

Siz memnunsunuz sanırım. Peki Hario dan daha iyi mi ?
Kime sorduğunuzdan tam emin olamadım ama bana sorduysanız C2'nin orjinalinden memnunum evet. Ama Aliexpress'ten gelen kalibre bir ünite olsa da bahsettiğim nedenlerden dolayı beğenmedim. Eğer isterseniz size aynı fiyata bırakabilirim bugün geldi ve hiç kullanılmadı, denemek için bile kahve öğütülmedi. 525 lira + 65 lira gümrük ücretiyle beraber 590 liraya geldi bana.

5 tane timemore ürünüm var hepsini Aliexpress'ten aldım henüz bir sorunum çıkmadı. Yayın vs. farklı olması normal onlar da geliştiriliyor. Timemore firması her yıl ürünlerinde yenilikler yapıyor. Gelbura bu yenilikleri biraz geriden takip edebiliyor sadece. Bu bahsettiğiniz değişiklikler ya gelbura'da şu an satışta olan C2'lerde var ya da bir sonraki partide gelecektir emin değilim. E&B burr için ise çok bir bilgim yok ancak izlediğim bir videodan hatırladığım üzere (yanlış hatırlamıyorsam) inceleyen kişi bunun daha çok espresso'ya uygun bir kesici olduğunu söylemiş. Filtre için öğütüm bundan kaynaklı tutarsız olabilir.
Yani öyle bir durum da olabilir elbette. Ama Timemore'un kendisi bunu yaptıysa garipserim çünkü iyi yönlü bir değişim gibi durmuyor.

Kime sorduğunuzdan tam emin olamadım ama bana sorduysanız C2'nin orjinalinden memnunum evet. Ama Aliexpress'ten gelen kalibre bir ünite olsa da bahsettiğim nedenlerden dolayı beğenmedim. Eğer isterseniz size aynı fiyata bırakabilirim bugün geldi ve hiç kullanılmadı, denemek için bile kahve öğütülmedi. 525 lira + 65 lira gümrük ücretiyle beraber 590 liraya geldi bana.
Teşekkür ederim. Ben daha çok yeniyim. Şimdilik öğrenmeye çalışıyorum. Öğütücü dışında birçok malzeme aldım. Oldukça maliyetli bir işmiş :)

Şu anda aliexpress'te resmi timemore distribütörlerinde satılan Timemore C2'lerde de plastik ayar mekanizması ve pirinç plaka metale dönmüş durumda. Dıştan bakınca benim gördüğüm iki farklılık var. C2'de topuz ahşap değil, bir de ayar mekanizmasında sayılar yok.

Üstte başka mesajlarda Timemore'un türk kahvesi veya espresso için yeterli inceliğe inemediğini söylemişler. Yeni versiyon C2'leri alanlar gayet de öğütebiliyor. Ha bu öğütme bir comandante veya 1zpressi öğütümleri kadar ayrıntılı da değil tabi. Pocket'e yakın bir performanstadır herhalde.

Konu sahibine tavsiyem Molent veya Timemore, yeter ki markası belli ürün alsın. İkisinden de memnun kalacağını tahmin ediyorum.
Yenilenmiş versiyonunu kullanmıştım yaz aylarında, TK öğütemiyor evet aslında öğütememekten ziyade hazneye alamıyor. Bu durum dişi burrların açısından dolayı olabilir mi bilemiyorum tabi. Özellikle büyük çekirdeklerde bu daha fazla oluyordu. TK dışında ise gayet iyi tabi. V60 için kullanılacaksa zaten piyasada ki en F/P ürün.

Konu sahibine C2 yi alacaksa Aliexpress Leshudan almasını tavsiye ederim çok kısa aralıklar ile sürekli kampanya oluyor kupon vs de denk geliyor. Vergi dahil 475-500TL gibi bir fiyata sıfır olarak alabilir.

Teşekkür ederim. Ben daha çok yeniyim. Şimdilik öğrenmeye çalışıyorum. Öğütücü dışında birçok malzeme aldım. Oldukça maliyetli bir işmiş :)
Evet, bu yüzden Gelbura'dan almanızı tavsiye ettim arada sadece 110 lira fark var. Aslında yeni sistemde bu 65 lira olmamalıydı çünkü Ali express vergileri artık tahsilat sırasında kesiyor ama PTT bir şekilde aldı bu ücreti

Ekli dosyalar

• 20211019_140332.jpg
    20211019_140332.jpg
    72.4 KB · Görüntüleme: 116
Yenilenmiş versiyonunu kullanmıştım yaz aylarında, TK öğütemiyor evet aslında öğütememekten ziyade hazneye alamıyor. Bu durum dişi burrların açısından dolayı olabilir mi bilemiyorum tabi. Özellikle büyük çekirdeklerde bu daha fazla oluyordu. TK dışında ise gayet iyi tabi. V60 için kullanılacaksa zaten piyasada ki en F/P ürün.

Konu sahibine C2 yi alacaksa Aliexpress Leshudan almasını tavsiye ederim çok kısa aralıklar ile sürekli kampanya oluyor kupon vs de denk geliyor. Vergi dahil 475-500TL gibi bir fiyata sıfır olarak alabilir.
Maalesef ben de vergi dahil diye aldım ama PTT üzerine 65 lira daha kesti

Evet, bu yüzden Gelbura'dan almanızı tavsiye ettim arada sadece 110 lira fark var. Aslında yeni sistemde bu 65 lira olmamalıydı çünkü Ali express vergileri artık tahsilat sırasında kesiyor ama PTT bir şekilde aldı bu ücreti
Maalesef ben de vergi dahil diye aldım ama PTT üzerine 65 lira daha kesti
Ürün sipariş ederken vergi ödeniyorsa kargolar yurt içinde Aras kargo ile ulaştırılıyor ve ekstra bir ücret talep edilmiyor. Eğer PTT ile muhattap olmuşsanız sipariş verirken vergi ödememiş olmanız lazım.

