• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Giriş için değirmen yardımı

Kafamı kurcalayan ve anlamadığım kısım; G50 ve C2 ile olan yaklaşık 1400tl lik farka tam olarak neden değdiği? Ötekiler de nispeten memnun bırakıyor gibi çünkü.

Buna şöyle cevap verebilirim.

Bir çok el değirmeni kullandım ve bir değirmende (elektrikli ya da el değirmeni) önemli olan tutarlı ve homojen olarak öğütebildiği öğütüm aralığıdır.

A değirmeni espresso öğütüm aralığı için çok başarılı olabilir.
B değirmeni pour over demleme aralığı için çok başarılı olabilir.
C değirmeni ise hem espresso, hem de pour over aralığı için çok başarılı olabilir.

El değirmenleri özelinde, öğütme kapasitesi ve süreleri de sizin için bir kriter olabilir.

Bu da değirmenin fiyatını belirleyen en önemli unsur oluyor. Değirmenin hangi amaç için ve hangi ekipmanlarla beraber kullanılacağını belirlemek, parayı boşa harcamamak adına en önemli etken.

Sadece V60 demliyorsanız ve bütçeniz limitliyse, Comandante sizin için mantıklı bir opsiyon olmayabilir.

Birkaç ay sözen kullandım, bir haftadır molent g50 kullanıyorum. Tofaş'tan BMW'ye geçmiş gibiyim. El değirmenlerinin hepsi kol yoruyor bir şekilde ama hissederek çekmek güzel. Comandante çok pahalı Molent gayet güzel. Yatırım tavsiyesidir.

Bütçeniz 100-150 liraysa sözen alın. El kokutur, kol kası yapar, tozlu tozlu öğütür ama iyi kötü iş görür 🤷🏼‍♀️
Hoş geldiniz, güle güle kullanın. ;)

Bu kadar zenci överken (Comandante) neden 1zpresso'dan hiç bahsedilmiyor bilmiyorum :) :)

Bu kadar zenci överken (Comandante) neden 1zpresso'dan hiç bahsedilmiyor bilmiyorum :) :)

Kullanan az :) Kullanıcı tecrübesi yeterli değil. :) Yoksa çok güzel bir değirmene benziyor.

Ben Timemore kullanmaya başladığımda, yazarken acaba mı diye çekiniyordum. Çünkü el değirmeni opsiyonları limitliydi. Şimdi bir sürü kullanıcısı var. Molent ilk çıktığında ön yargılar vardı, şu an kullanıcı sayısı ortada :)

1zpresso nun da distribütörü olur ve satılmaya başlanırsa, neden olmasın :)

Buna şöyle cevap verebilirim.

Bir çok el değirmeni kullandım ve bir değirmende (elektrikli ya da el değirmeni) önemli olan tutarlı ve homojen olarak öğütebildiği öğütüm aralığıdır.

A değirmeni espresso öğütüm aralığı için çok başarılı olabilir.
B değirmeni pour over demleme aralığı için çok başarılı olabilir.
C değirmeni ise hem espresso, hem de pour over aralığı için çok başarılı olabilir.

El değirmenleri özelinde, öğütme kapasitesi ve süreleri de sizin için bir kriter olabilir.

Bu da değirmenin fiyatını belirleyen en önemli unsur oluyor. Değirmenin hangi amaç için ve hangi ekipmanlarla beraber kullanılacağını belirlemek, parayı boşa harcamamak adına en önemli etken.

Sadece V60 demliyorsanız ve bütçeniz limitliyse, Comandante sizin için mantıklı bir opsiyon olmayabilir.
Önceki mesajınızla birlikte bu yazdıklarınız çok kafamı açtı diyebilirim. Çok çok teşekkür ederim.

Şu aşamada tüm bilgiler ışığında bana da el değirmeni daha sağlıklı gelmekte. Bütçe olarak comandante'ye hayatta çıkmam demiyorum aslında. Sadece işte direkt o parayı vermek sıfırdan giriş yapan biri olarak bi çekince yaratıyor. Haketmediğini düşünmüyorum şu aşamada. Bu noktada karar vermem gereken kısım; Molent veya üstüne para ekleyip comandante almak olacak sanıyorum. En kötü yazı tura atarım :)

Önceki mesajınızla birlikte bu yazdıklarınız çok kafamı açtı diyebilirim. Çok çok teşekkür ederim.

Şu aşamada tüm bilgiler ışığında bana da el değirmeni daha sağlıklı gelmekte. Bütçe olarak comandante'ye hayatta çıkmam demiyorum aslında. Sadece işte direkt o parayı vermek sıfırdan giriş yapan biri olarak bi çekince yaratıyor. Haketmediğini düşünmüyorum şu aşamada. Bu noktada karar vermem gereken kısım; Molent veya üstüne para ekleyip comandante almak olacak sanıyorum. En kötü yazı tura atarım :)
Bol şans, dik gelirse ne yapıyoruz? elektrikli değirmen mi :)

Bu arada 2.el olarak uygun fiyatlı temiz değirmenler çıkıyor. Aceleniz yoksa, takip edebilirsiniz. Bizde kara cuma diye çevirdikleri indirim günlerinde de fırsatlar çıkabilir :)

Bol şans, dik gelirse ne yapıyoruz? elektrikli değirmen mi :)

Bu arada 2.el olarak uygun fiyatlı temiz değirmenler çıkıyor. Aceleniz yoksa, takip edebilirsiniz. Bizde kara cuma diye çevirdikleri indirim günlerinde de fırsatlar çıkabilir :)
Dik gelirse kahveyi bırakıp çay demlemeyi düşünüyorum :)

Ben de ay sonuna doğru bekleyip biraz fırsat kollamayı tercih edeceğim. Muhteşem über efsane harika cuma indirimi denk gelebilir yoksa güncel fiyatlardan bir şekilde bulunur gibi.

Konu geneli cevaplar bana çok yardımcı oldu, o açıdan da herkese teşekkürü borç bilirim :)

Comandante'nin iyi olduğuna dair sıfır şüphem var :)

Kafamı kurcalayan ve anlamadığım kısım; G50 ve C2 ile olan yaklaşık 1400tl lik farka tam olarak neden değdiği? Ötekiler de nispeten memnun bırakıyor gibi çünkü.

Bir diğer konu da 2200 civarı bir parayı el değirmenine vermişken az daha verip elektrikli bir şey almanın daha iyi olup olmadığıyla ilgili? Profesyonel de olmadığım için, okuduğumda çok fazla konuşulan konseptleri anladığım söylenemez. O yüzden de kafam iyice karışıyor :)
Hocam deneyince anlıyorsunuz farkı ben direkt CMD girmiştim sonra arkadaşın tm'u ile çektim de çok fark var, bunu buram buram hissettiriyor kesinlikle.

CMD'nin en iyi tarafı EK43 ayarında öğütümü 10'da biri fiyata sunması; fakat iş espressoya gelince manuel öğütmek zamanla işkenceye dönüşebilir.

Geri