Leshudan aldıysanız vergi dahil değil. Gümrükten geçince vergi kesiliyor. Size niyeyse fazla vergi kesilmiş. Hem de bayağı fazla. Ben 30tl ödemiştim mesela.
Diğer aldıklarım hep Aras Kargoyla ücretsiz geldiğinden çok dikkat etmedim Leshu özelinde. Vergi ödememişimdir muhtemelen dediğiniz gibi. Ama bu durumda C2 fiyatına bu rakamı da eklemek lazım kafadan. Kuponla 480e bile alsan asıl fiyat 545 oluyor.

Ürün sipariş ederken vergi ödeniyorsa kargolar yurt içinde Aras kargo ile ulaştırılıyor ve ekstra bir ücret talep edilmiyor. Eğer PTT ile muhattap olmuşsanız sipariş verirken vergi ödememiş olmanız lazım.
PTT de bir de kargoyu kovalamak, "geldim evde yoktu" diye yalan beyan vererek iade sürecini başlatan postacılarla uğraşmak var. Üstelik telefonla da aramıyorlar prosedür olarak. İki defa yaşadım bu durumu, bu seferkinde iade olmadan kurtarabildim.

PTT de bir de kargoyu kovalamak, "geldim evde yoktu" diye yalan beyan vererek iade sürecini başlatan postacılarla uğraşmak var. Üstelik telefonla da aramıyorlar prosedür olarak. İki defa yaşadım bu durumu, bu seferkinde iade olmadan kurtarabildim.
Eğer adını öğrenip merkeze şikayet ederseniz normalde ikinci defa dağıtıma çıkmasalar da bir anda kapınızda belirebiliyorlar

Diğer aldıklarım hep Aras Kargoyla ücretsiz geldiğinden çok dikkat etmedim Leshu özelinde. Vergi ödememişimdir muhtemelen dediğiniz gibi. Ama bu durumda C2 fiyatına bu rakamı da eklemek lazım kafadan. Kuponla 480e bile alsan asıl fiyat 545 oluyor.
Yakın zamanda bir arkadaşım daha aldı leshudan c2. Ona da 26tl vergi çıktı mesela. Burada size bu kadar fiyat çıkmasının sebebini gerçekten anlayamadım. Acaba ürün fiyatını direk olarak mı yazdılar bu aklıma geliyor. Leshu ürün fiyatının altında bir fiyat girerek yolluyor ürünleri, daha uygun GV çıkmasına bu da etken olabilir belki. @nuclearmoonrise 1-2 hafta önce kupon paylaşmıştı, sanırım kupon ile birlikte 400tl civarına alınabiliyordu. Önümüz ay indirim ayı illaki yine kupon indirim vs olur gibi. Acele yoksa beklenebilir.

​

Ben @nuclearmoonrise'ın kuponuyla almak istemiştim. Birinci girişimde fiyatı düştü. Sonrasında kuponu kabul etmemeye başladı ama baktığımda normal fiyatını düşürüp kuponla inilen seviyeye çekmişti. Neyse deyip aldım 520 liradan. Ama eğer 65 liranın çıkacağını farketseydim almazdım.

Son düzenleme:
Bu arada yeni dolar kuruyla fiyatın 480-500 bandının altına düşeceğini pek sanmıyorum.

E&B burr özelinde konuşacak olursak ben de G1 plus var titanyum kaplı olanı. Onda bu şekilde bir tutarsızlık sorunu yok.

Son düzenleme:
Merhaba,

Yukarıdaki konu ile ilgili Timemore ile görüştüm. Leshu'dan aldığım E&B dişli ve C2 değirmenin ayrıntılı fotoğraflarını paylaştım. Sipariş yoğunluğundan dolayı ikinci bir fabrikayı devreye soktuklarını, bana farklı gelen ürünlerin buradan geldiğini ve orjinal Timemore olduğunu doğruladılar. Mailin görüntüsünü ekliyorum.

Ekli dosyalar

• timemore 1.jpg
    timemore 1.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 95
iki timemore arasındaki klikler tutarsa anlarsınız :ROFLMAO: şaka bir yana timemorelarda bildiğim kadarıyla böyle bir sorun var. birindeki 18 klik ile diğerindeki aynı olmayabiliyordu. son durum nedir tam olarak bilmemekle beraber timemore kullanıcıları deneyimlerini yazabilirler.
timemore C2 kullanıcısı olarak V60 için 17 click kullanıyorum. Bu bile bazen kalın geliyor ama 20 click önerenler vardı mesela. Ben de timemore da clicklerin farklı olduğunu düşünenlerdenim bu sebeplerden ötürü.

İlgilenip fotoğraf isteyen kendileriydi tabi ama ben de istediklerini fazlasıyla verdim sanırım:)
Cevap verdikleri için de buraya yazmak istedim. Leshu'nun hakkını yememek açısından. Yine de mevcut durumda C2 alıp almama konusu muallaktadır bana göre. İkinci fabrika da Timemore için üretim yapıyor OK ama ben aynı kalitede olduğunu düşünmüyorum.
Adsız.jpg

Son düzenleme:
Geri